Gheorghe Vereş şi Alexandru Pop, ambii maiştri la Liceul Forestier Bistriţa, au cerut comisiei judeţene care a stabilit lista garadaţiilor de merit să le analizeze încă o dată dosarele şi bine au făcut întrucât comisia a admis că a greşit atunci când nu i-a inclus pe lista celor care vor avea salarii cu 25% mai mari în următorii ani. La fel au procedat alte 23 de cadre didactice, însă fără succes. Contestaţiile lor au fost respinse.
Cu o vechime de 28 de ani în învăţământ, inspectorul şcolar general Camelia Tabără a întrunit cel mai mare punctaj dintre toţi candidaţii directori de şcoli care au aplicat pentru gradaţii de merit. Inspectorul şcolar general a adunat 98,5 puncte, cu 1,5 mai multe faţă de următoarea clasată, Balasz Eva de la Şcoala Gimnazială „Grigore Silaşi” Beclean. Al treilea s-a clasat directorul Colegiului „George Coşbuc” Năsăud, Dorel Coc cu 96, 5 de puncte.
Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean, pe locurile următoare s-au clasat Vass Imola Doris, directoarea Centrului de Educaţie Inclusivă nr. 1 Bistriţa, Constanţa Neuc, directorul Liceului „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului, Eniko Păvăluc-Gal, director adjunct la CNAM Bistriţa, Medgyesi Margareta de la Liceul Tehnologic Agricol Beclean, Elena Andron, directoarea Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Bistriţa, Felicia Măjeri de la Şcoala Gimnazială Josenii Bârgăului, Ştefan Sas de la Şcoala Gimnazială Ilva Mare, Vasile Şteopoaie de la Liceul „Solomon Haliţă” Sîngeorz-Băi, Maria Pop de la Şcoala Gimnazială Anieş, Aureş Ţăgorean de la Liceul Tehnologic Forestier Bistriţa, Domnica Cârcu de la Şcoala Gimnazială Rebrişoara, Anchidim Strugar de la Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” şi Florin Bob de la Liceul Sanitar Bistriţa.
Comisia ISJ a aprobat şi dosarul inspectorului de română, Ramona Salak (42,27 puncte), al Marianei Romocea (soţia primarului din Năsăud), profesor de matematică la Colegiul Naţional “George Coşbuc” Năsăud (32,99 de puncte), al inspectoarei Monica Buboly (78,73 de puncte), al consilierului local UDMR Antal Atilla, profesor de istorie la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” (39,21), al fostului consilier judeţean PDL Călin Sbîrciu din Feldru care e profesor de geografie la Liceul Tehnologic din Feldru (63,15 puncte), al inspectorului şcolar Smaranda Florean (84,27 puncte) şi al Narcisei Moniţa, soţia primarului din Romuli (72,69 puncte).
E primul an cand se dau astfel de gradati ??? Un simplu cititor asa intelege, ca „si-au tras” unii niste sporuri.
Nu domnule Gelu, nu e primul an in care se dau astfel de gradatii. Acest ,,spor” de 25% a fost si in vechea si in actuala Lege a invatamantului. Pentru ca un cadru didactic sa obtina o astfel de gradatie de merit exista criterii foarte bine stabilite, in care acticitatea din ultimii 4 ani ai cadrului didactic este obiectiv cuantificata. Spre exemplu, pentru a vedea cele 4 mari criterii cu subcriteriile in functie de care s-au acordat aceste gradatii, precum si ponderea lor procentuala, va indic sa vizitati link-ul http://www.isjbn.ro/upimg/grad%20merit%20profesor%202013.pdf .Desigur, o pot face toti cei interesati.