Actualitate

Lucrările pe Linia Verde, la sensul giratoriu Spital – OMV, avansează

Sunt în plină desfășurare lucrările pe Linia Verde în zona sensului giratoriu între str. General Grigore Bălan (în fața Spitalului Clinic Județean de Urgență), str. Avram Iancu, str. Grănicerilor și str. Calea Moldovei (zona OMV) din Bistrița, unde circulația este închisă din 22 mai timp de o lună.

”Lucrările avansează rapid în sensul giratoriu dintre străzile General Grigore Bălan, Avram Iancu și Grănicerilor!”, spune primarul Ioan Turc.

În zona respectivă se fac și lucrări de înlocuire a conductelor de apă și canalizare.

Tot de luni 22 mai s-a închis circulația pe str. General Grigore Bălan pe tronsonul cuprins între intersecția cu str. Eremia Grigorescu și sensul giratoriu de la intersecția cu str. Avram Iancu. Pentru reconfigurarea circulației, tronsonul de drum de pe str. Grănicerilor cuprins între str. Calea Moldovei și Unitatea Militară a devenit cu dublu sens pe perioada lucrărilor.

Pe lângă crearea rutei noi de transport public (Unirea/DN 17 – Calea Moldovei – General Grigore Bălan – Bistricioarei – Piața Petru Rareș – Piața Unirii – Dornei – Gheorghe Șincai – Independenței – Libertății – Viișoara/DN 17) operat cu vehicule electrice, proiectul cu fonduri europene ”Linia Verde de transport public utilizând mijloace de transport cu motor electric sau hibrid cu normă de poluare redusă” (88,9 milioane de lei, peste 18 milioane de euro) prevede modernizarea părții carosabile pe anumite tronsoane şi a zonelor adiacente, prin remodelarea parcărilor, trotuarelor, spațiilor verzi și a pistelor de cicliști. Proiectul cu bani europeni implică, de asemenea, amenajarea a 42 de stații de autobuz curente și două stații terminale. Constructor este M.I.S. Grup.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.