Mii de lampioane au luminat cerul României în 1 iulie 2014, începând de la ora 22.00, pentru a marca împlinirea a 109 ani de la înfiinţarea Rotary International. Evenimentul „Light Up” este prima acţiune comună a cluburilor din România la care au participat şi cele două cluburi din Bistriţa.
La evenimentul care a avut loc în Piaţa Mihai Eminescu a participat profesoara Viorica Cira, asistent de guvernator, Marsineta Vaida, preşedintele în exerciţiu al Rotary Club Bistriţa Nosa, dar şi membri ai celor două cluburi, respectiv mulţi tineri din Rotaract şi Interact. Cu acest prilej, Marsineta Vaida a anunţat că banii adunaţi din acţiune vor fi donaţi în conturile fundaţiei internaţionale şi vor contribui la eradicarea poliomielitei. Atât ea, cât şi Viorica Cira, au îndemnat participanţii, dar şi oamenii care s-au adunat, curioşi, să vadă ce se întâmplă, ca oriunde s-ar afla, să aprindă o lumină în sensul să facă binele. Apoi, rând pe rând, lampioanele au fost aprinse şi s-au înălţat aproape magic pe cerul oraşului spre bucuria tuturor.
Rotary International numără astăzi 1,2 milioane de membri în întreaga lume. Organizaţia a fost înfiinţată în 1905 de un avocat din Chicago, Paul P. Harris, care visa să creeze un mediu pentru profesionişti din diferite domenii de activitate pentru a schimba idei şi a întemeia prietenii strânse şi durabile.
Numărul cluburilor s-a extins rapid pe toate continentele, la fel şi proiectele iniţiate de rotarieni. Cea mai îndelungată campanie a fost cea de luptă împotriva poliomielitei, începută în 1979. Epidemiile de poliomielită au mutilat mii de oameni, în special copii, efectele bolii fiind paralizia şi chiar moartea. Din cele 125 de ţări în care boala era răspândită în 1979, doar trei mai înregistrează în prezent cazuri semnificative ale acestei cumplite boli.
CLICK PENTRU MAI MULTE FOTOGRAFII
„…să aprindă o lumină în sensul să facă binele.” Care este el acolo.
Daca asa au declarat asistenta si presedinta e f.bine (nivel mai mult decat acceptabil…pt gradul lor de exprimare). Daca e o greseala de redactare sau finalizare a frazei, atunci e regretabil pt autor.
Oricum, evenimentul fara rost, nu face decat sa contribuie la multitudinea de evenimente gen „sa mai bifam ceva pt CV sau Facebook”. Nu ajuta la nimic, nu semnifica nimic si de fapt nu este nimic.
In anul rotarian ce va urma veti putea beneficia, din partea Asistentei si a Presedintei, de o multime de astfel de nimicuri vizibile. Orice actiune a rotarienilor adevarati se face cu discretia adecvata unor persoane ce doresc sa sprijine comunitatea si nu pt a se face vizibili. Prozelitismul ce isi face loc tot mai mult loc in randul membrilor Rotary ne demonstreaza ca acest gen de asociere si-a atins deja de mult faza de crestere si se afla momentan intr-un declin vizibil. Directivele primite de la Bucuresti (de la nivel de district) dar si de la nivelul Rotary International, nu fac decat sa confirme falimentul acestei modalitati de organizare al „elitelor” locale.
O campanie pt vizibilitate sporita inutila.
Este „minunat” sa lansezi lampioane, fara sa te gandesti unde ar putea sa cada acestea. Noua fita in domeniu, acceptata de multi care se cred intelectuali. Trist!
http://www.criserb.com/blog/cand-lansati-lampioane-v-ati-gandit-unde-se-duc.html
Manifestarea care a avut loc in seara de 01 iulie 2014 a fost una organizata si avizata de Primaria municipiului Bistrita iar lampioanele au fost urmarite. Toate acestea s-au putut realiza cu sprijinul autoritatilor locale: Jandarmerie, Politie Locala, ISU, etc.
Hai nu ma innebuniti doamna notar. cum au fost urmarite ?? cu drone ? sa fim seriosi . cu privirea ?? asa le pot urmari si eu.