Actualitate

Lipsa forței de muncă, în special calificată, cea mai mare amenințare pentru această companie

Una dintre cele mai mari companii din zona industrială a Bistriței, care produse mașini și utilaje pentru industria energetică, estimează că va întâmpina dificultăți în a doua jumătate a acestui an cu onorarea contractelor din cauza lipsei de forță de muncă.

”Riscul semnificativ este legat de forța de muncă în general și de forța de muncă calificată, în mod special, în lipsă căreia devine tot mai incertă angajarea contractelor/comenzilor. Un contract/comandă o dată confirmate devin angajante și astfel, nerespectarea termenelor de livrare, atrage penalități cu impact semnificativ asupra situtiilor financiare ale companiei”, se arată în raportul dat publicității de conducerea Comelf în privința activității din primul semestru.

Anul acesta, compania a angajat muncitori din India.

Conform acestui raport, veniturile companiei Comelf SA au fost de 79 milioane RON în primul semestru din acest an, în creștere cu 1% față de perioada similară din 2018 când au fost de 78 milioane RON. Conducerea companiei pune această creștere pe seama fluctuației cursului LEU/EUR, dar menționează că această creștere e regăsită ai accentuat la nivelul cheltuielilor financiare întrucât veniturile din exploatare s-au menținut aproximativ la același nivel cu cel realizat în semestrul I din 2018.

Rezultatul brut al companiei a fost influențat pozitiv de o ușoară creștere a veniturilor din contractele cu clienții, în special pe fondul execuției unor produse complexe ca și execuție, cu valoare adăugată și din reducerea semnficativa a cheltuielilor cu materiile prime și materialele, posibilă datorită optimizării consumurilor cu ajutorul unor soft-uri specializate dar și a perosnalului din achiziții și tehnic.

Acționarii Comelf au primit, anul acesta, dividende din profitul net aferent anului 2018 în cuantum de 1.405.750 lei. Reamintim că Uzinsider București deține 80,91% din acțiunile Comelf, iar alții 19,09%.

18 comentarii

  • salarii !!!!!!!!!!!!!!!!!! sunt politicieni care inca mai critica majorarile de salarii!!!! PNL-USR, au fot total impotriva!!! cum credeti ca in ziua de azi, romanii mai stau pe 3 lei, la patroni care se imbogatesc vazand cu ochii din dividende si profit, fara sa se gandeasca la muncitori???? cum credetiasa ceva cand in UE se castiga 800-1000 euro minim? si voi nu vreti sa dati nimic in plus???

  • in bistrita esti sclav in anul 2019 !
    negru pe plantatie

    bani iti ajung cat sa mergi la wc !

    sper sa plec din tara asta cat de repede

    • da, dar ati vazut ce cartiere de vile au unii de prin fabricile astea???asta inseamna politica liberala. Sclavie moderna!!

  • Cum mai spuneam,pe lângă coruptie,indiferența si alte metehne ale celor care conduc statul roman si lacomia unor escroci ajunși peste noapte mari patroni fac ca tot mai multi români sa-si ia lumea in cap.Daca acești mitici actionari s-ar multumi si cu un profit de 70 mil in loc de 78 iar diferența ar fi in beneficiul angajaților nu ar mai pleca.Poate O.Cretu se reintoarce in conducere de anul viitor si atunci sa vezi pirtieeeeeee!

    • Nea Vasile draga,nu am pretentia asta,a mai fost unul care credea ca le stie pe toate si l-au impuscat astia de craciun.mai imi dau si eu cu parerea din Kent in Kent,de asta si semnez:
      PAREREA MEA!

    • De acolo am plecat…
      Un mediu profund toxic unde nu poti sa te dezvolti, unde in sedinte bossul sedintei e in capul mesei ca sa poata sa-si arate muschii, unde nu poti sa vorbesti de teama ca esti luat la suturi…
      Acolo nu exista colaborare deloc si nici spirit de echipa, acolo cand intra seful in birou trebuie sa nu te prinda zambind, trebuie sa ai o fata sobra si atitudinea de om umil…

  • radu acuma nu stiu a cui e vina a hotului sau a prostului ?

    daca patronu reuseste sa prosteasca si profitu sa fie maxim

    PNL-USR partide care aduc mizeria si austeritatea

    astia noi aparuti de la demos parca ar merge votati . in rest numa vechile mizeri

  • INVATAMANTUL DUAL! Aceasta este cheia pentru forta de munca cu calificare! Acum sa vedem cum functioneaza”‘ parteneriatul””: Administratie jud. ,ISJ, Companii! Daca nu investim, ca tara, in astfel de programe, sa pregatim calificari multiple pentru industrie si agricultura, suntem pierduti! Si asta, incepe din scoala si introducerea Bacalaureatului diferentiat pentru cei ce doresc apoi sa ajunga buni maistrii , la randul lor, indrumatori calificati in toate meseriile! Cu respect,MNPop

    • Dragă Marius Pop, cu mult respect, cum să avem calificări multiple pentru industrie și agricultură, când ieri onor Consiliul local al municipiului Bistrița a aprobat trecerea în domeniul privat a 21 ha din terenul lotului școlar al Liceului agricol. Scopul acestui demers este de a construi case pentru camarila psd. Acel teren este de peste 150 de ani lotul școlar pentru elevii din Bistrița-Năsăud care doresc să învețe o meserie în domeniul agricol. Cu această hotărâre a CL Bistrița, luată probabil și cu votul dnei Camelia Tabără, actual Inspector General Școlar, se pune cruce învățamântului profesional agricol în BN. Pe acel nucleu și în colaborare cu Stațiunea de Cercetări Pomicole s-ar fi putut pune bazele unui nucleu de învățământ superior agricol la Bistrița, unde tinerii de la noi din județ ar fi putut obține o calificare superioară în domenii absolut necesare pe piața muncii din România.

    • Criza meseriașilor se resimte din plin în câmpul muncii mai cu seamă din 2009 de când Ecaterina Andronescu a desființat școlile profesionale, de arte si meserii. Sau, mai degrabă, le-a înlocuit cu licee tehnologice, unde elevii sunt obligați să obțină bacalaureatul. Din acest motiv elevii sunt tot mai puțini la scolile cu profil tehnologic. Este insa si o mai veche chestiune de mentalitate, in legătură cu anumite profesii. Iată ce spunea Andrei Muresanu, pe la mijlocul secolului al XIX-lea, despre aceste profesii: „După părerea noastră, nici un mijloc prin care omul isi câstigă pâinea de toate zilele pe clle cinstită nu poate fi rusinători. Rusine este a fura, a hoti, a insela, a pierde timpul cel scump ca aurul in lenevire, nelucrare, a căsca gura toată ziua pe ulitele cetătii, fără nici o coprindere,sau cum zice tot românul: „a tăia câinilor frunze” . Si apoi, de unde si până unde ne făcurăm noi atât de delicati, cu gust atât de rafinat si cu nările asa subtiri, incât de cutare meserie să nu ne apucăm că are de-a face cu materii greu mirositoare, cu cutare artă frumoasă să nu ne coprindem , că e rusinătoare si injositoare, in vreme ce natiunile cele mai cultivate , de exemplu englezii, frantezii, germanii, să intrec intre sine cu silintă de a exploata toată natura , de a coprinde tot soiul de meserii, si a nu lăsa necăutată si necultivată pe niciuna din artile cele frumoase.”

  • ca sa traim bine avem nevoie de un partid adevarat de stanga ( psd si pro romania sunt numai cu numele )

    dreapta in toata europa a adus numai mizerie si austeriate

  • Un sef de proiectare castiga 10.000 lei iar unul care trage la saiba ia pe luna 1500 lei. Am ales sa plec din comelf decat sa muncesc pentru unii care freaca menta. Dati bani la cei care produc nu la cei care stau la umbra si caldura. In 5 ani puteti pune lacatul daca asa ganditi.

  • Stimabila conducere a Comelf isi da premii de zeci de mii de lei, dar se plange ca nu are oameni sa angajeze. Se asteapta sa munceasca TOTI gratis si ei sa ia prime pentru case, vile si masini…chiar si angajatii din India au oprit lucrul 2 zile pentru ca au au incercat sa le FURE DIN BANI. Ideal ar fi sa fie mai putini sefi ,directori si persoane care freaca menta si iau salarii uriase…sa fie un pic mai bine si pentru fraierii din Comelf

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.