Trei echipe de juraţi, una condusă de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, alta de primarul Ovidiu Creţu şi a treia de viceprimarul George Avram au selectat cele mai bune nouă echipe care au gătit gulaş în Pădurea Schulerwald. Juriul a dat note participanţilor în funcţie de aspectul, gustul şi mirosul gulaşului.
Din juriu au mai făcut parte preşedintele UDMR Bistriţa-Năsăud, Decsei Atilla, preşedintele UDMR Bistriţa, consilierul local Antal Attila, Szilagyi Zsolt (UDMR), preşedinte de onoare fiind Seszták Oszkár – preşedintele Administraţiei Locale Judeţene Szabolcs-Szatmár-Bereg.
O fetiţă a fost cea care a extras câştigătorii dintre trei propuneri. Fiecare a primit câte o cupă şi un ceaun pentru ca, anul viitor, să participe din nou.
În urma tragerii la sorţi, premiile au fost atribuite astfel: Locul I – Rareş Bertescu, locul II – Consiliul Judeţean Harghita, locul III – Gheorghe Ardelean din Ketegyhaza. Pe lângă cupe şi diplome, primul loc a fost răsplătit cu un ceaun din inox, locul doi cu un ceaun din fontă smălţuit, iar a treia poziţie cu un ceaun din fontă.
Toate echipele au oferit celor prezenţi în Schulerwald porţii de mâncare pe săturate şi s-au bucurat de aprecieri, atât pentru gust, cât şi pentru prezentarea inedită, aşa cum a fost cea a ”Familiei Bundy”, care a servit gulaş dintr-un tractoraş, sau a unei echipe care a adus câţiva instrumentişti pentru a întreţine atmosfera.
Pe pagina noastră de Facebook puteţi vedea o galerie foto!
Cretu nu a putut sa-şi ia pe el unul din sacourile gen V. Moldovan (cu mânecile până la genunci) pt că nu era loc de purtat costum….dar a reuşit totuşi să-şi asorteze cămaşa albă cu „treling -foiţă”. Mare om!
circ si paine poporului
Nu poti sa alegi castigator la un concurs de gatit prin tragere la sorti.
care maestrii? cum poti sa dai un premiu de gatit prin tragere la sorti? pai la anul fac o ciorba de fasole si daca am noroc iau premiul 1 la gulas, nu?
sunteti meseriasi nu? ati avut noroc! trebuia sa jucati cu comisia la loto
manareala! de ce trebuie sa se faca intotdeauna romanii de cacat?
Încercaţi să vedeţi şi partea plină a paharului. Oamenii s-au simţit bine, au gătit, au mâncat cu prietenii. Nu a fost o miză mare în joc, premii în bani sau cine ştie ce titluri. S-au dat diplome şi nişte cazane.
Eu cred că toţi concurenţii meritau câte un premiu pentru efortul de a face mâncare, pentru că au suportat ploaia, pentru că şi-au sacrificat o zi de duminică ca să gătească pentru alţii. Puteau sta acasă să se uite la fotografii şi să comenteze că nu a fost bine. Eu aş fi dat 25 de premii amuzante tuturor ca să aibă o amintire plăcută.
concursul a fost ca si licitatile lui cretzuu ,cu dedicatie 🙂