Locuiesc într-un cartier construit după anii 2000 şi, cu toate acestea, aici cade curentul la fiecare adiere de vânt, iar a doua zi internetul şi telefoanele. De aceea, eu pot paria că nu a fost vorba de niciun sabotaj politic din partea nimănui. Pur şi simplu Electrica are printre cele mai proaste reţele din lume care cedează la vânt, ploi, penajul păsărilor sau la supraîncărcare. În cazul concertului de pe pietonal de luni seara, eu cred că despre asta a fost vorba. Tonele de boxe au încălzit circuitele, iar acestea au cedat. Mii de oameni, în special copiii, au devenit nervoşi că spectacolul nu începe la timp şi au început să huiduie. Din fericire pentru PDL şi concertul incendiar cu Anna Lesko şi Mandinga, pana de curent nu a durat mai mult de 15 minute, iar huiduielile oamenilor s-au transformat în urale.
Din nefericire pentru mine şi vecinii mei, ultima pană de curent a durat în cartierul nostru cam opt ore. Aşa că, de fiecare dată când vedem că se anunţă vreun nou cod, ne gândim cu groază că o luăm de la capăt. Lumina se stinge, noi sunăm la Electrica, iar acolo ne răspund nişte nenea nervoşi care nu găsesc altceva mai bun de făcut decât să ne ia la rost: „Nu aveţi curent? Nici alţii nu au” şi închid. În cel mai bun caz fiindcă se poate şi mai rău ajungându-se până la înjurături.
În calitate de plătitor de facturi, rămâi cu beep-beep în urechi, cu nicio scuză şi cu nicio informaţie pertinentă legată de ora în care se va relua furnizarea energiei, ziua sau măcar anul. Scena se repetă cel puţin de două ori pe lună şi mă întreb, de fiecare dată, acelaşi lucru: de ce mai are Electrica dispecerat? Ca să mă apostrofeze când nu am curent? Ca să mă certe dispecerii?
Furnizorii străini de servicii (de telefonie în special) nu au preluat modelul aroganţei de la Electrica. La dispeceratele lor, la care ajungi după secole de audiat mesaje propagandistice, dispecerii se prezintă, verifică problema pe care o semnalezi şi apoi îţi dau un termen până la care va fi rezolvată. Atitudinea politicoasă te face să uiţi pe moment că nici serviciile lor nu sunt mai bune. Orange, de exemplu, cred că are cea mai proastă reţea în acest oraş. Ai 5000 de linii la telefon, dar când te sună cineva îţi intră mesageria ca şi cum telefonul ar fi închis. Internetul de la Vodafone cel mega-ultra performant cu care cică te-ai putea conecta de oriunde nu merge nici în buricul târgului. În afara lui, ce să mai zic?
În ţara guvernată de toţi politicienii, începând cu PSD, continuând cu PNL şi terminând cu PDL toţi furnizorii de servicii au făcut averi monstruoase pe seama plătitorilor de facturi. Depindem de electricitate, de telefonie şi internet şi, neavând de unde cumpăra altceva mai bun, continuăm să întreţinem un sistem bolnav căruia îi plătim operaţii, dar care, drept mulţumire, ne înjură.
Şefii de la Electrica, dar şi „băieţii deştepţi” din energie au averi pe care nu le pot contabiliza nici cu strănepoţii lor, toate făcute pe spatele nostru al celor care plătim consumul energiei, dar şi 24% în plus, TVA pe care, ca persoane fizice nu îl putem deduce.
Aşa că eu, una, nu sunt deloc suparată dacă toate concertele electorale încep cu o pană de curent. Nu m-ar deranja nici ca sediile partidelor să stea în beznă duminică noaptea, pe 10 iunie, aşteptând rezultatele alegerilor. Mi s-ar părea un soi de justiţie divină.
Fireşte că nu sunt chiar atât de aeriană să cred că sunt vinovaţi cei de aici pentru halul în care a ajuns Electrica, vaca bună de muls pentru toţi politicienii din toate timpurile. Eu cred însă că toţi cei care fac politică au o parte de vină atunci când aderă la formaţiuni vinovate de jefuirea acestei ţări sau când nu iau atitudine în propriile formaţiuni atunci când colegi ai lor iau decizii atât în Parlament, cât şi în Guvern care favorizează şmecherii.
Dacă partidele ar fi ferme şi le-ar păsa de interesul naţional, nu am fi ajuns în locul în care suntem, devastaţi de decizii proaste, împărţiţi în două categorii, unii foarte bogaţi şi alţii foarte săraci. Drept urmare, nu pot fi decât extrem de mulţumită că, din când în când, politicienii află cum arată România adevărată, cea pe care cu toţii au condus-o, cea în care lumina se stinge, din senin.
Cristiana Sabău
Nu doar electrica e o problema,la fel se intampla cu operatorul de internet,trebuie sa suni la dispecerat,care te pune in asteptare,apoi dupa o vreme ti se spune ca vor lua legatura cu cei din teritoriu,dar de ce ne mai miram? nicaieri nu mai e profesionalism,in nicio institutie,pt ca de la cap se impute pestele,daca cel mare e pus cum e pus,isi aduce cunostintele,se practica nepotismul,etc,de aceea ne merge asa bine
http://www.cotidianul.ro/un-nou-risc-de-disparitie-crinuta-dumitrean-184836/
Ex-preşedinta ANRP, Crinuţa Dumitrean, fostă Miss Bistriţa, este cunoscută drept pupila deputatului de Bistriţa Năsăud, Ioan Oltean, secretarul general al PDL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor. Conform declaraţiei de avere, ex-preşedinta ANRP este o adevărată latifundiară, deţinând terenuri de 43.000 mp în localitatea Dascălu, 25.000 mp în Afumaţi, 5.000 mp în Tunari, 1.000 mp în Voluntari, precum şi un apartament şi o garsonieră în centrul Bucureştiului şi o maşină BMW.
lati-fundiara are de unde sa i se ia,abia astept vad „ilicitul” ca le confisca tot celor ce nu pot justifica provenienta .
„Astfel, cea mai mare parte a populatiei, formată din oameni care încearcă să-si asigure prin muncă cinstită resursele necesare unei vieti decente se vede umilită si batjocorită de cei care, profitând de slăbiciunea statului, obtin într-un timp foarte scurt, fără prea mari eforturi si ocolind legea, resurse foarte mari, nemeritate. Această ultimă categorie de cetăteni blochează de fapt accesul celorlalti la dezvoltare.Multe din averile acumulate în România în ultimii ani s-au obtinut prin încălcarea legii, iar pretentia că piata trebuie lăsată să regleze toate nedreptătile nu se sustine decât atunci când piata este liberă, ceea ce nu este cazul în România.Art. 2. – (1) La sesizarea comisiei pentru verificarea averilor, instanta de judecată competentă poate dispune confiscarea, în tot sau în parte, a instrumentelor si produselor care sunt rezultatul unei infractiuni – care se pedepseste cu o pedeapsă privativă de libertate cu o durată mai mare de un an – sau a bunurilor de o valoare corespunzătoare acestor produse.Proiiectul legii ilicitului.