Actualitate

Marșul ”Revoluția copiilor”, luni 2 aprilie la Bistrița: ”Fii alături de cei mai vulnerabili dintre noi!”

În 2 aprilie, de zece ani, cu ocazia Zilei Internaţionale de Conştientizare a Autismului, Asociaţia Autism Europa – Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa organizează o serie de manifestări social-culturale care au ca scop promovarea drepturilor şi persoanelor cu tulburări din spectrul autist, lupta împotriva discriminării acestora şi cultivarea unui spirit comunitar al acceptării şi susţinerii persoanelor cu o dezvoltare atipică.

Evenimentele dedicate neurodiversităţii au devenit deja o tradiţie, fiind organizate la Bistriţa de zece ani ani cu sprijinul partenerilor locali şi a numeroşi voluntari.  Un copil din 68 este diagnosticat cu o tulburare din spectrul autist. „Spre deosebire de anii anteriori, în 2018, datorită limitărilor impuse de modificările Codului Fiscal, evenimentele Orașul Albastru și Concursul Școlar pe tema Neurodiversității – Neurolimpics, evenimente ce mobilizau sute de voluntari și încurajau integrarea elevilor cu autism în școli și grădinițe nu se desfășoară din lipsă de fonduri. Regretăm că rupem tradiția unor evenimente frumoase care uneau comunitatea bistrițeană, însă datorită instabilității financiare generată de modificările Codului Fiscal, datorită lipsei de fonduri și de perspective, am ales să ne concentrăm în acest an asupra copiilor și tinerilor cu TSA și să oferim familiilor acestora un îndelung așteptat moment de respiro în 2 aprilie”, anunţă Asociaţia Autism Europa.

Marșul ”Revoluția copiilor”

Marșul ”Revoluția copiilor” se va desfășura pe traseul: CRRA ”Micul Prinț” (Str. Independenței nr. 79) – Bulevardul Independenței – str. Gării – str. Crinilor – CJ BN, luni 2 aprilie, începând cu ora 11.00. 

”Pentru că ești prietenul unui copil special și crezi din tot sufletul că fiecare ființă vie are dreptul la o viață decentă, la sănătate, educație și integrare socială. Pentru că mâine poți fi tu în locul unui părinte de copil special, ignorat și chinuit de stat. Diferiți nu inferiori!”

Casa Ema și Cofetăriile Cristina fac un cadou de neuitat familiilor copiilor și tinerilor cu autism din Bistrița-Năsăud: o zi perfectă de relaxare și distracție la Căsuța Ema pentru copii și o zi la fel de frumoasă pentru părinții lor, care pot intra gratuit la piscină și la sala de fitness cât timp copiii se distrează la locul de joacă de la Căsuța Ema, supravegheați de voluntari.

Se va întâmpla în 2 aprilie, anunţă Centrul de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț printr-un comunicat, organizaţia urmând să suporte din fonduri proprii accesul la piscină.

”Sunt invitate să participe la distracție în familie, între orele 12.00-16.00, toate familiile copiilor cu autism din Bistrița-Năsăud, indiferent dacă fac sau nu terapie de recuperare în cadrul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț. Accesul la baza recreativă a Casei Ema pentru familiile neînscrise la CRRA Micul Prinț se va face pe baza unui document care atestă diagnosticul de tulburare de dezvoltare al copilului. Pentru o zi perfectă, ne îndulcesc Cofetăriile Cristina care vor oferi prăjituri participanților”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS