Economie

Localnicii din Josenii Bârgăului pot câştiga aparate electrice noi, dacă scapă de cele vechi

Pe 28 februarie 2015, Asociaţia RoRec desfăşoară o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE) în comuna Josenii Bârgăului, respectiv în centrul comunei, dar şi la Mijlocenii Bârgăului, Rusu Bârgăului şi Strâmba. Localnicii care participă la campanie pot câştiga premii la tombolă.

Deşeurile vor fi colectate între orele 9.00 şi 17.00 în mai multe puncte. Localnicii care scapă de aparatura veche au şansa să câştige un blender şi un fier de călcat oferite de Brands World. Câştigătorii vor fi desemnaţi prin tragere la sorţi într-o tombolă organizată la Primăria Josenii Bârgăului, sâmbătă la ora 17.00.

Cetăţenii interesaţi să se debaraseze corect de deşeurile electrice pot apela TelVerde 0800 444 800, serviciul de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, a DEEE!


La TelVerde 0800 444 800 pot afla informaţii despre unde şi cum se pot debarasa de deşeurile electrice, unde există puncte de colectare, când şi unde sunt zile de colectare în localitatea lor, precum şi alte informaţii despre colectarea DEEE. TelVerde 0800 444 800 este disponibil zilnic, între orele 9.00-17.00, gratuit din orice reţea de telefonie fixă sau mobilă.

Asociaţia RoRec anunţă pe site-ul său că deşeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deşeurilor unei comunităţi.

„Aşa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate la întâmplare. Ele trebuie colectate şi reciclare corect din raţiuni ce ţin de protecţia mediului înconjurător, de riscul pe care îl prezintă potenţialul lor toxic, precum şi de protejarea resurselor naturale ale pământului.

În primul rând, aceste echipamente pot avea în componenţa lor elemente nocive pentru mediu şi sănătatea populaţiei, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm.

De asemenea, majoritatea sunt constituite din componente ce conţin materiale ce pot fi recuperate şi reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea iraţională a resurselor primare, desigur, doar printr-un grad de valorificare înalt obţinut cu tehnologii de reciclare performante”.

Asociaţia colectează orice aparat electric, electronic sau electrocasnic, baterii portabile şi industriale (non-auto), corpuri de iluminat sau tuburi fluorescente, pe scurt,  tot ce se bagă în priză sau funcţionează pe baterii.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS