Comunicate

Machiajul de seară: 7 sfaturi utile

O ţinută de seară nu este niciodată completă fără un machiaj adecvat. Fie că mergi la o nuntă, la o petrecere aniversară sau în club, machiajul trebuie să fie realizat corect, pentru a-ţi pune frumuseţea naturală în valoare.

Nu doar make-up artiştii pot realiza un machiaj de seară corect, ci şi tu, dacă îţi pregăteşti corespunzător tenul, alegi produsele care se potrivesc pielii tale şi le aplici cu grijă. Pentru machiajul de seară trebuie să alegi produse rezistente, care să rămână la locul lor pentru ore în şir.

Dacă îţi doreşti să îţi faci propriul machiaj de seară uşor şi rapid, iată 7 sfaturi utile care să te inspire:

Rochia de seară şi machiajul

Atunci când porţi o rochie casual sau o rochie de vara nu trebuie să îţi faci prea multe griji legate de asortarea machiajului cu ţinuta. Ei bine, acelaşi lucru nu se aplică în cazul rochiilor de seară. Rochiile de seară trebuie să se potrivească cu machiajul, însă nu ton pe ton. Spre exemplu, rochiile casual de seară în nuanţe închise se pot asorta cu un make-up smokey eyes, iar rochiile de seară în nuanţe deschise cu un make-up pin-up în culori diafane.

Este important să nu exagerezi cu machiajul atunci când porţi o rochie cu inserţii preţioase. O rochie strălucitoare cu paiete sau pietre nu se va asorta cu un machiaj cu glitter, dimpotrivă, vei avea nevoie de un make-up simplu.

Pregătirea tenului

Atât pentru machiajul de seară, cât şi pentru cel de zi, pregătirea tenului este absolut esenţială. De ce? Ei bine, atunci când tenul nu este perfect pregătit pentru aplicarea produselor de make-up rişti să te confrunţi cu machiaj cakey, care se întinde, curge sau cu un machiaj care nu rezistă.

Începe prin a curăţa pielea cu un gel de curăţare potrivit tipului tău de ten. Ulterior, aplica un produs de hidratare, care să pregătească pielea pentru aplicarea fondului de ten. Cea mai bună combinaţie o reprezintă folosirea unui toner hidratant, a unei creme hidratante şi la final a unui primer.

Aşteaptă cel puţin 5 sau 10 minute între aplicarea cremei şi a primerului, dar şi între aplicarea primerului şi a fondului de ten. Astfel, produsele se vor absorbi complet în piele si vei arata excelent in rochia ta de seara preferata.

Alegerea fondului de ten

Fondul de ten pentru machiajul de seară trebuie să aibă o acoperire medie sau mare şi să poată rezista pe fata pentru ore în şir. Un BB creăm sau un CC creăm nu va fi potrivit pentru un machiaj de ocazie, de aceea este o idee bună să investeşti într-un fond de ten de calitate.

Cum se aplică fondul de ten corect? Foloseşte o pensulă deasă, şi aplică întâi o cantitate mică de produs pe care să o întinzi bine cu mişcări de tapotare. Less îs more şi atunci când vine vorba de fond de ten. Dacă nu eşti mulţumită de acoperirea acestuia, vei putea aplica ulterior un al doilea strat subţire de produs.

Machiajul ochilor

Dacă îţi doreşti un machiaj al ochilor potrivit pentru ocazii, dar nu foarte complicat de realizat, alege un smokey eyes maro sau un make-up minimalist cu linii de eyeliner atent trasate.

Mai important decât fardul de pleoape este anticearcanul. Îţi doreşti o acoperire mare pentru zona ochilor, astfel încât semnele de oboseală să fie insesizabile.

Nu uita să aplici mascara în cantităţi generoase, pentru un efect de ochi luminoşi şi sexy. Totuşi, nu încarcă genele exagerat, ci încearcă să aplici fiecare strat cât mai delicat.

Gene false: da sau nu

Genele false sunt ideale pentru un make-up de seară însă numai atunci când ştii cum să le aplici corect. Acestea trebuie să pară cât mai naturale, dacă îţi doreşti un look reuşit.

Optează pentru gene false într-o nuanţă similară cu genele tale şi pentru un adeziv transparent. Atunci când foloseşti adeziv alb sau negru, riscul ca acesta să fie vizibil într-un mod inestetic este mai mare.

Highlighterul şi importanţa lui

Iluminatorul sau highlighterul este perfect pentru machiajul de seară. Alege un produs potrivit nuanţei pielii tale şi aplică-l delicat în zonele pe care vrei să le evidenţiezi. De obicei, highlighter-ul se aplică deasupra pomeţilor, în zona arcadei, în centrul frunţii şi deasupra buzei superioare.

Ruj mat vs. lucios

Rujul este produsul de make-up care nu trebuie să lipsească dintr-un machiaj de seară. Nu opta pentru luciu de buze sau strugurel, deoarece acesta nu va rezista ore în şir şi rişti să te trezeşti cu un machiaj inestetic al buzelor.

Dacă te confrunţi cu buze uscate, alege un ruj hidratant, lucios, iar dacă buzele tale sunt hidratate, poţi opta fără probleme pentru un ruj mat.

Machiajul de seară se poate realiza şi cu câteva produse, însă este esenţial să faci alegerile corecte. Pregăteşte tenul cu o cremă hidratantă şi un primer, aplica fondul de ten cu o pensulă în straturi subţiri şi foloseşte artificii potrivite pentru un make-up de seară precum iluminatorul sau eyeliner-ul.