„Trebuie să guvernăm această ţară şi putem guverna cu un alt preşedinte. Putem guverna această ţară dacă toate legile pe care şi le-a asumat Guvernul Boc intră, din septembrie, în dezbatere parlamentară pentru că toate acele 13-14 legi nu fac decât întoarcă România cu 20 de ani în urmă şi aici mă refer, în special, la Legea educaţiei, la Legea dialogului social, la Legea pensiilor, la Codul Muncii şi la toate celelalte legi care au fost făcute în Palatul Cotroceni, preluate cu punct şi virgulă de către domnul Boc şi puse în aplicare. De luni, sunt convins că vom avea o altă faţă a României şi învinşii sper să realizeze că nu se pot opune voinţei poporului”, a spus ministrul Liviu Pop.
Întrebat de ce crede că este necesară dezbaterea legilor în Parlament, Pop a răspuns: „Eu propun lucrul acesta pentru că a fost ridiculizat Parlamentul României prin asumări de răspundere de către Guvernul Boc şi cred că în cele patru luni de mandat pe care le mai au parlamentarii ar trebui să dezbată şi aceste legi pentru a discuta de un stat normal în care Parlamentul legiferează şi Guvernul să execute”, a spus Pop.
Ministrul a spus că actualul Parlament are obligaţia să modifice Legea educaţiei a ministrului Daniel Funeriu.
„Cel puţin Legea educaţiei naţionale, Parlamentul actual are obligaţia să o dezbată. Legea domnului Funeriu nu face decât să distrugă învăţământul universitar iar de învăţământul preuniversitar să îşi bată joc în sensul în care, prin această lege, nu se face decât formarea unei forţe de muncă ieftine pentru UE. Aşa arată Legea educaţiei în momentul de faţă, inaplicabilă şi cu scop precis de a îndobitoci elevii din România. Nu se poate aplica Legea educaţiei naţionale chiar dacă dăm 10% din PIB. Trebuie modificată şi dezbătută pentru că realitatea din România nu seamănă cu visele unor tehnicieni din Cotroceni via Victoria 2010”, a spus Pop.
Referitor la legile din zona dialogului social, Pop a spus că acestea nu pot fi modificate decât după consultarea FMI şia Băncii Mondiale.
„Săptămâna viitoare vom avea o discuţie cu FMI, Banca Mondială. Nu se poate face nicio modificare pe zona legilor dialogului social fără un acord din partea finanţatorilor României. Vom avea aceste discuţii săptămâna viitoare. Când vom avea undă verde, în septembrie vom veni şi cu Legea dialogului social pe masă. Nu vor fi modificări de tipul că ducem dialogul social către stânga, către dreapta. Nu. Trebuie făcute legi aplicabile în România, nu legi de sertar. În momentul de faţă, Legea educaţiei naţionale, Legea dialogului social şia m dat doar două exemple, sunt legi care nu pot fi aplicate”, a spus Pop.
Adaugă comentariu