Actualitate Recomandări

Mega concerte în Pădurea Schulerwald

În ultimele două seri ale manifestărilor organizate de municipalitate cu ocazia Festivalului studenţilor ”STUDfest 2016”, Zilei Muncii și Zilei Tineretului, marcate în avans având în vedere faptul că anul acesta se suprapun cu sărbătorile pascale (1-2 mai), vor avea loc două concerte.

Vineri 22 aprilie, după o serie de jocuri și concursuri, de la ora 17.00 începe un concert de muzică electronică susținut de NDJT Project din Ungaria și de DJ Socol.

Sâmbătă 23 aprilie, la ora 19.00, va urca pe scenă trupa de dub, reggae și crossover Conquering Lion din Macedonia, formată din: Rootsman I (solist, chitară), Kela (tobe), Happy (chitară, voce), Papak (chitară bass), Kondur (percuție), Bojan (clape), Spanac (responsabil cu sunetul).

Seara se va încheia cu un mega concert Subcarpați.

Formaţia aduce în spaţiul public o reinterpretare originală a pieselor din folclorul românesc. Trupa Subcarpaţi are un program ce combină elemente din muzica electronică şi hip hop cu influenţe din folclorul românesc, instrumente tradiţionale şi ritmuri de trip-hop, dubstep, hip hop şi dance hall. Unanim apreciată de publicul tânăr, formaţia a participat la festivaluri renumite de gen precum Untold, Electric Castle, Les 2 Alpes, etc. Subcarpați este un manifest cultural contemporan, demarat în 2010 de solistul trupei Șuie Paparude, MC Bean (Alexe Marius Andrei), care combină elemente din muzica electronică și hip-hop cu influențe din folclorul românesc. Genul muzical adoptat este descris drept folclor contemporan sau folclor underground și constă în general în reinterpretări ale unor piese din folclorul românesc pe ritmuri moderne. În proiect au fost sau sunt implicați mai mulți artiști precum Gnom (Raparta), DJ Limun din Timișoara, Mara și Dragonu de la Specii, VJ Andri, DJ Power Pe Vinil, Vali Umbră, Argatu’, Esqu, Georgiana Mănăilă din București și alții.

Trupa a fost descrisă în cotidianul britanic The Guardian drept ”un mix exploziv între vechi și nou. E o combinație eclectică ce aduce împreună melancolia specifică pieselor folk românești și cântecelor de unitate, instrumente tradiționale și ritmuri de trip-hop, dubstep, hip-hop și dancehall”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.