Primarul Bistriței, Ovidiu Crețu, a explicat de ce nu s-au achiziționat și montat până acum la instalația de transport pe cablu din Wonderland suporți pentru biciclete: ”Nu am uitat de ei, însă am dorit să achiziționăm la niște prețuri rezonabile. Eu am văzut ce înseamnă acei suporți, niște piese metalice. Problema e că furnizorul de echipament, Doppelmayr, ne spune că dacă vrem să punem suporți pe echipamentul lui și să avem garanție în continuare trebuie să cumpărăm de la el. Și costă un sac de bani. Le putem face în Comelf la 10% din preț sau le putem cumpăra din altă parte la 30%, dar în momentul în care le agăți ne iese din garanție toată instalația. Atunci n-ai ce face decât să apleci capul și să spui: da, le punem pe alea. Dar asta înseamnă bani mulți și de aceea nu le-am cumpărat, pentru că nu am avut alocate sumele astea. Chiar dacă nu punem la fiecare scaun, dar cel puțin la al doilea sau din trei în trei trebuie puse. Anul viitor vom pune”.
El a declarat la AS TV că ”anul acesta ne concentrăm să corectăm ceea ce nu este în regulă acolo, sunt câteva elemente mai mici, trebuie să intervenim pe pârtie pentru că apa și furtuna care a fost a spălat și trebuie să facem drenurile. Mă rog, sunt lucrări pe care trebuie să le facem, inclusiv să negociem un contract pentru operare astfel încât să putem schia la iarnă. Dacă vom avea temperaturi negative, problemele sunt rezolvate, deci nu ne trebuie zăpadă. Dar dacă vor fi temperaturi pozitive, nu vom putea face zăpadă artificială”.
Primăria Bistrița a alocat de la bugetul local pe 2017 bani pentru mai multe investiții în Complexul Wonderland de pe Dealul Cocoșului din Unirea, printre care 1.100.000 lei – instalație de vară tip Alpine Coaster, 490.000 lei – amenajare pârtie (rest de executat în 2017 – 353.000 lei din 23.550.000 lei în total, 20.000 lei taxe autorizare funcționare), 151.062 lei – împrejmuire pârtie de schi, 125.000 lei – zece suporți pentru transportul bicicletelor, în vederea echipării telescaunului, ”pentru a crea facilități în perioada de timp favorabil utilizatorilor de biciclete, pentru a face drumeții”, 100.000 lei – realizare șopron la pârtia de schi pentru protejarea echipamentelor (ratrac, snowmobil, ATV, tunuri de zăpadă), 16.000 lei – faze de proiectare, 36.000 lei – sistem de supraveghere video la pârtia de schi și asigurare conexiune de date pentru informarea video a turiștilor, pe internet, contract de operare a pârtiei de schi și asigurare utilități în Wonderland – 348.000 lei.
Sopron de 1 miliard de lei vechi?
Dar din ce oare il construiesc?
In judetul unde uni sunt milionarii din exploatrea lemnului , nu poate achizitiona primaria lemn pt. sopron?
La Toplita si la Cavnic nu am vazut un astfel de sopron.O fi ascuns vederii?
Utilajele mentionate nu incap in soproanele primariei de pe strada Victor Babes?Ar trebui sa protejate doar in 7-8 luni de zile, ca doar nu le vom proteja si iarna.
Alternativa de vara a pârtiei va fi una binevenita…sunt biciclist ai abea aștept sa nu împing bicicleta la deal și sa pot cobora liniștit pt ca in acea pădure sunt poteci ai trasee care pot utilizate!!!! Restul comentariilor sunt de prisos, eu apreciez inițiativa
Cum de ce sa coste sopronul 1 milion de euro? Ca sa fie paraindaratul/comisionul corespunzator!
Micile corectii vor costa dublu fata de cheltuiala initiala.
Reparatii si refaceri si apoi iar modificari si iar reparatii, lucrari sa fie, comisionul sa vie!