Cultură

Mare praznic la Mărişelu. Se întâlnesc fiii satului şi va fi lansată o revistă

Duminică, 7 octombrie, la Mărişelu va fi praznicul bisericii şi întâlnirea fiilor satului. Primăria comunei i-a invitat la acest eveniment pe toţi cei care s-au născut în această comună ca să asiste la un spectacol folcloric şi la lansarea revistei "Grai nuşfelean".

Sărbătoarea de la Mărişelu va începe duminică la ora 10.00 cu participarea la Sfânta Liturghie care va avea loc la Biserica Mărişelu. După slujbă, la ora 16.00, va fi întâlnirea fiilor satului, urmată de prezentarea revistei „Grai nuşfelean” şi de spectacolul folcloric la care participă Ansamblul „Doina” din comună şi Ansamblul profesionist „Dor românesc” al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.

Evenimentul „Praznicul bisericii şi întâlnirea fiilor satului” de la Mărişelu e organizat de Parohia Ortodoxă Mărişelu, de Primăria Mărişelu şi Centrul Judeţean pentru Cultură.

Comuna Mărişelu este aşezată în sud-estul judeţului Bistriţa-Năsăud, la 40 km distanţă de oraşul Reghin şi la 18 km distanţă de municipiul Bistriţa.

Mărişelu s-a numit în trecut Nuşfalău, termen provenit din limba maghiară (Sajónagyfalu, Nagyfalu).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS