În dosarul penal al celor trei poliţişti bistiţeni arestaţi există pomeniţi foarte mulţi poliţişti care au închis ochii în faţa unor infracţiuni sau contravenţii comise de apropiaţii celor trei şefi, inspectorul şef al IPJ Bistriţa Năsăud, comisar şef Ovidiu Mureşan, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Bistriţa Năsăud, comisarul şef Roberto Hasnăş şi şeful Poliţiei Năsăud, inspectorul principal Cloşcă Leon.
Potrivit evz.ro, agenţii din stradă erau numiţi fie „bote de fasole”, fie „mecanici”. În schimbul favorurilor, ei primeau la schimb alte bunuri, lemne sau chiar butoaie cu bere.
• În data de 8 august 2014, comisar şef Aurel Pop este somat de inspectorul şef Mureşan să claseze dosarul penal care îl priveşte pe medicul chirurg Călin Sever Moldovan. Ordinul este executat de comisarul şef Aurel Pop.
• În data de 3 octombrie 2014, inspector principal Marius Bugnar este somat de inspectorul şef Ovidiu Mureşan să claseze un dosar penal deschis pe numele primarului din Năsăud, Mircea Romocea.
• În data de 11 iunie 2014, comisarul şef Roberto Hasnăş, şeful Poliţiei Rutiere, îi spune agentului Sorin Ivan să nu constate o contravenţie. În urma acestui fapt, comisarul şef Hasnăş a primit un butoi cu 30 de litri de bere de la numitul Ioan Logigan (patronul firmei Hobby Star -nr.), persoana pentru care a intervenit.
• În data de 13 iunie 2014, comisarul şef Roberto Hasnăş îi solicită agentului Liviu Măhălean să nu constate o contravenţie care privea o depăşire pe linie continuă.
• În data de 13 iunie 2014, acelaşi comisar şef îi ordonă agentului Gavril Lehaci a fost contactat de Hasnăş pentru a nu constata o contravenţie legată de nerespectarea culorii roşii. În urma acestei pile puse, comisarul şef i-a spus celui pentru care a intervenit, un anume Gavril Ursa (de la Electro Ursa -n.r) să ”efectueze o lucrare de branşament electric la casa poliţistului Tinu Tabără”, se arată în referatul DNA.
• În data de 14 iunie 2014, comisarul şef Hasnăş îi cere agentului Ioan Cristian Uţiu să nu constate o contravenţie privind depăşire neregulamentară, trecând peste linia continuă. Agentul Uţiu a respectat ordinul.
• În data de 4 iulie 2014, comisarul şef Roberto Hasnăşintervine pe lângă agentul Dan Grigore Huciu pentru a nu îi aplica numitei Paula Sângeorzan o amendă pentru depăşire pe linia continuă. Paula Sângerzan, susţin procurorii, i-a achiziţionat ofiţerului Hasnăş o excursie în Antalya.
• La data de 27 iulie 2014, un anume Călin Oniţa (manager la RCB Electro -n.r.) îl sună pe comisarul şef Hasnăş şi îi cere ajutorul pentru a scăpa de o amendă. ”Am în faţă la IPROEB nişte bote de fasole”. Comisarul Hasnăş îi sună pe poliţiştii din teren, fără să se ştie numele acestora, după care îl resună pe Oniţa: ”Da, te ajut”, replica acestuia fiind ”le-am rezolvat”.
• La data de 31 iulie 2014, Hasnaş îl sună pe agentul Dorel Greab căruia îi spune să nu constate o contravenţie. ”Intervenţia se face la solicitarea comisarului şef Olariu Liviu, adjunctul şefului IPJ Bistriţa Năsăud, care i-a solicitat lui Robert Hasnăş să fie luate doar măsuri de avertisment”, susţin procurorii DNA Cluj.
• La data de 2 august 2014, Hasnăş îl sună pe agentul Ioan Andraş care este sfătuit să nu constate o contravenţie privind depăşirea pe linie continuă efectuată de un anume Ioan Mutu (consilier local în comuna Telciu -n.r).
• La data de 7 august 2014, Hasnăş îl sună pe agentul Ilie Someşan şi îi cere să o ”ierte” pe Alina Ioana Tonea (profesoară la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, prietena avocatului Dan Molnar -n.r). Cei doi poliţişti discută într-o cheie meteorologică. ”Mă omule, atenţie mare că la Bistriţa a început să plouă foarte, foarte puternic … bun, să nu avem problem. Bine? Neapărat”.
• La data de 27 august 2014, intervine la agentul George Moldovan care este ”rugat” să muşamalizeze un dosar penal în legătură cu un angajat al omului de afaceri Aurel Danci (manager la S.C. Nicmardanci SRL Bistriţa).
• La data de 2 septembrie 2014, Roberto Hasnăş îi cere unui poliţist, Valer Rus, să intervină la un alt poliţist, un anume Darius pentru a nu aplica o amendă pentru depăşire neregulamentară.
• La data de 2 septemnbrie, agentul Paul Iacobescu este sfătuit de acelaşi comisar şef să nu îl amendeze pe un anume Viorel Sângeorzan (zis şi Polo -n.r.), care circula fără permis de conducere şi acte de identitate, şi cu care şeful de la Circulaţie urma să plece în concediu.
• La data de 3 septembrie 2014, agentul Călin Pop este sfătuit să nu întormească proces verbal pentru depăşirea vitezei legale de către un anume Radu Turţi.
• La data de 23 septembrie 2014, Hasnăş intervine asupra agentului Ion Cârjă pentru ca acesta să să se ”orienteze” în legătură cu contravenţia comisă de Gavril Deneş.
• La data de 7 octombrie, comisarul şef Hasnăş este apelat telefonic de omul de afaceri Traian Larionesi, care îi cere lui Hasnăş să intervină pentru ca ”mijloacele de transport ale solicitantului să nu mai fie oprite la control”. ”… „Îmi cară basculele de la Măluţ nişte piatră, aici la un drum … o să-ţi explic eu pentru cine … şi dacă-i spun la omul ăla, se supără rău, pentru că-i pentru cineva … sună-l un pic să-mi lase basculele să lucre, le tăt opreşte şi le amendează la pod la Şintereag”. Hasnăş intervine asupra unui poliţist căruia îi cere să ” se orienteze” şi să nu mai controleze camioanele lui Larionesi.
• La data de 11 octombrie 2014, agentul Viorel Murariu nu întocmeşte un proces verbal pentru depăşire pe linie continuă, la cererea lui Hasnăş.
• La data de 18 octombrie 2014, agentul Alexandru Tomşa este sfătuit ”să o lase mai moale” în cazul unei contravenţii comise de Petru Rus (de la Metropolis Group).
• În data de 29 octombrie 2014, Hasnăş îi cere agentului Dorel Greab să nu îl amendeze pe un anume Călin Macra (de la Macro Serv SRL Bistriţa).
• La data de 12 noiembrie 2014, Hasnăş este apelat de avocatul Bogdan Milea care îi cere să intervină pe lângă un anume poliţist Runcan. La scurt timp, Hasnăş îl contactează pe agentul Mihai Butta, coleg de echipaj cu agentul Runcan. ”Nu-i tragi o ţâră frîna de mână la Runcan? Te rog frumos că m-a sunat avocatul Milea cu o problemă”.
• La data de 13 iunie 2014, comisarul Hasnăş se implica în falsificarea actelor de constatare a unui accident de circulaţie.
• La data de 26 iunie 2014, comisarul Hasnăş a falsificat un accident de coirculaţie comis în localitatea Mărişelu. Procurorii susţin că Hasnăş a luat legătură cu primarul comunei Mărişelu, Toma Someşan, de la care a obţinut un act din care rezulta că drumul unde a avut loc accidentul de circulaţie nu era deschis circulaţiei publice. În acest accident a decedat un bătrân de 71 de ani, Ioan Pop din localitatea Domneşti.
• În data de 20 iunie 2014, Hasnăş discută cu adjunctul IPJ Bistriţa, Liviu Olariu, despre muşamalizarea unui accident soldat cu decesul altei persoane.
• La data de 22 august 2014, Hasnăş îi cere unui agent cu prenume Sorin să falsifice actele de constatare a unui accident rutier, în sensul că ”victima ar fi fost rănită ca urmare a declanşării airbag-ului, într-un moment ulterior accidentului, în timp ce autovehiculul era oprit”.
• La data de 30 august 2014, inspectorul principal Leon Cloşcă, arestat în dosar i-a solicitat unui poliţist, Ciprian, să muşamalizeze un accident care a avut loc în zona Poiana Ilvei.
• La data de 21 august 2014, comisarul şef Hasnăş îl instruieşte pe agentul Dănuţ Banc cum să muşamalizeze un grav accident de circulaţie şi să falsifice actele de constatare: ”du-l pe drumul către Tăşulea, că ăla nu-i drum”.
• La data de 30 august 2014, şefii IPJ, ”au acţionat coordonat pentru ascunderea accidentului”, comis de Andrei Mureşan, nepotul inspectorului şef Ovidiu Mureşan. La faţa locului este trimis agentul Victor Zăgrean care a rezolvat problema.
• La data de 29 septembrie 2014, comisarul şef Hasnăş îi spune agentului Viorel Murariu să solicite de la primarul comunei Nimigea un document din care rezulta că drumul unde a avut loc accidentul nu era deschis circulaţiei publice.
• La data de 5 octombrie 2014, situaţia se repetă la Nimigea unde a avut loc un accident mortal. Inspectorul principal Leon Cloşcă i-a cerut agentului Gigi Stoian să falsifice actele de constatare şi a fost nemulţumit de faptul că poliţistul a consemnat că accidentul a avut loc pe un drum pietruit şi nu pe un ”drum de pământ”, aşa cum ar fi trebuit declarat în fals.
• La data de 24 iunie 2014, inspectorul principal îi cere agentului Andrei Gabriel Avram să nu constate comiterea unor infracţiuni rutiere, circulaţia pe drumurile publice cu numere expirate, de către un anume Florin Niculai. ”Îi vreme urâtă acolo? … no păi amu da de-a fi vreme bună, să nu ploaie că am nişte haine întinse la nevastă-mea, să nu le ude”. Agentul Avram nu a mai constatat nicio infracţiune.
• La data de 27 iunie 2014, Leon Cloşcă este sunat de un bărbat care spune că ”mi-o făcut o pană un băiat în Feldru … şi … numa să mă duc să-i duc o roată mai târziu un pic”. Inspectorul Cloşcă întreabă: ”cine este mecanicul”, numele codat al agentului Florin Pădurariu. În urma intervenţiei asupra agentului, infracţiunea nu mai este consemnată. Procurorii DNA susţin că inspectorul Cloşcă a primit de la bărbatul care i-a cerut ajutorul, materiale de construcţii.
• La data de 10 iulie 2014, inspectorul Cloşcă este sunat de un anume Silviu Catarig (fermier din zona Năsăudului) că are o problemă ”tehnică”. ”Vecine, o făcut cumnata mea o până la Ilva Mică, oare n-ai pe cine să trimiţi să ajute o ţâră acolo?”. Inspectorul Cloşcă întreabă ”cine sunt mecanicii”, după care îl sună pe agentul Alexandru Mureşan şi îi spune: ”îi aglomeraţie mare acolo, fluidizaţi bine acolo, că intersecţia aia e grea”. Agentul Mureşan răspunde: ”Nu. Nu, Facem să nu fie”.
• La data de 16 iulie 2014, la solicitarea unei persoane, Roberta Opre, fiica omului de afaceri Ioan Opre, arestat pentru proxenetism, inspectorul Cloşcă intervine pe lângă agentul Nicolae Acu pentru a nu reţine un permis de conducere. Ordinul este ascultat de agent.
* Procurorii DNA Cluj susţin că inspectorul Cloşcă procura ilegal mari cantităţi de lemne şi că pentru transportul în siguranţa a acestor cantităţi era ajutat de agentul de poliţie Cornel Popârţac.
• În seara zile de 28 august 2014, inspectorul Cloşcă intervine pe lângă agentul Dorin Ştăfănuţiu pentru a nu-l amenda pe Dumitru Bîgiu.
• La data de 30 septembrie, la solicitarea lui Pavel Sângeorzan (patronul Sălăuţa), inspectorul Cloşcă intervine la şeful de post din comuna Dumitra, agentul Leon Fetti pentru a nu-l amenda pe un anume Gruia Pop. În urma acestei intervenţii, inspectorul Cloşcă a fost la mai multe partide de vânătoare împreună cu Pavel Sângeorzan.
• La data de 8 octombrie 2014, inspectorul Cloşcă îi cere subcomisarului Marius Toma, de la Poliţia Năsăud, să claseze un sesizare depusă de un partid politic legată de campania electorală. În cele din urmă, dosarul a fost clasat după ce un om al străzii a fost amendat pentru o faptă pe care nu a comis-o.
Sursa: Evenimentul Zilei
Tulai Veta
Si asta i numai inceputu
Cele grele poate nu mai apar
La noi au fost codrii verzi de brad…
Deci se putea! Si eu nici nu m-am gandit ca as putea apela la cineva,cand,acum doi ani,nepotul meu[18 ani] a fost oprit de echipajul politiei orasenesti vineri si amendat cu 70 de lei,pe care i-am platit urgent[jumatate] luni,la sediul din Odobescu [unde se platesc impozitele]si apoi am fugit la primarie sa depunem chitanta,de parca n-ar exista computere sa consemneze si sa transmita.Baiatul trebuia sa ajunga repede la spital ,la bunicul lui,care era bolnav si internat,si-a pus rolele ca, sa ajunga mai repede,a traversat regulamentar strada la Lama ..si ,ajungand pe partea cealalta,ca sa nu-si strice rolele pe trotuarul cu dale,a pornit pe langa trotuar[deci nu pe strada].Tocmai trecea o masina a politiei ,l-au oprit, au facut proces verbal si l-au amendat. Nu spun ca, teoretic, n-au avut dreptate, dar constat ca”pestele de la cap se-mpute si se curata de la coada”
….si cand te gandesti ca procesele verbale intocmite de politisti sunt piatra de capatai in dosarele de despagubire………
avocatul bogdan milea e nepotul primarului cretu, deci mare grija….
Prietena, amanta, profesionista, soferita, dascalita Alina Ioana Tonea (de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”) a avocatului Dan Molnar -n.r) face educatie la CN Liviu Rebreanu? Ce-i educa pe copii? Cum sa fi amant sau amanta? Cum sa fi smecher si dupa ce incalci regulile de circulatie sa nu platesti amenda? Ce profil moral are aceasta femeie ca sa ne educe copiii nostrii? ” Vai de tara in care ajung sus oamenii de nimic”. Sunt sigur, ca aceasta Alina Ioana Tonea, a ajuns sa predea ” educatie” la CN Liviu Rebreanu prin pile, relatii, cunostinte si s…ex.
Politia Romana…cica siguranta si incredere. Mai taiati din ele da-va dreq de incompetenti ce sunteti, cand v-ati angajat ati depus juramant sa respectati legile tarii…pai asa sa faceti stimabili incompetenti, daca nu dati-va demisia! Si plus de asta excesul de zel va da cu firma-n cap la 99% dintre voi…
„Jur credintă patriei mele România, jur să-mi apăr tara chiar cu
pretul vietii. Jur să respect legile tării şi regulamentele militare. Aşa să-
mi ajute Dumnezeu“…daca va mai aduceti aminte ziua cand ati rostit juramantul, un singur lucru va mai rog…nu uitati ca ati incheiat cu ” …asa sa-mi ajute Dumnezeu”.
Ma mir ca nu apare si mafiotul Gelu Dragan … poate pe viitor
Sunt foarte de acord! dar mai constat un lucru si anume ca marii marii oameni de afaceri care urla cat ii tine gura ca ei fac PIB-ul Romaniei, aia care isi bat joc de angajatii lor, tocmai acestia sunt cei care dau startul la coruptie!!!! adica in loc sa-si asume faptele, sa plateasca fara sa comenteze(asa ca toti prostii), prefera sa dea mita sa intervina, sa corupa, sa profite de faptul ca multi slujbasi la stat(nu vorbesc de cei de la finante ca aia au de 3 ori salaiul oricarui alt bugetar), au venituri relativ mici si pot fi usor corupti.Tocmai stalpul economiei, marii patroni ai judetului, de fapt stapani peste judet creaza toata aceasta mizerie.Iar cei care au facut de rusine uniforma sau meseria pe care o practica, sa fie exclusi din sistem, iar cei care au apelat si intervenit la ei sa plateasca cu dosare penale!!!!
astia care fac pib-ul cum spui tu…tot asa se comporta si in afaceri si in contabilitatea firmelor… si peste tot!
Doar atat Pavel Sangeorzan? individul asta ar trebui sa fie in arest de mult
Hai sa va zic si eu una buna. „Mecanicii” astia harnici m-au amendat la un moment dat pt ca fiind pe banda de de inainte si la dreapta m-am dus inainte. Degeaba am incercat sa-i explic „parului” ca nu am deranjat pe nimeni in trafic, nu aveai cu cine discuta. In timpul asta au facut respectiva manevra si alti conducatori auto. I-am aratat ce se intampla si animalul s-a intors cu spatele ca sa nu-i vada, I-am aratat o alta masina parcata exact pe trecerea de pietoni de la Han si mi-a spus ca nu-l intereseaza, el are treaba doar cu mine. Aveam o masina cu numar de Bucuresti iar toti cei ce incalcau asa-zisele reguli de circulatie erau cu numere de BN. Sper ca si cei marunti, a caror coloana vertebrala e facuta din rahat, sa fie anchetati si exclusi din Politie. Sunt bucuros ca exista totusi oameni care nu s-au compromis (am citit acum cateva zile ca un ofiter nu a dorit sa-si schimbe raportul desine seful lui a facut numeroase presiuni asupra lui).
despre accidentul cu doi mortii in care este implicata firma lui Trisca de la Tureac nu stie domnul robertino nimic?
Nimic nou sub soare. Sistemul comunist functioneaza perfect. E la fel in toate institutiile, doar ca nu si-a batut nimeni capul inca.
ma doare stomacul ….mi se invarte capul jesus crist
teribil fratilor ….pai astia lucrau la SRL lor ca sa spun asa, DOAMNE!
teribil, hipnotic……..si de nesuportat doar cititul…….
cand ma gandesc ca 12 ore s-a gandit judecatoarea sa ii lase in arest la domiciliu, iar ma apuca nerviiiii,,,,,,,iar ma doare stomacul
Justitia Nu a decis ca politisti sunt corupti.Grija este posibil sa viti acuzati de calomnie.
Justitia Nu a decis ca politisti sunt corupti.Grija este posibil sa fiti acuzati de calomnie.
Si toate evenimentele s-au ptrecut doar in 2014 !!!
La data de 29 iunie 2014 (si nu 26 asa cum apare gresit in acest articol!), comisarul Hasnăş a luat legătură (PRINTR-UN INTERMADIAR !) cu primarul comunei Mărişelu, Toma Someşan, de la care a obţinut un act din care rezulta că drumul unde a avut loc accidentul de circulaţie nu era deschis circulaţiei publice.
Doamna Cristiana…va multumim ca ati obtinut ieri raspunsul domnului primar de la Runcul-Salvei, vis-a-vis de comiterea unei infractiuni asemanatoare. ASTEPTAM SI POZITIA DOMNULUI PRIMAR TOMA SOMESAN . O sa vedeti ca, ,,a semnat ca primarul”. Vor mai fi detalii, in cazul in care il veti contacta, evident la comentariile cititorilor.
doar la noi se poate asa ceva. toti sunt buni puscati cu sare, toti is bate de fasole sa ajunga toti la racoare chiar daca omori un om nevinovat,ai bani si relatii nu esti vinovat mortu ie de vina .intrebarea sio pun toti in ceasul al 12 lea de unde au ei vile si masini scumpe ,conturi grosolane .vrem o romanie altfel si legi echitabile pt toti si cei saraci si cei bogati
Zilnic aceleasi autobuze bistrita posmus sau monor circula pline de oameni care stau in pciioare si bagati in spate la bagaje saptamana trecuta am gasit un portofel cu bani in autobuz nici macar nu sau obosit sa puna un afis ca in autobuz sa gasit un portofel imi pare rau ca nu am numarat bani erau destul de multi gresala cineo o pierdut bani ca nu avea acte in portofel ,va mirati cum zilnic circula aceste autobuze riscand viata oamenilor si elevilor fara a plati o amenda eu nu ma mir daca ai cunostinte …….