Actualitate Recomandări

Ce mesaj a transmis prefectul Ovidiu Frenţ de 1 Mai, cu riscul de a fi catalogat drept „comunist”

Prefectul Ovidiu Frenţ a transmis un mesaj locuitorilor judeţului Bistriţa-Năsăud asumându-şi riscul de a fi catalogat drept „comunist”, reamintindu-le semnificaţia zilei de 1 Mai şi motivul pentru care este Ziua Internaţională a Muncii.

„Cu riscul de a fi catalogat drept comunist, constat faptul că de 1 Mai se vorbește doar de mini-vacanțe, oferte turistice, mici, grătare și bere. Cred că trebuie să recunoaștem această zi ca o sărbătoare a tuturor celor care se realizează prin munca proprie, realizarea nefiind doar una materială ci mai ales împlinirea unei nevoi umane, naturale, de a face ceva util pentru individ și societate.

De asemenea, este un moment care marchează forța și utilitatea organizațiilor sindicale care au obținut în anii 1872-1886 în SUA, prin manifestații soldate cu victime, reducerea programului de muncă zilnic la 8 ore. Este remarcabil faptul că în România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată, de către mișcarea socialistă, încă din anul 1890. Din păcate, această sărbătoare (inițial comemorare) a fost confiscată atât de național-socialiști cât și de comuniști, amintirile triste ale festivităților obligatorii determinând astăzi reținerea în a o trata, pregăti și trăi așa cum ar trebui, cu bucuria și satisfacția rolului muncii îndeplinite cu onestitate. La mulți ani, totuși, de 1 Mai!”, a scris pe Facebook prefectul Ovidiu Frenţ. 

El a adăugat apoi: ”Regret prieteni, nu am fotografii cu grătare pline de carne și mici. Am însă dovada că am sărbătorit 1 Mai muncitoresc… tot la iarbă verde, conform tradiției. Există și un martor, îl puteți întreba”.

În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii sau Ziua Internațională a Muncitorimii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

8 comentarii

  • De asemenea, este un moment care marchează forța și utilitatea organizațiilor sindicale care au obținut în anii 1872-1886 în SUA, prin manifestații soldate cu victime, reducerea programului de muncă zilnic la 8 ore.
    Asa e domunul Ovidiu Frenţ dar de atunci au trecut 140 de ani sau inventat atatea , productivitatea a screcut de 100 ori iar noi muncitori bagam ca pe plantatie in 3 schimburi cateodata mai mult de 8 ore pe zi
    si cand mai vezi muncitori care voteaza dreapta

    • Votează dreapta pentru că realizează ce este stânga în realitate: o utopie grețoasă care împarte sărăcia în mod egal, chipurile. Greșesc?

    • nu toti sunt patroni sau in IT
      lasa platiti voi impozite in romania ca multinationale corporatile oricum nu platesc

    • as alege sa muncesc si eu 20 de ore pe saptamana in romania si sa imi ajunga bani

  • „Comunist”?! Nu, doar un pic nostalgic. Nu-i prima data cand prefectul Ovidiu Frenţ isi exprima nemultumirea fata de modul in care oamenii se raporteaza la petrecerea „sarbatorilor nationale”. Anul trecut, prefectul Ovidiu Frenț s-a supărat pe șefii de instituții care nu au participat pe 25 octombrie la Ziua Armatei. El i-a apostrofat pe șefii instituțiilor deconcentrate care au participat în număr mic la acest eveniment. Prefectul uita ca vremurile s-au schimbat si ca oamenii nu mai pot fi tratati ca o turma pe care sa o manipulezi dupa bunul plac. Traim intr-o lume in care individul conteaza si nu gloata. Fiecare decide pentru sine, inclusiv cum sa-si petreaca zilele libere din timpul sarbatorilor nationale.

  • Domnule PREFECT. Nu trebuie sa va faceti griji ca cineva anume va face comunist. Mare scofala. Hai sa fim seriosi si sa judecam dupa crudul adevar. Toti cei nascuti inainte cu vreo 5 -7 ani de 1989 au fost si vor fi cu gandire profundd comunista inoculata cu dibacie de factorii acelor vremuri. Sechelele comunismului nu se pot sterge usor.Pe varste va spun cu siguranta ca oamenii din aceasta tara judeca mai mult sau mai putin dupa acele principii. Tot estul EUROPEI este in aceasi situatie. Si cei care comenteaza si au o varsta de cel putin 40 de ani si fac pe mironositele o fac daoar ca sunt impostori. Nu exista doctrine adevarate de STANGA, CENTRU si DREAPTA la nici un partid. Daca ne uitam cu atentie la figurile din PARLAMENT de la cele doua camere vedem oameni trecuti de 60- 70 de ani, cu frizura si apucaturi curat comuniste. Acesti baieti numai si-au pus la pastrare carnetul PCR si nu putem sa-i numim CAPITALISTI, sub nici o forma. Neocomunismul Romanesc instalat la putere dupa 90, este putin mai uman, in mare cardasie cu BISERICA (din pacate) si in mare taina cu afaceristii dubioisi care si candideaza pe liste de partide, asigurand finantari de campanii, si cotizand la greu pe la partide. Asta o recunostea pana si pesedistul ZGONEA fostul presedinte al CAMEREI DEPUTATILOR dand un interviu unui ziar AMERICAN. El spunea.( Romania are inca apucaturi COMUNISTOIDE ceea ce dauneaza relatiilor noastre.)Concluzia ; si in PNL si la PSD, la UNPR si ALDE vedem pe fostii tovarasi ai ROMANIEI SOCIALISTE care ne tin lectii de morala la televiziuni. COMUNISMUL n-o MURITU, NUMA o TAR s-o HODINITU !!!TRAIASCA 1 MAI dar si 2 MAI Ziua TINERETULUI COMUNIST !Sunt ferm convins ca sunt si o gramada de tineri cu viziuni si apucaturi comuniste, invatate de la parintii lor .

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.