Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj a făcut publice mediile cu care s-a intrat la Extensia Bistriţa în sesiunea 2018 şi numărul de locuri care au rămas vacante pentru sesiunea de toamnă: 73 la zi cu taxă şi 29 la ID tot cu taxă.
Cea mai mare medie cu care s-a intrat pe locurile de la buget a fost 9.76, iar cea mai mică 7.48. Pe locuri bugetate au intrat 15 studenţi care nu vor fi obligaţi să-şi plătească studiile cel puţin în primul semestru din anul universitar 2018-2019.
Dintre cele 84 de locuri cu taxă, s-au ocupat în această etapă doar 11, cea mai mare medie cu care s-a intrat aici fiind 8.66, iar cea mai mică 6.00.
Au intrat, în schimb, la buget, patru candidaţi care au absolvit licee de la ţară, anul acesta fiind primul în care s-au alocat locuri speciale pentru ei. Cea mai mare medie a fost 8.68, iar cea mai mică 6.25. De asemenea, a mai fost admis la facultate un candidat de etnie romă, tot pe loc rezervat, acesta având media 6.78.
Dintre cele 50 de locuri repartizate Extensiei Bistriţa pentru învăţământ la distanţă au fost ocupate în iulie 2018 un număr de 21, cea mai mare medie de intrare fiind 9.45, iar cea mai mică 6.
Anul acesta, intrând în vigoare reglementări noi privind datele cu caracter personal, universitatea nu a mai făcut publice numele celor admişi, candidaţii putând să-şi recunoască poziţia în clasament după numărul legitimaţiei de concurs.
Mai bine sa o desfinteze deoarece administratia locala este dezastru… nu stie statul ce face statul, nu exista strazi cu iluminat public, sunt strazi de pamant, vicele se pozeaza cu muncitorii care lucra, se baga bani in dealul cu noroi si spun ca e partie… asta e adimistratie?????
facultate de ….consum!!!!
De ce e o facultate de consum ? fiind parte din cadrul Universitații Clujene cu extensie la B-ța ?
Au intrat absolvenți de la țară cu media 8,68 ,pentru ei consider că e o oportunitate,pot să îşi continue studiile fiind aproape de casă cu costuri reduse,nefiind obligați să se alinieze costurilor din centrul universitar Cluj,care ştim cu toții la cât se ridică !
nu pentru cine merge acolo…ci pentru ce se pregatesc ei… se pregatesc pentru a …SIGE BUGETUL …
cum p…la mea poti sa angajezi la urbansim pe cineva care termina administratia publica?
consider ca cei ce termina administratia publica sa fie angajati sa taie chitante in piata agroalimentara!
Doar poza cu intrarea spune o mie de vorbe despre administratia facultatii care pregateste administratori publici. Nu sunt capabili sa varuiasca un zid , sa puna un tablou de afisare ca lumea ( nu sa lipeasca foi pe usa…arata ca si poza unei usi de wc) iar steagurile fleoşcăite arată ca si cum ar fi acum găsite din cufărul uitat al unui muzeu. Mizerabil.
Perfect de acord cu tine CC !
Doar că pe vremea mea carte se făcea şi în clădiri mai puțin supuse unui ochi critic ca al tău ,fără a se analiza aspectul arhitectural al clădirii în care urmează să studiem.
Şi eu ,ca şi tine cred şi sunt convins că nu ți-ai ales facultatea în funcție de arhitectură,aspect ,uşi în stil Gaudi etc.
Sigur că ai terminat undeva într-un centru universitar prestigios,dar nu toată lumea e aşa norocoasă.
Nu e vorba de arhitectură.
E vorba de curățenie.
Ai clădiri de peste 100 de ani și toalete la fel de vechi are sunt curate ca lacrima, au ceva atemporal.
Asta ține de administrație.
Să te ocupi zilnic sau să deleghezi pe cineva să se ocupe de imaginea ta și detalii.
Sunt foarte sigur că sunt oameni plătiți care ar trebui să se ocupe.
De la femeia de serviciu, la instalator.
Iar e jobul șefului extensiei să se asigure că imaginea instituției e reflectată bine .
Respectul de sine pornește de la chestii in astea.
Cum să formezi administratori publici a unei țări, în clădiri transformate prin indolență și nepăsare în wc-uri ambulante.
La noi e mentalitatea strâmbatului din nas .
Și îmi aduc aminte.
Prima impresie pentru un străin care călătorește în România și aterizează la Otopeni.
Toaleta respectivă, emblematică spune multe despre o corupția dintr-o țară, deunăzi am văzut pe o postare pe Facebook că nu s-a schimbat.
Execrabilă, oamenii plătiți nu-și fac treaba.
E adevărat că nici oamenii nu colaborează.
Deci, am văzut și constatat live, metoda, cu mopul cu care a șters pe jos femeia respectivă a șters în fața mea șezutul toaletei folosind apa din WC. Eficient pentru impresia de curățenie să uzi cu supa bacterială, sau cine știe e metodă senzațională dezvoltată la români pentru a imuniza călătorii străini la infecțiile gastrice.
A fost ireal primul contact cu mizeria.
Credeți că un om de afaceri normal s-ar instala în țara respectivă?
Ptr.CC ,
De acord cu ce spui ,dar te citez,,să te ocupi zilnic sau să deleghezi pe cineva să se ocupe de imaginea ta şi detalii”
Te-ai intrebat la deschiderea anului universitar cum Prorectorul Călin Rus care se ocupă cu partea de :comunicare ,IMAGINE,relația cu presa etc ,şi Rectorul Acad.Prof.univ.dr. Ioan Aurel Pop vin la Bistrița pentru discursul de deschidere a anului universitar şi nu văd aceste nereguli pe care tu le-ai relatat.
Se mândresc că au extensie la Bistrița şi atât.
Privind curățenia şi igiena,aici e altă mâncare de peşte,sunt instituții care se ocupă cu asta ,le cunoaşteți sunteți familiarizat cu ele;ştiți ce trebuie să facă…
Ar fi multe de zis dar …