Social

Lista celor 31 de școli din județ eligibile să obțină bani pentru reducerea abandonului

Ministerul Educației a făcut publică lista unităților de învățământ eligibile pentru accesarea granturilor în cadrul Programului Național de Reducere a Abandonului Școlar – PNRAS.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, 23 de unități de învățământ sunt eligibile pentru a depune cerere de finanțare în vederea obținerii de granturi în mod independent și alte 8 școli sunt eligibile pentru a beneficia de intervenții integrate în cadrul proiectului strategic al Ministerului Educației.

Iată lista acestora:

Cererile de finanțare se depun în perioada 2-13 martie 2022.

Inițial, 55 de școli din județ au transmis Ministerului Educației că sunt interesate să primească până la 200.000 de euro pentru reducerea abandonului școlar. Din acești bani vor putea plăti inclusiv profesorii care fac suplimentar consultații cu elevii și vor putea angaja, la nevoie, mediator sau consilier școlar.

Prin Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar vor fi acordate granturi în valoare de maximum 200.000 euro/școală pentru cel puțin 2.500 de unități de învățământ de stat, de nivel primar și gimnazial cu prioritate de intervenție ridicată, din lista celor 3.235 de școli eligibile identificate prin utilizarea Mecanismului de Avertizare Timpurie în Educație (MATE).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS