Liviu Rusu a explicat într-o conferinţă de presă că, pentru echilibrarea bugetelor din teritoriu, CJ a împărţit anul acesta 13,585 de milioane de lei. Direcţia Generală a Finanţelor Publice a transmis, la rândul ei, în teritoriu două anexe, anexa 2 cu 145,538 de milioane şi anexa numărul 3 cu 31,358 milioane de lei.
„Toate acestea cuantifică suma de 190,461 milioane de lei, bani care pleacă la comune şi la oraşe. PSD are 31 de primării, PNL -9, PDL – 22. Către primăriile PSD pleacă 116,196 milioane de lei adică 61% din bugetul total. Primăriilor PNL li se transmit 14,768 milioane de lei adică 8% din buget, iar celor 22 de primării PDL li se transmit 59,496 de milioane de lei adică 31%. În 2011, bugetul a fost mai mare cu un milion faţă de acesta”, a declarat Liviu Rusu.
Preşedintele CJ a explicat că diferenţa este la banii pe care îi împarte CJ, anul acesta, faţă de 2011, bugetul fiind mai mic cu o treime.
„Atunci am avut 20,110 milioane de lei, iar anul acesta avem 13,585 de lei, dar la aceşti bani se adaugă şi veniturile proprii şi fiecare comună e responsabilă de cum le gestiuonează şi de cum le realizează”, a declarat el.
Preşedintele CJ a dat ca exemplu comuna Feldru care primeşte anul acesta de la CJ 1,830 de milioane de lei, de la Finanţe pe anexa 2 primeşte 3,790 milioane de lei, iar pe anexa 3 957.000 de lei, un total de 4,930 milioane de lei.
„E o sumă cu care un primar îşi poate rezolva toate problemele. La Feldru avem chiar un proiect al CJ pe apă şi canalizare. Mai sunt şi programe guvernamentale pe infrastructură şi alţi mulţi mulţi bani”, a spus Rusu.
Apoi, el dat apoi ca exemplu Primăria Maieru, cu primar PDL, care a primit un buget total de 6,132 milioane de lei.
„E corect pentru că Maieru are cele mai multe proiecte şi are nevoie de cofinanţare, în timp ce Feldru nu are decât un proiect, al CJ”, a declarat preşedintele.
Rusu a spus că Bistriţa nu a primit bani de la CJ fiindcă are un buget mare, aproape cât CJ şi venituri „îndestulătoare”.
„Consiliul Judeţean a preluat multe drumuri de intrare în oraşul Bistriţa şi le-a modernizat pe banii CJ. La fel, am făcut pe drumul de la Sigmir. Toată partea de intravilan e realizată prin reabilitarea DJ 151. Bistriţa nu mai are acum praf. E un oraş curat. Dacă oraşul arată bine la periferii e meritul CJ. Bistriţa nu a făcut nici cinci kilometri de străzi intravilan, doar trotuare. Pentru voturile pe care le-am primit, am făcut acţiuni pentru înfrumuseţarea oraşului”, a explicat preşedintele CJ.
Adaugă comentariu