După ce firmele şi angajaţii de pe str. Al. Odobescu au anunţat că vor organiza proteste ca să împiedice municipalitatea să impună anumite restricţii de circulaţie în zonă, şi proprietarii caselor situate pe strada Codrului vor să le urmeze exemplul. Într-o scrisoare deschisă adresată primarului Bistriţei, oamenii cer administraţiei să realizeze anumite lucrări de infrastructură, altfel vor ieşi în stradă.
„Domnule Primar, cu respect noi, locuitori străzii Codrului partea de sus, venim cu rugămintea să ne faceți următoarele lucrări: de întreținere și reparații la șanțurile existent cu DALE DE BETON sau betonate pentru a permite colectarea și evacuarea apelor care ne strică stradă, repararea străzii pe 80 ml cu piatră CONCASATĂ în pantă și compactarea ei. Solicităm aceste lucrări în urma lucrărilor de aducere a apei potabile pe stradă plătită de noi , căAquabis a spus că nu are bani, iar dumneavoastră ne-ați trimis la ei. Solicităm programarea asfaltării străzii în etapa următoare cu fonduri europene sau din fondurile primăriei. Vă facem cunoscut că de proteste ne-am pregătit, dar așteptăm soluții și pe urmă …. Sperăm că ne veți rezolvă doleanțele. Mulțumiri anticipate”, au scris aceştia.
În 2014, oamenii care locuiesc pe strada Codrului din Bistriţa se plângeau că, de şapte ani, cer cu insistenţă autorităţilor să racordeze şi partea de sus a arterei la iluminatul public. „Bună ziua, domnule primar. Ce trebuie să facă locuitorii din partea de sus a străzii Codrului ca să aibă lumină stradală? Dumneavoastră ne trimiteţi la IREC (Electric -n.r.), ei ne trimit la Primărie, iar noi din 2007 aşteptăm să avem lumină pe stradă”, au scris pe domnuleprimar.ro, localnicii din zonă la începutul lunii august.
Strada Codrului se află în apropiere de Valea Jelnei. De-a lungul timpului, localnicii au reclamat probleme la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare, dar şi la drum. Cazul nu este deloc unul singular şi nici nu va fi câtă vreme Primăria Bistriţa adat aprobări oricui a vrut să-şi facă o casă în vârf de deal sub pretextul că ar construi o „casă de vacanţă” sau o „anexă gospodărească”.
Din păcate Primăria mun.Bistriţa nu are în vedere un program coerent pentru modernizarea infrastructurii, în general și aici mă refer la apă-canal, electricitate sau reabilitarea străzilor. Este lăudabil, că astfel de lucrări se realizează, în mediul rural din județ, însă este nefiresc modul în care administrația locală din Bistrița abordează proiectele și investițiile în infrastructură. Cred că se impune prezentarea și a altor situații de acest fel, exprimarea unui punct comun de vedere din partea locuitorilor străzilor unde nu se efectuează investiții, pentru a se înțelege că multe persoane din mun.Bistrița nu beneficiază de condiții minime de confort, apă-canal, iluminat stradal, în timp ce se irosesc sume importante de la bugetul local pentru cheltuieli neoportune sau pentru lucrări preferențiale…
Exact,si ultimul catun are apa,canalizare si ulite asfaltate.
Primarul Cretu e prins cu petreciurile…..il doare în patină de durerile voastre….vă aduce mititei cu muștar să uitați de noroiul de pe ulițele Bistriței…și ceterași să vă cânte să aveți voie bună să uitați de propunerile astea cu drumurile care nu cadrează cu cultura Bistriței….
Cine palaria mea i-a pus sa-si ridice case in varf de munte? Trebuie intai modernizate strazi mai populate, unde ar beneficia sute de oameni, nu strazi „prin codru”, pentru 6 case…
Corect si obiectiv comentariul. Îmi place
daca cineva isi inchipuie ca primariile in general ar putea sa scoata bani pentru a face cate o strada si o retea de apa sau curent la fiecare casa construita in zone in care nu exista infrastructura, atunci poate sa astepte mult si bine!!! Cand obtii autorizatie, aceasta se da pentru constructia in sine dar nu promite nimeni ca va veni cu asfaltul in fata casei! desi ar fi ideal, cred ca nu ar exista niciodata fonduri pentru asta!! e adevarat ca ar trebui atunci ca acesti oameni sa plateasca impozite mult mai mici, sau sa se gaseasca alte solutii….
Corect, sunt alte obiective mai importante…parti de noroi, struti…
Ma istetule,am fost eu in norvegia si pt fiecare casa de pe un munte era tras tot,de la asfalt la curent,apa si canalizare,din banii de partie se facea tot orasul.
Tu probabil ca un papagal ce esti, stai la bloc si esti bucuros.
pentr Radu… daca primariile ar face o sistematizare nu s-ar mai ajunge in asemenea conditii
Sa protesteze, propun sa blocheze accesul pe, citez din reclamatie, „partea de sus a strazii Codrului”. Blocarea drumului va provoca haos (nici unul din cei 3 proprietari nu vor avea acces auto la casele lor, trecute in acte „case de vacanta”), sigur primaria va sari repede sa asfalteze, sa betoneze santurile, sa paveze trotuarele, sa ilumineze strada, ba chiar sa amenajeze o fantana arteziana cu lumini colorate in capatul cel mai de sus al strazii Codrului, de unde sa poata bea si cerbii apa.
Raspunsul va veni astfel ; dupa finalizarea lucrarilor din WONDERLAND si dupa cumpararea a inca 6 VEVERITE ,daca mai raman bani vom pune si la voi doua-trei burduri.