Liceul Creştin Logos Bistriţa îşi diversifică, începând cu această toamnă, oferta de şcolarizare. Potrivit unui anunţ postat pe pagina oficială de Facebook, începând cu anul şcolar 2017-2018 vor funcţiona şi trei grupe de grădiniţă cu predare în limbile română, germană şi engleză.
„După rezultatele obţinute în anul şcolar 2016-2017 la examenele naţionale (promovabilitate 100%), Liceul creştin Logos înfiinţează, începând cu anul şcolar 2017-2018, şi trei grupe de grădiniţă: grupa mică (cu predare în limba germană), grupa mijlocie (cu predare în limba engleză) şi grupa mare (cu predare în limba română). Puteţi găsi detalii cu privire la înscriere la secretariatul liceului, aflat pe strada Busuiocului, nr. 17 (cartier Subcetate-ANL) sau la numărul de telefon 0363-101108, zilnic, între orele 8-16”, anunţă conducerea liceului pe Facebook.
Liceul Creştin Logos Bistriţa a fost înfiinţat în 2012, fiind prima şcoală privată de nivel primar, gimnazial şi liceal din judeţ. A avut mai întâi patru clase, pregătitoare (fostă zero -n.r.), I, a V-a şi a IX-a, dar în următorii trei ani a tot crescut. Profilul liceului este teoretic, specializarea „Stiinţe ale Naturii” şi este deschis pentru elevi din orice confesiune creştină. Liniile directoare ale liceului sunt excelenţa şi moralitatea. Patronat de Fundaţia Gamaliel, Liceul Logos a funcţionat o vreme în spaţii închiriate, însă la începutul anului şcolar trecut, ONG-ul, împreună cu conducerea şcolii, a luat decizia să construiască o nouă clădire pentru liceu şi să-l acrediteze.
Pe un teren de două hectare situat în cartierul Subcetate, între blocurile sociale şi strada Tărpiului, pe lângă breteaua de legătură, în numai cinci luni a fost ridicată o clădire ultramodernă care va avea, în final, trei corpuri: A, care este deja finisat şi adăposteşte 13 săli de clasă, B care va avea funcţiuni administrative (sală profesorală, directorat, secretariat, cabinete medicale, bibliotecă şi amfiteatru) şi corpul C care va fi disponibil pentru creşterea capacităţii, respectiv dublarea numărului de clase.
În corpul A, inaugurat anul trecut, odată cu deschiderea noului an școlar, au fost investiţi 700.000 de euro, bani exclusiv privaţi, donaţi de oameni de afaceri din judeţ care au contribuit, în plus, cu utilaje, forţă de muncă şi idei pentru ca şcoala să arate astăzi impecabil, începând din stradă unde au fost amenajate locuri de parcare, au fost plantaţi copaci, până în sălile de clasă dotate cu table electronice, plasme, mobilier ergonomic pentru copii, săli extrem de luminoase, holuri largi şi moderne, grupuri sanitare cu dotări de ultimă generaţie.
Adaugă comentariu