Locuitorii din Sigmir cer, printr-o petiție, să fie construit un trotuar care să lege satul de Bistrița. ”Sunt vârstnici și copii care nu se pot deplasa pe această rută Sigmir-Bistrița datorită lipsei acestui trotuar, nu se poate merge cu căruciorul sau cu bicicleta”, susțin cei care au inițiat o petiție în acest sens.
”În jur de 700 persoane cerem construirea unui trotuar care să lege localitatea Sigmir de Bistrița”, se arată în petiția semnată de 62 de persoane. Unii solicită și amenajarea unei piste pentru biciclete.
- ”Semnez pentru că avem nevoie de trotuar ca și de aer. Sa vină dl. primar să meargă pe marginea drumului să vadă ce simte”
- ”Nu pot ieși la plimbare cu copiii, decât cu mașina! Locuim la strada principală și este foarte greu să ieși la plimbare cu copiii în siguranță!”
- ”Stăm în Sigmir și nu avem urmă de trotuar unde să ieșim cu fetița!!!! Dau mașinile peste noi, este dezastru”
În localitatea componentă Sigmir s-au construit, în ultimii ani, foarte multe case și urmează să se construiască și ansamblul rezidențial Sigmir Residence. Acesta va avea regim de înălțime P+1E și va cuprinde 147 de unități locative, spațiu comercial, o grădiniță si o zonă de relaxare (complex Spa).
Pe suprafața totală de teren de 50.360 mp vor fi spații construite locuire + comercial – 12.525,2 + 2.504 = 15.029,2 mp, drumuri și trotuare – 10.380 mp, parcaje spații comerciale – 2.803 mp, circulații pietonale pe parcele – 7.540 mp, spații verzi pentru locuințe – 14.098,10 mp, spații verzi publice – 509,7 mp.
Accesul se va face din DJ 151.
Macar niste acostamente largite si pietruite sa faca intr-o prima instanta. La fel si pe toata soseaua de centura, de la Fulger si pana in Viisoara.
Dar sa fie si pista de biciclete. Si neaparat cu ceva separatoare (de sens), macar din loc in loc. Altfel vor fi accidente cu duiumul.
…prin puz sa faca patronul de la rezidence sigmir trotuare si piste ca …e sport national ca primariile sa fuga de piste sau sa nu vada necesitatea cetateanului
PS inca o zona unde primaria nu a avut viziune in urbanism.
Bine fac și bine iluminat în același timp!!!
Am prins vremurile cand drumul era de piatra , am apucat sa-l vad si asfaltat , dar sa mai vad si trotuar pe margine … aia nu cred ca o sa mai apuc in viata asta .
Poate in alta viata !
E drum judetean. Consiliul Judetean raspunde de el.
Si dupa ce termina trotuarul sa faca si iluminat public! Pfff
Cei care decid sa locuiasca in camp, in case si ansambluri rezidentiale ar trebui sa semneze o declatatie…ca in urmatorii 50 ani nu au pretentii de la STAT sa le asigure gratis diverse facilitati pe care le-ar avea daca ar locui in oras!
In aceste conditii si primaria ar trebui sa semneze o declaratie ca nu are nevoie de impozit de la viitorii proprietari pana nu au conditii de oras.
Dar ce sa vezi… Primaria ia impozit pe valoarea constructiei inca din faza de proectare…
V-ați construit casele în buza drumului, suportați consecințele.
Nimeni nu face naveta pe jos din Sigmir în Bistrița. Aia cu vârstnicii și copiii pe acostament sunt niște baliverne. Fac drumul zilnic și știu ce vorbesc.
Pentru bicicliști total de acord dacă mai este spatiu prin fața caselor construite până în asfalt.
Și aia cu mămica care vrea să-și scoată copii la plimbare pe marginea drumului… ești pe bune ? Alt loc nu găsești ??
altule…ești sisi la căpățâna?pai sunt copii care merg la școala și e nevoie sa mergi pe undeva pana la stația de bus,bolnavi in vârsta sau pur și simplu ma plimb ,dar cu deastia ca tine ???
Toti au locul de plimbare asigurat direct in curtile vilelor facute cu lacolie pana in drum. Unde vreti voi acuma si trotuar si piste de biciclete dupa ce ati ocupat centimetru cu centimetru si ati venit pana la sant. Daca urbanismul a dormit si totul a fost lasat de izbeliste umblati prin spatele caselor la promenada pe camp.
Oricum pana in centru si la Kauffland veniti cu masinile.
De cand sigmirenii au devenit asa sportivi ca doar tot romani comozi sunt ?
Vrea si eu sa semnez petitia. Cum si unde?
Vrea si eu sa semnez petitia. Cum si unde?
Mai intereseaza-te… La eliberarea autorizatiei de construire se plateste x la suta din valoarea constructiei la primarie, la inspectoratul in constructii etc, iar la finalozare actualizezi taxa, adica daca valoarea a mai crescut mai platesti diferenta.