Președintele Camerei Deputaților și al PSD, Liviu Dragnea, și ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, au făcut o vizită de lucru în Bistrița-Năsăud. ”A fost o zi foarte importantă și plină de satisfacții”, a spus la final Liviu Dragnea.
Însoțiți de președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii Sorin Roșu Mareș, de prefectul Ovidiu Frenț, de primarul Becleanului Nicolae Moldovan, de deputatul Daniel Suciu, de senatorul Ioan Deneș, de șeful Direcției pentru Agricultură BN, Nuțu Tabără, ei au mers mai întâi la Sîngeorz-Băi, la un depozit de colectare și balotare a lânii. Aici au asistat la încărcarea într-un TIR cu destinația Portul Constanța a ultimului balot de lână din comanda de 1.500 de tone de lână brută care va merge la export în India.
”Când spuneam că sunt zeci de mii de tone de lână care se ard unii râdeau, alții ne criticau, unii spuneau că e minciună, alții că nu-i interesează. Acesta este un exemplu de valorificare a ceea ce are această țară ca și resurse. Nicio țară dezvoltată nu a risipit așa cum a risipit România de la Revoluție încoace. Noi vorbim acum de un program complex de colectare și valorificare a lânii. Lâna poate fi și va fi folosită în multe domenii, s-a stabilit o schemă de minimis pentru lână, 1 leu pentru fiecare kg de lână vândut în plus față de ceea ce încasează. În primă fază vor fi realizate centre de colectare, apoi cele de valorificare. Vorbim de o resursă care aduce venituri pentru cioban, creează locuri de muncă, venituri la bugetul de stat și bogăție pentru România. Va fi stimulată creșterea oilor și prin această măsură. De 15-17 ani zootehnia din România a fost într-un proces de distrugere, în ultimii ani a început să se refacă. S-au distrus numeroase unități de producție, în tot acești ani am importat sute de mii de tone de carne și produse din carne și exportăm doar 30.000. Este un program pe care ni l-am asumat, nu e ușor, are mulți dușmani, multe piedici dar rezistăm și îl ducem la capăt. Până acum s-au înscris 32.000 de oieri în acest program, înseamnă că este important și îi ajută. Vor avea beneficii și ei, și statul. Se dovedește că poate deveni realitate ce am propus noi și România poate redeveni o sursă importantă de venit și pentru oieri, și pentru stat. Mulți români pot vedea cât de utilă este lână și ce crimă a fost în această țară de 15-20 de ani, când lâna se ardea sau se arunca”, a spus Liviu Dragnea.
”Practic acest leu pe kg de lână le asigură ciobanilor manopera la tunsul oilor, ceea ce este un pas”, a menționat Petre Daea.
Liviu Dragnea, Petre Daea și oficialitățile județului s-au îndreptat apoi spre Lunca Ilvei, unde au vizitat o fabrică de prelucrare a laptelui și o fabrică de cherestea.
”În Scandinavia casele din lemn reprezintă 80% din construcțiile de locuințe, în Austria și Germania 38-40%, la noi cifra impresionantă de 1%. Casele din lemn sunt mult mai ieftine, mult mai sănătoase, mult mai călduroase iarna și mult mai răcoroase vara. Mai au un avantaj, că au costuri mici la încălzire și sunt foarte durabile. Trebuie să sprijinim și să stimulăm consumul de carne de oaie, vom începe un program de promovare. Apoi, se ce n-am putea să stopăm risipa? Ne-am bătut joc de această țară bogată. E nevoie de puțină dorință, determinare și inteligență. Am văzut cum se pot folosi resturile din pădure, crengi, scoarță, lemn putred, care se transformă în biomasă. În ceea ce privește laptele, în România au reînceput să iasă produse alimentare bune, gustoase și foarte curate. Am mâncat toate sortimentele de brânzeturi, au același gust ca înainte de 1989, îți umplu gura de plăcere. Poate ar fi bine să ne reîndreptăm spre produsele românești, așa îi ajutăm pe producătorii noștri în competiția dură și nu foarte cinstită cu cei străini și ne ajutăm și pe noi mâncând sănătos. Stau nefolosite resurse uriașe ale țării, iar politicul e implicat mai mult în scandal. Zona montană este vizitată de către străini, ne spus cât e de frumos numai că până acum n-a existat un concept integrat despre dezvoltarea zonei montane. În zece ani putem aloca cel puțin un miliard de euro pentru zona montană pe diverse domenii: turism, producție. Este o zonă cu mare potențial, oamenii de aici trebuie ajutați, zona montană poate fi nu numai atractivă, ci și productivă pentru România. Ideea noastră este să alocăm pentru elevi 350 g miere polifloră, curată, pe lună, de la 1 ianuarie să livrăm în școli, ajutăm și producătorii de miere români, îi ajutăm și pe copii”, a declarat Liviu Dragnea.
Liderul PSD a adăugat: ”Vreau să transmit că determinarea noastră nu este știrbită absolut deloc, mergem înainte cu programul de guvernare și vreau să îi rog pe toți românii să nu-și piardă încrederea, să-și păstreze speranțele pe care le-au avut pentru că România începe încet-încet să se ridice, avem deja o creștere a puterii de cumpărare cu 10%, faptul că am venit cu un program serios care a fost hulit, blocat, generează o creștere economică serioasă în PIB cu mai mult decât s-a estimat, cu 21 miliarde lei, de la 815 la 827, cresc salariile, pensiile, vor crește investițiile. Cu toate presiunile, acest program se dovedește că va schimba România în bine. Bugetul de anul acesta suportă cheltuieli pe care nu le-a avut niciodată România și cu toate astea plătim pensiile, plătim salariile, finanțăm investițiile”.
”Președintele Camerei Deputaților, domnul Liviu Dragnea, împreună cu ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, domnul Petre Daea, au vizitat trei obiective agricole care pot revoluționa eficientă energetică a României pentru următorii ani. Este vorba despre depozitul de colectare și balotare a lânii din Sîngeorz-Băi, o fabrică de prelucrare a laptelui și o fabrică de cherestea din Lunca Ilvei, unde a fost organizată o expoziție de prezentare a unor noi tehnologii de izolație termică pe bază de lână și de valorificare a biomasei forestiere și agricole. Prin punerea în valoare a acestor resurse, se va putea asigura eficientă energetică pentru foarte multe dintre cele 3,5 milioane de gospodarii din România care vor putea avea cheltuieli mai mici pentru încălzire. De asemenea, impactul negativ asupra mediului va fi redus semnificativ. Pe lângă alte proiecte utile pentru zona agricolă, vreau să felicit Guvernul României pentru că a lansat un program prin care fermierii vor fi ajutați să valorifice lâna. Acest proiect, chiar dacă este într-un stadiu incipient, a suscitat interesul a peste 32.000 de crescător de ovine care s-au înscris în acest program”, a menționat pe Facebook Radu Moldovan.
”Este o reală bucurie și satisfacție să vezi într-un județ mic așa cum e al nostru inițiative private care pot deveni adevărate modele naționale. Am văzut nu mai puțin de trei astfel de exemple care pot rezolva problema lânii, a folosirii lemnului pentru case eco și producerea biomasei și a ”lanțului laptelui” de la vacă la raft, toate în domenii în care România are un potențial extraordinar”, a postat prefectul Ovidiu Frenț.
„Finantam investitiile”, care investitii, cele pe care le-ati taiat la rectificare? Doar lapte si miere.
numai postaci liberali pe aici
ce se intampla ??
daca vine ciuma albastra si tine pasu pe loc
macar cu astia merge incet ca melcu
Ce vedem: Un ticălos venit aici din stepa teleormană le spune bistrițenilor cum trebuie valorificată zona montană. Că el știe mai bine.
„Nicio țară dezvoltată nu a risipit așa cum a risipit România de la Revoluție încoace.” Dar creierele, ticălosule, alea nu contează? Dar forța de muncă tânără și calificată. Toate au fugit de groaza voastră, văzând cu ochii, prin țări străine. Și-au luat lumea în cap, ticălosule.
Cum amarul potii sa mai scoti atatea baliverne ……investiti si iar investiti….putere de cumparare …ajutoare sociale cu nemiluita vai de noi fratilor dar o sa vina si timpul ca sa platitii si atunci o sa simtitii „scrasnirea dintiilor”
„PSD este mai mult decât un partid, nu-l poate lua nimeni, este prea mare, este practic România la scară mai mică”. Dragnea face în BN o confuzie gravă: România nu este PSD. România nu va fi niciodată numai a voastră, ticăloșilor.
Si Dragnea si Daea au „bubele” si minusurile lor. Or fi poate cum foarte multi ii catalogati, dar: pana acum nu ne cumpara nimeni lana, o aruncam sau o ardeam. Ne-am inscris acum in program, luam 1 leu/kg, ceea ce e oricum f.putin (abia acoperim tunsul oilor), insa mai important e ca avem cui sa o dam. Din ce am inteles, achizitorii dau inca 1 leu/kg, asa ca la 2 lei/kg se acopera integral costul tunsului si mai ramane de o bere!
Acuma sa nu credem ca prin programul asta, cu 1 leu/kg, „Va fi stimulată creșterea oilor” cum spunea Dragnea…asta e banc.
Insa, pe cat de putin dar se valorifica o resursa care pana acum, credeti-ma, se distrugea!
Acum, revenind din euforie, sa speram ca va merge acest program in care ne-am inscris, ca vad ca la Start-up sunt probleme!
Cititorii timponline sa fie convinsi ca nu sunt sustinator la psd-ului, nici al pnl-ului, poate un pic …regalist!
problema e ca o dati cu 1 leu si altii câstiga 10.
poate ca mai bine o ardeati în continuare decât sa îmbogatiti niste infractori care v-au adus la sapa de lemn, la stadiul de sclavi.
si penalul de dragnea a venit aici sa bage un chef, sa manânce, sa bea si sa …. de bucurie ca a scapat (momentan) de bulau.
si prostii i-o sug fericiti ca-s bagati în seama de seful hotilor.
jenanta tara mai suntem.
Prietene Gheorghe ! Asculta de un om bătrân ! Niciodată sa nu te încrezi in vorbele statului roman ! Referitor la Start up, nu-i decât o momeala pentru a-i face pe prosti sa deschidă firme ! Dacă ți-ai făcut planul afacerii bazat pe banii promiși de stat, da-mi voie sa-ți spun ca acesta e startul spre faliment !
Se pot plimba.Si au dublat salariile.Hotararile judecatoresti la dascali nu le platesc de cativa ani.taxele de mediu castigate le -au stopat
Oare pata de pe botul lui Emir Radoo Moldo se vede la lumina UV ? Are ADN de Dracnea sau a mai ramas putin si de la Ponta ? Emirul de la Bistrita (Flora) se transforma pas cu pas in Napoleon din „Ferma Animalelor” :))
DECI…In 1989 pe Ceausescu l-au impuscat in ziua de Craciun pentru subminarea economiei de stat iar in 2017 lacheii rosii recunosc ca si-au batut joc de tara asta si se lauda ca dau un leu pe kg de lana ? Ce nu au reusit otomanii austriecii si ungurii in sute de ani de ocupatie au reusit tradatorii astia de neam si tara in 27 de ani de libertate ,4 MIL DE HA DIN PAMANTUL TARII VANDUT LA STRAINI . Iar noi stam in casa si ne uitam la ei cum baga in ei rosii si carnat . Ne meritam soarta
D’aia si Hamsteru
Comedia HORROR la BISTRITA
De ce ?
D’aia
1500 de tone egal 1500 000 kg – vreo 400 000 usd.
Mare export în India
Mă, fraierilor v-a furat Mital indianul, 77 de milioane USD cu privatizarea, iar voi vă jucaţi de-a miniştrii.
Ca să nu pomenim de Tel Drum şi rezerva de porci strategică a ţării care s-a vaporizat.
Idioţi pe bandă, produce ţara.
PSD-ul a vândut bucată cu bucată tot ceea ce se putea contra comisioane personale.
Stau toti pupincuristii si se uita cum mustata isi taie rosia…. vrajeala ieftina. Rosu la rosu trage. Vizita de lucru cu mainile in buzunar… astia se plimba aiurea prin tara si mananca rosii. Tot comunisti ati ramas si plini de interese personale.
Plimbarea nu-i de pomană. BN trebuie teleormanizat. Pe axa Colibița-Figa-Belina.
Primarul de la Bistrita ii cel mai slab din 1989 ….poate
A facut partia de schi …da cum ii dar a facuto
A facut parcul ….da cum este dar ii
Se construeste …da si la o calitate superioara ca anteriori care au acceptat sa se construiasca langa o PUSCARIE o rusine eu in consilile anterioare nu am vazut doar averi ale PNL-istilor strazii dezastru o circulatie dezastru etc…
Au venit în campanie nu în vizită de lucru la Sangeorz bai, si asta o transmit președintelui Cj BN si deputatului Daniel Suciu care desi au interes asupra acestui oraș nu au miscat un deget si mai rau nu au dorit sa vada viata sangeorzenilor plina de praf si promisiuni desarte asa ca stimati domni care conduceti tara si judetul nu ajunge o conferință de presă si doi trei oameni strânși sa se bucure ca au primit 10 lei pe un sac de lână. În calitate de consilier local doresc sa ridicam Sangeorzul nu sa ne batjocorit taranii
Exact ca pe vremea comunistilor. Maretele vizite de lucru. Unu manca, 10 saliveaza.