Recomandări Social

Metoda cu care a fost prelungit sezonul fructelor de pădure la Piatra Fântânele

Familia Rânziş din Piatra Fântânele, o prezenţă activă la târgul de produse locale de la Biserica Evanghelică din Bistriţa, a reuşit să prelungească sezonul fructelor de pădure. Sâmbătă, Dana Rânziş a venit cu caserole cu căpşune de munte, combinate cu zmeură şi mure care furau privirile trecătorilor.

„Probăm acum câteva soiuri remontante de zmeur şi căpşun care fac în continuare fructe. Sunt soiuri care produc până ce dă îngheţul sau bruma. Am plantat pe o suprafaţă mică, doar câteva rânduri, dar suntem mulţumiţi că au făcut fructe. Sunt foarte bune de consumat proaspete. Voi mai aduce şi în săptămânile care urmează”, a spus Dana Rânziş, experta în dulceţuri şi siropuri a familiei.

De altfel, chiar zilele acestea, ea a pregătit o dulceaţă de fructe de pădure în care a pus la un loc căpşune, zmeură, mure şi afine. „E delicioasă”, a spus ea.

La standul ei, bistriţenii au mai găsit dulceaţă de trandafiri, de afine, de zmeură, sirop de păpădie, gem de piersici aromatizat cu lavandă şi multe alte bunătăţi.

Cultivarea căpşunilor se poate face în două perioade de-a lungul anului: în lunile septembrie-octombrie pentru soiurile remontante şi neremontante şi în martie-aprilie pentru cele semiremontante. Specialiştii spun că septembrie este cea mai bună luna pentru cultivarea căpşunilor. În cazul în care se optează pentru plantarea în această lună, solul trebuie tratat cu îngrăşăminte începând încă din aprilie.

În acest fel, se va asigura dezvoltarea corespunzătoare a plantei.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS