Cinci gospodării din satul Măgura Ilvei au fost inundate luni dimineața după ce s-a revărsat Valea Galeșului, anunță Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.
În zona podului CFR de pe DJ 172, la ieșirea din Măgura Ilvei către Ilva Mare, și drumul este inundat pe o porțiune de circa 50 de metri. La fața locului intervine Comitetul Local pentru Situații de Urgență Măgura Ilvei.
Luni, la ora 12.35, CJSU a anunțat că pe DJ 172 D circulația a fost deschisă pe un sens, după ce a fost evacuată apa cu un utilaj pus la dispoziție de un operator economic și o motopompă de la SPSU Silvania Internațional Lunca Ilvei. Poliția Rutieră aigură măsurile de fluidizare a traficului.
La ora 15.00, CJSU a anunțat că apa de pe DJ 172 D a fost evacuată în totalitate, iar circulația a fost reluată în condiții normale.
Potrivit primarului din Măgura Ilvei, Valer Avram, luni dimineața în jurul orei 7.30 mai erau trei beciuri inundate, apa fiind în retragere.
În noaptea de duminică spre luni, un podeț de pe DJ 172 D a fost colmatat, iar apa a inundat partea carosabilă, dar a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Ilva Mare care a desfundat podețul și puțin după miezul nopții s-a putut circula.
Luni dimineață, din cauza vântului puternic, un copac a căzut pe carosabil la ieșirea din Telciu spre Năsăud, circulația fiind blocată până la îndepărtarea acestuia de pe drum. A intervenit SVSU Telciu.
În Rodna au fost inundate cinci beciuri și aproximativ 2 hectare de teren agricol. Intervine CLSU Rodna prin SVSU, cu trei motopompe și un buldoexcavator.
În ultimele 24 de ore, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări nowcasting de fenomene meteo periculoase în diferite zone ale țării, care anunţau intensificări ale vântului și precipitații. Ploile şi vântul puternic au produs efecte negative în 13 judeţe şi în municipiul Bucureşti.
Foto credit: ISU Bistrița-Năsăud
e cat se poate de natural!
apa curge pe acolo pe unde curge ea de ani si ani de zile intr-un…ecosistem foarte echilibrat!
(ka kam pentru asta lupta ecologistii!)
Colmatarea nu s-ar produce dacă toți cetățenii ar dovedi că sunt adevărați gospodari, și în pădure, dar și în dreptul propriei gospodării ar evita aruncarea deșeurilor pe malul pâraielor și ar întreține șanțurile!!!
Care paduri? Nu prea mai sunt