Social

Mănăstirea Pantocrator din Beclean și-a sărbătorit hramul. Slujba, oficiată de IPS Andrei

(FOTO-VIDEO) În ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Paisie Aghioritul, luni 12 iulie, IPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a slujit la Mănăstirea Pantocrator din Beclean, cu prilejul hramului, fiind singurul așezământ monahal din România care îl are ca ocrotitor spiritual pe Sfântul Paisie.

La Altarul de vară al mănăstirii, Mitropolitul Clujului a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Din sobor au făcut parte: consilierul eparhial pe probleme de misiune și protocol, arhidiaconul Claudiu Grama, protopopul de Beclean, preotul Cristian Dragoș, starețul Mănăstirii Nicula, arhimandritul Nicolae Moldovan, starețul Mănăstirii Pantocrator, protosinghelul Luca Gheberta, proin-protopopul Vicențiu Doru Zinveliu, preotul Ioan Vesa (Parohia Sartăș, județul Alba), tatăl Episcopului-vicar Benedict Bistrițeanul, precum și alți preoți invitați, informează Radio Renașterea.

După citirea pericopei evanghelice, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, în cadrul căruia a vorbit despre viața și învățătura Sfântului Paisie Aghioritul, afirmând că este „sfânt al vremurilor noastre și observator obiectiv al relelor ce ne înconjoară”. De asemenea, a evocat câteva amintiri personale legate de întâlnirea cu Sfântul Paisie, în anul 1991, la Muntele Athos.

Mănăstirea Pantocrator, cu hramul „Sfântul Paisie Aghioritul”, este situată în cartierul Valea Viilor din orașul Beclean, și a fost înființată la data de 1 iunie 2017. Așezământul se află pe locul unei vechi clopotnițe, construită în prima jumătate a secolului al XX-lea. În prezent, biserica de zid a mănăstirii este pregătită pentru a fi pictată în tehnica frescă. De asemenea, se lucrează la ansamblul monahal, care va cuprinde chilii, o trapeză și o sală de conferințe. Starețul mănăstirii este protosinghelul Luca Gheberta.

https://www.facebook.com/MitropoliaClujului/posts/4296325007093871

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.