Sănătate

Ministrul Sănătății: Cu pași rapizi, se clădește un nou capitol la SCJU Bistrița

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune că noul capitol pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, extinderea acestuia cu un alt corp de clădire, se clădește cu pași rapizi.

El a postat și imagini cu stadiul avansat al lucrărilor.

”Cu pași rapizi, se clădește un nou capitol pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, extinderea acestuia cu un nou corp de clădire. Acesta este stadiul lucrărilor, deoarece când este vorba de sănătate timpul nu are răbdare!

Totodată, creștem numărul de secții și aparatură medicală ultraperformantă.

• Extinderea specialităților medicale: Cardiologie intervențională, USTACC în Cardiologie (regim ATI), Recuperare medicală cardiovasculară, UAVCA în Neurologie (regim ATI), Chirurgie toracică, Chirurgie vasculară, Chirurgie și ortopedie pediatrică, Chirurgie buco-maxilo-facială, Neurochirurgie, Chirurgie plastică și reparatorie, Recuperare neurologică, Recuperare medicală ortopedie și traumatologie, ⁠Îngrijiri paliative, Endocrinologie, Reumatologie;

• Extinderea blocului operator cu încă 4 noi săli de operație;

• Construirea unei săli de operații hibrid cu Angio-CT pentru cardiologie intervențională;

• UPU SMURD – Pediatrie se va extinde, odată ce se va deschide noul corp al Spitalului pentru micii pacienți;

• ⁠Continuăm să atragem noi specialiști pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate;

• Construirea unei parcări moderne – semiautomatizate”.

Proiectul general derulat la SCJU Bistrița vizează construirea unui nou corp de clădire cu patru etaje, reabilitarea energetică a clădirii existente, modernizarea pavilioanelor actuale, digitalizarea spitalului și dotarea cu aparatură medicală. Investiția se ridică la circa 110 milioane de euro și este finanțată prin Ministerul Sănătății din fondurile PNRR. 

6 comentarii

  • Nu pierdeți vremea și începeți studiul de fezabilitate și proiectarea următoarei modernizări. Punct și de la capăt. Că-i bună joiana , rasă miciurinistă, cu tradiție la noi.

    18
    8
  • Sub firma spitalului judetean se construieste de fapt alt spital care nu are nici o legatura cu vechiul si infectul spital facut de comunisti. Noul spital are o cu totul alta conceptie, arhitectura si functionalitate; este construit si finantat de NATO dupa propriul proiect. De aceea lucrarile merg atat de repede si nu se suplimenteaza anual devizele, nici nu se fac modificari, actualizari si suplimentari la proiect. Nu trebuie renegociate, umflate ori inmultite „cotele”(parandaraturile, spagile, plocoanele, ciubucurile, peschesurile etc)!

    27
    6
  • Dezvoltarea macro:
    Se referă la proiectele mari, de amploare, care au impact asupra întregii economii sau asupra unor zone extinse. Exemple de astfel de proiecte sunt construcția de spitale, școli, infrastructură (autostrăzi, căi ferate etc), sau renovări majore.

    Dezvoltarea micro:
    Înseamnă îmbunătățiri la nivel local sau individual, la scară mai mică, dar cu impact direct și rapid asupra comunității sau afacerilor din BN. Exemplele ar putea include modernizarea piețelor locale, sprijinirea micilor afaceri, dezvoltarea unor programe de formare profesională sau îmbunătățirea serviciilor publice locale. Aceste acțiuni ar contribui la dezvoltarea economiei locale și la creșterea calității vieții în BN (aici este mai greu de dat tunuri și-a plăti “sfintele comisioane”, deci nu prezintă interes).

    Autoritățile din BN investesc doar în proiecte mari (macro dezvoltare) și neglijează dezvoltarea micro, astfel apăr următoarele probleme:
    – Eficacitate redusă la nivel local
    – Dezvoltare dezechilibrată (investițiile mari pot favoriza anumite zone, de exemplu orașele, în timp ce zonele rurale sau cele mai sărace din județ rămân tot mai în urmă).
    – Lipsa de susținere pentru inițiative locale (fără dezvoltare micro, micii antreprenori din BN și comunitățile locale nu au acces la resursele necesare pentru a se dezvolta, ceea ce duce la stagnare economică).

    Concluzie:
    Pentru o dezvoltare echilibrată, este necesar un echilibru între investițiile macro și micro, care momentan nu există, sunt doar simulate la mare artă!

    7
    5
    • Ai uitat sa spui de costurile Macro, cu mult peste cheltuielile celor din privat.

      Reamintesc ca cei de la Daruieste Viata au construit un spital pentru tratarea copiilor bolnavi de cancer cu 30 de milioane de euro.

      15
      4
  • Și pacienții merg la Mureș și Cluj
    E spitalul lui Radu Moldovan din Lazany nu a bolnavilor
    Nu exista doctori ci absolvenți de medicina
    Nu exista pacienți vindecați ci și t trimisi la particular
    Policlinica o rușine ,nu te poți programa ,medicii nu investighează bolnavii , otul este o bătaie de joc in GLUMA PROASTĂ numita Spital Județean
    Asistentele arogante ,nu respecta nici un ptoticol minim : mănuși schimbate, schimbarea branulei la timp supravegherea pacienților
    Per total / ineficient ,prin spital se baga la buzunare multi bani
    Bineînțeles că nimeni nu verifică aceste ,,aspecte ,,: procurorii si polițiștii acest grup infracțional care apără corupții judetului sunt la ordin direct să legalizeze infracțiunile
    Bistrița,orașul unde corupția este la procuror acasă ,să mă exprim elegant

    4
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.