Toţi elevii Liceului Creştin Logos Bistriţa au promovat examenul de bacalaureat, în timp ce absolvenţii Liceului Tehnologic Lechinţa niciunul. La prima vedere, primul liceu este foarte bun, iar al doilea foarte slab. În realitate însă, absolvenţii celor două şcoli nu ar alcătui nici măcar o clasă completă de la o altă şcoală, fiind vorba în total de 14 elevi.
Conform statisticilor publicate de Ministerul Educaţiei, toţi cei nouă elevi ai Liceului Creştin Logos Bistriţa sunt din promoţia actuală şi au absolvit clasa de ştiinţe ale naturii.
Cea mai mare medie a fost obţinută de Ligia Chiperi – 9.41, urmată de Roxana Cărăuşu – 9.23 şi Naomi Denisa Berinţan – 9.01. Iulia Lupaescu a luat 8.36, Cristina Someşan -7.95, Andreea Bulea – 7.65, Anca Stanciu – 6.90, Lois Adina Niculai – 6.88, iar Cristian Popescu – 6.38. În fapt, media pe liceu este de 7.97.
„Felicitări elevilor clasei a XII-a de la Liceul Creștin Logos Bistrița pentru rezultatele obținute la Bacalaureat! Procent de promovabilitate 100%. Felicitări speciale doamnei profesoare de limba și literatura română (diriginte), doamnei profesoare de biologie și domnului profesor de matematică! Soli Deo Gloria!”, a scris pe Facebook conducerea liceului.
Liceul Creştin Logos Bistriţa este o şcoală privată a cultelor neoprotestante din Bistriţa-Năsăud.
Dintre cei cinci absolvenţi ai Liceul Tehnologic Lechinţa, trei sunt din promoţiile anterioare şi abia doi din cea actuală, iar unul nu s-a prezentat la examen. Toţi au absolvit clase de tehnicieni, unii fiind mecanici pentru întreţinere şi reparaţii, iar alţii horticultori. Dintre toţi doar Aurel Fechete a obţinut media 5.93 care l-ar putea trece în sfera promovaţilor dacă face contestaţie şi mai primeşte câteva sutimi la recorectare. Marius Gros nu s-a prezentat, iar Mihail Berchi, Călin Boar şi Ciprian Cornea (seralist) au fost respinşi.
Liceul Tehnologic Lechinţa este o şcoală vocaţională în care elevii învaţă diverse meserii.
Reamintim că singura medie de zece la sesiunea din vară a examenului de bacalaureat a fost obţinută la Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa de Ioana Popescu, absolventă a clasei de ştiinţe ale naturii.
La Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, cea mai mare medie a fost de 9.95, obţinută de Teodora Avram tot de la ştiinţele naturii. La Colegiul „Petru Rareş” Beclean, cea mai mare medie a fost 9.93, obţinută de Alexandra Bob de la profilul matematică-informatică, iar la Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud, Daniel Fetti de la mate-info a luat 9.80. De la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă”, Nelia Oltiţa Chisăliţă (filologie) a luat 9.73 .
Foto: arhivă
nici nu ma mir ca toti au luat Bac-ul. nu se putea altfel. astia sint mai presus ca orice…..sint alta ……
Felicitari elevilor care au reusit sa treaca de acest examen al maturitatii! Imi doresc o Romanie cu oameni frumosi si educati! Liceul Logos este o incurajare pentru a face ceva concret, nu doar pentru a vorbi. Succes!
bravoo pocaitilor! Sunt un exemplu pentru societate,ii admir! Unde pocaitii sunt majoritari acolo e progres,morala,educatie etc.
Liceu cu 5 elevi ?
Vad ca scolile de la tara sa inchid una dupa alta pentru ca sunt foarte putini elevi iar elevii sunt redirectionati catre scolile din comune. Ar fi foarte bine sa desfiinteze liceele precum cel din Lechinta. Cati bani primesc de la buget ? Banuiesc ca daca impartim suma respectiva la 5 elevi vom obtine o suma astronomica cheltuita pe fiecare elev.
In Sieu-Odorhei si Galatii Bistritei nu este liceu , de ce ar fi la Lechinta? Doar pentru ca a fost pe vremea lui Ceausescu ? Sunt total de acord cu mentinerea liceului de la Teaca. E o comuna mare si se afla la limita de judet.
Nu vad rostul comentariilor la adresa Liceului Tehnologic Lechinta. Doar pentru faptul ca o generatie nu a reusit sa obtina diploma de bacalaureat nu inseamna ca urmatoarele nu ar putea. Eu am terminat acum 3 ani liceul la Lechinta si iata-ma la una dintre cele mai bune facultati clujene,ceea ce nu mi se pare putin. ☺