Actualitate

Lucian Adrian Ungur încearcă, pentru a treia oară, să devină avocat

Omul de afaceri Lucian Adrian Ungur, fost candidat la funcţia de primar al Bistriţei, încearcă, pentru a treia oară, să devină avocat. El s-a înscris şi a fost acceptat să participe la examenul de primire în profesia de avocat 2015 care va avea loc la Cluj-Napoca după ce a făcut acelaşi lucru, însă fără succes, în ultimii doi ani.

Baroul Bistrița-Năsăud a dat publicității Hotărârea nr. 22 din 20 august 2015 a Consiliului Baroului Bistrița-Năsăud, semnată de avocat Leonora-Maria Lanțoș – decan, cu privire la validarea candidaturilor pentru examenul de primire în profesia de avocat 2015. Au fost validate 13 candidaturi pentru dobândirea calității de avocat stagiar, astfel: Ioan Dumitru Brici, Marius Cincea, Ovidiu Ivan, Laura Maria Moldovan, Petruţa Maria Năşcuţiu, Cristina Alexandra Nicolae, Camelia Raluca Pop, Lucreţia Anuţa Sîngeorzan, Ramona Tauscher, Mălina Tebieş, Lucian Adrian Ungur, Tudor Mihai Vlad şi Dorel Vultur.

Potrivit sursei citate, în cazul tuturor, s-a constatat că sunt îndeplinite condițiile prevăzute de Legea nr.51/1995, Statutul profesiei de avocat și Decizia nr.1115/05.06.2015 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România, prin care au fost aprobate completările și modificările Regulamentului –cadru privind organizarea examenului de primire în profesia de avocat, sesiunea septembrie 2015.

Reamintim că Lucian Adrian Ungur, absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Ecologice Bucureşti, filiala Bistriţa, a susţinut în 2013 examenul de intrare în profesia de avocat, însă fără succes. La proba scrisă, a luat nota 2,86 şi a fost respins. În 2014, Ungur şi-a încercat din nou şansele în avocatură, dar s-a clasat pe locul 2912 din 4476, el obţinând doar 40 de puncte la admitere, cu 30 mai puţine faţă de cei care au reuşit să promoveze.

Lucian Adrian Ungur (42 de ani) a absolvit Liceul Forestier din Bistriţa şi în paralel Şcoala de Meserii, apoi Facultatea de Drept la Universitatea Ecologică Bucureşti, cu diplomă de licenţă. În  1998 a deschis primul magazin Casa de Vis, în 2005 a intrat pe piaţa constructiilor, iar în 2006 a înfiinţat Fundaţia “Mirela şi Lucian Ungur” care are scop caritabil.

La alegerile din 2012, Lucian Adrian Ungur a candidat din partea PP-DD la funcţia de primar, dar şi la un fotoliu de consilier local pe care l-a şi obţinut iniţial, dar, în urma unor manevre de partid, i s-a retras sprijinul politic. Ulterior, a candidat de deputat în Colegiul 1, dar în toiul alegerilor parlamentare a fost implicat într-un scandal cu iz penal, el denunţându-l la DNA pe Octavian Seciu, liderul de atunci al formaţiunii lui Dan Diaconescu, pe motiv că i-ar fi cerut mită pentru a-şi putea depune candidatura.

Dacă în iunie 2012, pe numele lui Ungur puneau ştampila 4617 persoane ca să ajungă primar al Bistriţei, la alegerile parlamentare, doar 2805 au vrut ca el să ajungă deputat în Colegiul 1 Bistriţa-Livezile. Ulterior, Ungur s-a retras cumva din viaţa publică, având numeroase probleme cu Fiscul care i-a pus sechestru pe mai multe bunuri şi chiar a scos la licitaţie unele apartamente construite de Lucian Adrian Ungur cu scopul de a le vinde.

În prezent, Lucian Adrian Ungur e preşedinte interimar la PMP Bistriţa şi vicepreşedinte al PMP la nivel judeţean, dar activitatea sa publică şi politică ori lipseşte cu desăvârşire, ori este ţinută departe de ochii publicului.

4 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.