Actualitate

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița a primit titlul ”Școală Prietenoasă cu Natura”

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița este de acum ”Școală Prietenoasă cu Natura”, titlu oferit în cadrul celui mai important program de educație pentru natură derulat de Societatea Ornitologică Română.

Programul presupune realizarea activităților care vin în ajutorul florei și faunei din imediata apropiere a elevilor. Astfel, prin diverse activități practice, elevii învață să protejeze speciile native și curtea școlii devine una prietenoasă atât cu păsările și veverițele, cât și cu bondarii, fluturii, pomii fructiferi sau plantele aromatice. De asemenea, prin acest program punem accent pe activități bine structurate și corect realizate și evitarea risipei de materiale prin construirea unor elemente nefolositoare.

Proiectul ”Școli Prietenoase cu Natura” are ca scop educația ecologică și protejarea biodiversității din sate și orașe. Participarea în program este gratuită, dar condiționată de înregistrare. Deși în mod ideal activitățile unei școli prietenoase cu natura ar trebui să se desfășoare continuu, fără a ține cont de vacanțe, perioada de desfășurare a prezentului proiect se suprapune cu anul școlar, timp în care instituțiile de învățământ realizează activități de sprijinire a biodiversității respectând indicațiile din materialele incluse în Bibliografia obligatorie.

La sfârșitul anului școlar activitățile se raportează prin completarea formularului de raportare și se documentează cu câte o poză. Instituțiile de învățământ care derulează corect minimum 5 activități din lista propusă sunt premiate cu plăcuța programului sau se certifică în vederea menținerii titlului de Școală Prietenoasă cu Natura.

”Ne dorim să inspirăm și să educăm generațiile viitoare să trateze natura cu respect”, a transmis Liceul Tehnologic Agricol Bistrița pe pagina sa de Facebook.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.