Recomandări Social

Masa caldă se lasă așteptată și anul acesta la școala din Tiha Bârgăului

Elevii din Tiha Bârgăului a căror școală a fost inclusă în programul național pilot ”Masă caldă în școli” alături de alte 49 din întreaga țară nu au primit niciodată mâncare gătită, ci pachete cu alimente, a declarat inspectorul școlar general Camelia Tabără într-o conferință de presă.

Școala Tiha Bârgăului este una dintre cele 50 de unități școlare incluse de Ministerul Educației Naționale într-un program pilot pentru oferirea unei mese calde sau a unui „pachet alimentar”.

”Eu am înțeles că nu le-au dat masă caldă fiindcă nu au condiții. Dacă nu ai condiții sau dacă nu ai distribuitor care să-ți asigure masa în condițiile igienico-sanitare, nu riști. Programul prevede sau o masă caldă sau un pachet cu alimente. Chiar a fost la ISJ primarul de la Tiha Bârgăului și i-am recomandat să aștepte să vadă bugetul. Programul funcționează în aceeași formă ca și anul trecut, dar se schimbă finanțarea, adică odată făcută achiziția, să aibă copiii masa caldă începând din septembrie. Până acum, până venea bugetul, până se făcea licitația, se ajungea să primească copiii trei sau patru luni, iar în septembrie nu-l mai aveau. Anul acesta va face licitația și va primi finanțare pentru tot anul calendaristic, iar din septembrie 2019 să aibă copiii la școală masa caldă”, a spus Tabără.

În ședința de Guvern din 9 noiembrie 2018 a fost aprobată Ordonanța de urgență privind continuarea programului național „Masă caldă în școli”, ocazie cu care pachetul alimentar pentru elevii care beneficiază de program s-a majorat cu trei lei pentru fiecare copil, adică de la 7 lei la 10 lei,

În județul Bistrița-Năsăud mai sunt însă școli unde copiii primesc o masă caldă prin diverse proiecte cu finanțare europeană, cum este cea din Rodna, Teaca, Lechința sau Cetate, iar mâncarea le este servită în sistem de catering.

Programul ”Masa caldă în școli” a fost lansat de Guvernul Cioloș. De atunci, el este reluat anual, însă tot ca program pilot.

Sursa foto: Facebook Școala Gimnazială Tiha Bârgăului

4 comentarii

  • Pai,da.Anul trecut nu s-a dat cornul si laptele in judet,la Bargau nu se da masa calda,banii pe hotararile judecatoresti nu s-au dat pe 2018.Si ei se lauda ca au bani si toate merg struna.

  • Parlamentarii isi bat joc si chinuie copiii, aproba cu intarziere strigatoare la cer malitioasa acest program, in mod vadit rau intentionat, dar ei castiga zeci de mii de lei lunar si isi iau vacante 3 luni de zile pe an !!!!!!!!

    Parlamentarii, ministrii si toti din aparatul esential de stat, directorii de institutii publice, sefii, NU E POSIBIL sa fie atat de bine platiti si sa aiba 3 luni de vacante !!! CU ATAT MAI MULT CU CAT FURA SI DISTRUG TARA ASTA! INALTA TRADARE!!! Ar merita toti care au distrus tara sa fie fortati tot restul vietii sa reconstruiasca viata cu arma in spate, sa ne faca autostrazi fortati, sa sape tunele, canale, cu utilaje moderne nu cu sapa, ca nu e eficient nu ca n-ar merita umilinta! Iar daca au abilitati, studii superioare, folosite cunostintele lor in folosul societatii, fortati, doar pentru o masa (calda, sic) si un loc intr-un container casa mobila! Folositi la maxim!

    Revenind la VACANTA de 3 LUNI dar comit atrocitati economice, sociale, politice, GENOCID UMAN de 30 DE ANI !!!
    Vacanta lor n-ar trebui sa fie mai mare decat cea legala ca a omului obisnuit, iar pentru a pastra echitabilitatea voturilor in parlament, toti parlamentarii sa fie nevoiti sa-si ia concediul coordonandu-se cu colegii lor in asa fel incat sa ramana aceleasi procentele de locuri in parlament ale diverselor partide ca cele castigate in urma alegerilor parlamentare; si sa fie permis un maxim 30% din parlamentari sa fie in concediu in orice moment.
    De ex: Daca Partidul A are 30% din locuri, Partidul B are 20%, Partidul C are 35% locuri si Partidul D are 15%, atunci daca de ex ar fi 100 parlamentari, daca in saptamana 1 din august vor concediu toti, maxim 30 persoane sa le fie permis sa fie simultan in concediu in acelasi timp (30% din total oricand), din care 30% – 9 din Partidul A, 20% – 6 din partidul B, 35% – 10.5 adica 10 din Partidul C, 15% – 4.5 adica 4 din Partidul D.
    Aproximarea mereu se va face in jos pentru a proteja reprezentarea servita de partidele cu procente mici in parlament.
    Daca in sapt 2 din august vor un numar maxim de persoane concediu din Partidul D care are doar 15%, se verifica disponibilitatea celor din celelalte partide, iar cati pot merge din partidul D va fi limitat de cati vor sa mearga si din celelalte partide, proportional cu numarul lor de locuri.

    Asa ar trebui sa arate o tara democrata!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.