Actualitate

Liviu Rusu, deținătorul bastonului de președinte al PDL Bistrița-Năsăud

Proaspăt ales secretar general al PDL, Ioan Oltean e obligat să delege o parte din atribuțiile de președinte de filială unora dintre cei mai apropiați colaboratori. La prima vedere, bastonul de mareșal e preluat de Liviu Rusu.

În ce privește delegarea competențelor de președinte, Ioan Oltean a folosit de mai multe ori cuvântul „deocamdată”. Cu siguranță că activitatea de secretar general al PDL îl va ține mai mult la București, dar, în fapt, nu renunță la funcția de președinte de filială. De treburile organizației se va ocupa „deocamdată” Liviu Rusu.

„Pentru moment voi continua să gestionez și funcția de președinte al organizației județene a PDL Bistrița-Năsăud. Dată fiind noua funcție pe care am dobândit-o (de secretar general –n.r), atribuțiile mele se multiplică în mod simțitor și am de gând să-mi exercit cu maximă forță și exigență această demnitate. Evident că eu voi fi mai puțin prezent în județ, dar sunt mijloace moderne suficiente ca să putem comunica și să funcționeze în continuare partidul la înalți parametri”, a spus Ioan Oltean.

El a transmis totuși celor care s-ar putea bucura de faptul că va fi mai puțin prezent în județ că nu le va fi mai ușor.

„Voi fi chiar mai prezent din anumite puncte de vedere. Colegii mei vor fi și ei mai conștienți și mai prezenți în bătălia politică”, a spus el.

Pentru moment însă, Ioan Oltean are de gând să delege o parte din atribuțiile de președinte de filială PDL unor colegi de partid.

„Va trebui să văd modul în care voi putea gestiona în continuare și această funcție (de președinte al filialei Bistrița-Năsăud a PDL-n.r). Președintele Consiliului Județean, Liviu Rusu, va fi primul care va trebui să mă ajute mai mult și să fie mai aproape de partid în așa fel încât lucrurile să meargă foarte bine. Dacă voi aprecia că partidul poate să meargă foarte bine (pe plan județean –n.r) și că eu nu am posibilitatea să mă implic mai mult, voi lua o decizie în această privință, dar va fi o decizie luată după consultarea BPN și împreună cu acesta”, a spus Oltean.

El a precizat că doar o parte din atribuții vor fi delegate. „O să vedem cui și ce anume din aceste atribuții vor fi delegate”, a spus el, anunțînd că decizia va fi luată vineri seara într-o ședință a Biroului Permanent Județean al PDL Bistrița-Năsăud.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.