Protestatarii au afişat aceste pancarte vineri, la ora 17.00, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud unde s-au adunat mai puţin de o sută de persoane după ce, în aceeaşi zi, într-o conferinţă de presă, Ioan Oltean a declarat că este dispus să se întâlnească cu o delegaţie a manifestanţilor şi să poarte un dialog.
„Nu avem ce discuta cu Oltean! Îi cerem un singur lucru: demisia! Ne-am sătuart de băieţii deştepţi şi incompetenţi! Aţi avut destul timp până acum! Demisia! Demisia! Demisia!”, scria pe mai multe pancarte afişate de manifestanţi.
Tot vineri, ei au scandat în piaţă şi mai multe poezii citite de pe nişte hârtii pe care cineva le-a împărţit manifestanţilor.
Una dintre ele suna aşa: „Poc, poc, poc, la uşa lui Boc/ A venit poporul/ Să-i dea cu piciorul/ Boc dă zăpada singur cu lopata/ Boc cel mic este un voinic/ Băse, iarna nu-i ca vara/ Protestăm în toată ţara”.
O altă poezie a fost: „Ghici ghicitoarea mea/ Cine are lopăţică – polonic?/ Sigur este Boc cel mic”
Alte versuri dedicate preşedintelui şi premierului: ”La castel aseară/ Plânse Băse iară/ Că poprul nu-l mai vrea/ Îi cere demisia” sau ”A venit vaporul/ Ca să plece chiorul/ Şi mai este loc/ Să-l ia şi pe Boc”.
Tot în faţa Prefecturii, oamenii au mai scandat: „Dacă vrei cuburi de gheaţă/ Vino la noi în piaţă”, „Nu vă fie frică, şi Băsescu pică!”. „Bucureşti, nu uita, Bistriţa-i de partea ta!”, „Jos Oltean, jos, eşti un mincinos!”, „Oltean, nu uita, Bistriţa nu te mai vrea!”.
Protestul s-a încheiat după circa o oră şi jumătate fără incidente. Manifestanţii şi-au dat întâlnire şi sâmbătă la aceeaşi oră.
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu l-au deranjat lozincile scandate de oameni împotriva sa întrucât bistriţenii au şi umor, sunt şi poeţi.
Întrebat dacă va ieşi să discute cu manifestanţii Ioan Oltean a spus: „Dacă protestatarii vor dori să purtăm un dialog şi vor avea o delegaţie care să discute cu mine, eu sunt deschis. Nu stau în sediu fiindcă am fost mai mult timp plecat şi am mai multe întâlniri, dar dacă eu am un semnal că un grup desemnat de reprezentanţii străzii bistriţene doreşte să aibă o întâlnire cu mine aici, la sediu, voi fi prezent aici, la sediu. Nu voi ieşi eu, nu cred că aceasta e atitudinea corectă. Nu am reţinere, am ieşit şi altă dată, pot să ies şi acum şi să suport jignirile celor care vor ţipa. Asta e viaţa. Nimeni nu e perfect în lumea asta, nici eu, nici cei care ţipă, nici Guvernul, nici măsurile luate, nici partidul nu sunt perfecte”.
cine sunt creatorii lozincilor si a mesajelor de pe pancarte? personal, cred ca anumite persoane detinatoare de carnet de partid aflat in opozitie, protejate in mod marsav de anonimat, instiga si canalizeaza directiile protestelor. inspre ce? sigur, sigur, avem probleme la nivel national, dar sa nu uitam si LOCALUL. dati si in pdl bistrita ca doar avem de impartit primaria si prefectura.
cetatenii sunt nemultumiti si vor sa gaseasca radacina raului. au tot dreptul. dar protestele ad hominem din bistrita, fara prea mult tact, sunt niste dovezi elocvente ca opozitia a contaminat intalnirile din fata prefecturii. de ce ne ascundem domnule in spatele multumii si incercam sa influentam vocea ei?
daca i-ar pasa cuiva intr-adevar de cat de greu ii este cetateanului de rand, nu s-ar bucura din umbra ca poate, poate ajunge la putere in defavoarea pdl-ului. asta vrem? numai putere si gustul dulce al victoriei? cetatenii sunt pe plan secundar? un mijloc pentru a atinge scopul?
atitudinea nu e omogena, sunt si oameni cu coloana vertebrala solida, insa asta pare tendinta pe la noi. responsabilitate civica, etica – aici am putea imbunatati.
Exagerati putin.
In majoritatea lor, scandarile pietei nu sunt originale ci implica simple adaptari sau preluari ale unor tipare mai vechi.
Cu siguranta le vom regasi, sub alte forme, si la evenimente ulterioare.
Paradoxal, anonimatul nu este neaparat ( si chiar atat de ) marsav.
Fara sa-si piarda din venin, o injuratura venita din partea unui cunoscut e, poate, mult mai mult dureroasa.
Si tu, Brutus, fiul meu ?
Replici celebre, ale unor autori necunoscuti, traverseaza de-a lungul si de-a latul timpurile pastrandu-se proaspete.
Fara ca vreun curios sa ajunga la identitatile lor reale.
Ori fara sa mai intereseze pe cineva acest detaliu.
Acuzati opozitia prea devreme.
Forma aceasta de protest s-a metamorfozat intr-o nevoie de socializare valabila pentru o anumita categorie de varsta.
Or, pentru un zambet, vorba lui Woody Allen:
„Am niste copii superbi. Slava domnului ca m-a inselat nevasta-mea…”
de ce ati pus o singura poza?
De obosiţi. Le-am ataşat acum. Mulţumim pentru observaţie.
E greu sa iei in serios o persoana care foloseste aplicatia Yearbook yourself, doamna/domnisoara Oana. O mica observatie… in limba romana se scrie “creatori ai (mesajelor)”.
O luati in serios si va legati de detalii inofensive.
I-ul poate scapa din cauza tastarii.
Textul in sine demonstreaza asta.
E tanara si n-a aflat ca victoria este, uneori, amara si tarzie.
Detalii inofensive precum cacofonia „de detalii”? Cata muzicalitate in mesajele dumneavoastra…
Sunt sigur ca va exprimati cu I.Le.Caragiale.
Adevarul doare, nu-i asa? Aduceti niste argumente pertinente, nu imaginare. Patetic…
Ma bucur ca v-am impresionat.
Sau ati vrut sa-mi transmiteti altceva cu: ” Patetic… ” ?
Nu miroase a ironie ci a judecata de valoare profunda.
Mai aveti o tema de cercetare in noaptea asta.
:O)
Nu-i un pacat colosal sa faci parte din grupul celor cu fortuit :O)
Daca si cuvantul „patetic” va creeaza probleme… Nici o problema, va traduc – sunt profund impresionat de „argumentele” dumneavoastra. Some people wouldn`t recognize subtlety if it hit them in the head…
Ah…iata o greseala – „on”! Asta e si ideea – sa te corectezi singur.
Sunt bataios.
Iata un argument (im)pertinent:
Cristian GHINEA | Atitudini mic-burgheze
Dumnezeu îi binecuvîntează pe maghiari
(…) ” E plin de detalii care de obicei nu prea intră într-o constituţie (un fel de istorie pe scurt care demonstrează, odată pentru totdeauna, cît de tari şi importanţi sînt maghiarii).(…)”
Daca ” Dilema veche ” accepta o astfel de apropiere…nu vad de ce m-as simti ofensat.
P.S. Nu mai bine va ” coafa” un somn ?
2 – 0 ( pentru mine ).
Va suspectez ca detineti, drept mostenire grea, un nume cacofonic cu adevarat pentru un bagator de seama.
Nu presupuneri eronate total.
Luati-l la furnicat si pe Mihai Eminescu – ii lipsea pe alocuri muzicalitatea,
nu-i asa ?
( De departe vezi albind =/= reclama la pasta de dinti Colgate® Visible White™).
:O)
Eu sunt dezamagit de romgleza folosita.
Avand in vedere ca nu ati inteles sensul termenului „patetic” in limba romana, am dedus ca faceti confuzie cu intelesul cuvantului din engleza si am zis sa va explic in ambele limbi, poate intelegeti mai bine. In fine (anyway) aceasta conversatie nu prea mai are legatura cu articolul de fata, iar cel mai destept cedeaza. Noapte buna.
Astept sa-l explicati dumneavoastra in contextul comentariului facut:
Nume obligatoriu
27 ianuarie 2012 la 23:16
Adevarul doare, nu-i asa? Aduceti niste argumente pertinente, nu imaginare. Patetic…
Dincolo de faptul ca nu va retrageti acuzatia de cacofonie.
Fiind treaz, nu cedati.
Aha, v-ati prins de eroare si-acum va rataciti in explicatii…
Asadar:
„(…) sunt profund impresionat de “argumentele” dumneavoastra (…).”
pentru dumneavoastra este echivalent cu patetic.
Dar cu ghilimelele ce-ati avut ?
Sunt sigur ca detineti, si acum, o demonstratie convingatoare.
Din franceza, de data asta.
Imi place ca insistati in fudulie.
Sper, pentru siguranta elevilor, sa nu fiti profesor si sa le explicati ( fortuit celor care nu vor ! :O), sensul cuvintelor manipuland, in disperare, traduceri din engleza.
Daca, pentru dumneavoastra, pathetic = patetic = jalnic atunci il puteti folosi in continuare.
Vi se muleaza perfect.
Sunteti un bun consumator de Zaraza ?
Cacofonie ?
Mi se pare ca va subestimati.
Puteti mai mult.
„Şi, în încheiere, vreau să protestez de la acest microfon împotriva tendinţei pedante, chiţibuşereşti, de a căuta cu lumînarea cacofonii acolo unde nu sunt, în enunţuri fireşti. Sunt sîcîitori cei care sar în sus dacă spui „că cineva” sau „că ceva”: !vai, cacofonie, ruşine! Atunci ar trebui să desfiinţăm cuvinte cum ar fi căciulă sau căci, nu? Excesul de vigilenţă, jandarmeria lingvistică, e o fixaţie caraghioasă. Să vorbim natural, frumos, dar fără să fim, cum se spune-n popor, chisaţi. Seara bună.”
Spune regretatul George Pruteanu.
Spunea.
scopul meu principal nu era neaparat sa fiu luata in serios, ci sa imi exersez dreptul la libera exprimare.
E greu sa iei in serios o persoana care posteaza in 28 ianuarie 2012 la 22:57.