Actualitate

Mănăstirea Ilva Mare și-a serbat hramul

(FOTO-VIDEO) De Schimbarea la Față, Mănăstirea Ilva Mare și-a serbat hramul, slujba fiind oficiată de IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, alături de un sobor de preoți.

Localnicii au adus la biserică struguri pentru a fi binecuvântați, așa cum este tradiția în această zonă, ca simbol al mulţumirii către Dumnezeu pentru roadele toamnei.

Mănăstirea ”Schimbarea la Față” Ilva Mare este amplasată pe Valea Ilvei, la 50 de km de orașul Năsăud. A luat ființă în 1992, ca schit de călugări, ctitorit de ieromonahul Daniil Ureche, actualul duhovnic, pe vatra casei părintești. Mitropolitul Bartolomeu a dat aprobarea și a sfințit locul în 1992, după care au început și lucrările de construcție. Lăcașul de cult a fost terminat în 1996, an în care, pe 6 august, de hramul bisericii, a fost sfințit.

La începutul anului 1999, schitul şi-a schimbat statutul în mănăstire de maici. În acest timp mănăstirea a primit donație un teren într-o poieniță în mijlocul pădurii, la un kilometru distanță, unde s-au construit un mic paraclis și câteva chilii, cu hramul Sfântului Mucenic Fanurie. Schitul a fost pictat de maici, iar pe data de 14 iulie 2007 a fost sfințit de PS Vasile Someșanul. Aici se retrag maicile la rugăciune.

În 2001 s-a început construcția unei noi biserici, cu hramul ”Pogorârea Sfântului Duh”, fiind sfințită la data de 28 septembrie 2014 de către IPS Andrei.

În prezent, mănăstirea are 13 viețuitoare, stareță fiind stavrofora Hristofora Marinca, iar duhovnic protosinghelul Daniil Ureche.

https://www.facebook.com/MitropoliaClujului/posts/4368553506537687

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS