Actualitate

Lista țărilor din zona galbenă, pentru care se aplică măsura de carantină la revenirea în România

Institutul Naţional de Sănătate Publică a actualizat lista statelor cuprinse în aşa-numita ”zonă galbenă”, iar toate persoanele care vin din acestea trebuie să stea 14 zile în izolare. Lista, care a intrat în vigoare în 3 august, ora 0.00, cuprinde 41 de state.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități.

Cele 41 de țări sunt: Africa de Sud, Arabia Saudită, Argentina, Armenia, Bahamas, Bahrain, Bolivia, Bosnia-Herțegovina, Brazilia, Capul Verde, Chile, Columbia, Costa Rica, El Salvador, Eswatini, Guineea Ecuatorială, Honduras, Insulele Turks și Caicos, Insulele Virgine, Irak, Israel, Kazahstan, Kârgâzstan, Kosovo, Kuweit, Luxemburg, Macedonia de Nord, Maldive, Moldova, Muntenegru, Oman, Palestina, Panama, Peru, Puerto Rico, Qatar, Republica Dominicană, Singapore, Sint Maarten, Statele Unite ale Americii, Surinam.

Lista anterioară, stabilită în 25 iulie, cuprindea 44 de ţări.

https://www.facebook.com/PrefecturaBN/posts/2926282050834599

1 comentariu

  • Motto:
    “În fața unei boli ești precaut sau ești prost, una din două!”
    (Klaus Iohannis)_

    Pericolul nu a trecut. Pandemia de COVID-19 este genul de dezastru ale cărui efecte se vor resimţi mult timp de acum înainte, a declarat la sfârsitul lunii iulie, 2020, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei reuniuni a Comitetului de urgenţă al OMS la Geneva. Seful OMS a spus textual că, în condiţiile în care COVID-19 a afectat deja peste 17 milioane de persoane şi a cauzat peste 670.000 de decese : „Pandemia este o criză de sănătate ce are loc o dată într-un secol şi ale cărei efecte vor fi resimţite timp de decenii”.
    La şase luni după ce a decretat starea de urgenţă mondială, Comitetul de urgenţă al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii s-a reunit acum la Geneva, pentru a patra oară, în vederea reevaluării pandemiei de COVID-19, care continuă să progreseze într-o manieră îngrijorătoare pe plan mondial. Statele Unite, Brazilia, Mexic şi Marea Britanie au fost grav afectate de coronavirus în ultimele săptămâni, iar guvernele lor au depus eforturi uriaşe pentru a veni cu un răspuns eficient, dar, din păcate multe întrebări au rămas fără răspuns şi populaţiile rămân vulnerabile în continuare.
    In ceea ce priveste România, Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că urmează două săptămâni grele în care vom avea o creştere progresivă a numărului de cazuri, însă dacă populaţia şi agenţii economici respectă regulile şi anume purtarea măştii, spălatul pe mâini, distanţarea socială, atunci am putea avea o aplatizare şi o scăderea a numărului infectărilor cu noul coronavirus. El a precizat că, în acest moment suntem în săptămânile în care se consumă boala celor aproape 4.000 de pacienţi care au refuzat internarea sau au solicitat externarea.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.