(VIDEO) “Ecologia este pentru toată lumea” este sloganul sub care se desfășoară campania PER pentru alegerile locale din 5 iunie 2016. Nu este doar un slogan, ci chiar răspunsul la preocupările și problemele de maximă actualitate ale concetățenilor noștri și ale societății românești în ansamblul ei.
Ecologismul ca doctrină acoperă toate marile probleme ale lumii contemporane, oferind o nouă formulă, alternativă, în raport cu doctrinele politice clasice. Ecologiștii denunță centralizarea excesivă a partidelor politice, rigiditatea acestora, practicarea permanentă a politicii-spectacol, preocuparea excesivă pentru propria lor reproducție în detrimentul voinței de schimbare. Ei cer să nu se mai producă lucruri ce niciodată nu vor fi accesibile tuturor și care solicită o mare investiție de materii și muncă. Trebuie să ne concentrăm atenția pe realizarea lucrurilor care nu privilegiază pe nimeni, nu afectează în rău si nu determină deteriorări ale mediului înconjurător.
Pentru a asigura o dezvoltare durabilă avem în vedere eficiența economică și conservarea de resurse. Trebuie să avem în permanență în vedere obiectivul că generațiile viitoare să posede cel puțin același potențial productiv cu cel actual. Mai direct, cu cuvinte simple vom spune că, din perspectiva ecologistă multe din proiectele megalomanice care se vehiculează acum reprezintă o irosire de resurse condamnabila. Indiferent de sursa de finanțare a acestora. Nu ecologiști sunt acei care participă la acțiuni în mod greșit numite de ecologizare. Ecologiștii își asumă și militează pentru schimbarea societății în sensul celor prezentate mai sus. Ecologiștii nu sunt gunoierii voluntari, așa cum înțeleg unii să îi prezinte, minimalizându-i. Acțiunile de curățenie și igienizare au rolul principal de a conștientiza și de a educa publicul, generația viitoare și de a pune presiune pe instituțiile statului în a-și îndeplini în mod corect și eficient atribuțiile conferite de lege. Având în vedere cele expuse mai sus, putem cu ușurință constata că ecologiști sunt cei care propun publicului proiecte care răspund acestor teme și preocupări ale lumii contemporane.
– Material comandat de PER BN (cod unic de identificare, atribuit de AEP: 21160076) realizat de PFA Stejerean Vasile –
Proiectele specifice pe care le propunem pentru perioada 2016-2020 sunt:
A. Proiecte noi vizând problematica de mediu:
1. Întocmirea unui plan la nivelul municipiului de creștere a numărului de clădiri al căror consum de energie este aproape egal cu zero.
2. Întocmirea unui plan pentru introducerea acoperișurilor și teraselor verzi.
3. Acoperirea depozitului de deșeuri închis din Zăvoaie cu panouri solare.
4. Introducerea iluminatului stradal cu stâlpi cu panouri solare fotovoltaice echipați cu becuri LED.
5. Introducerea unui sistem de bike-sharing în Bistrița.
6. Măsuri de reintroducere și stimularea colectării selective a deșeurilor și recuperării materialelor refolosibile.
7. Subvenționarea transportului în comun.
8. Refacerea parcărilor „ecologice”. Așa zisele parcări ecologice s-a demonstrat în timp că au redus spațiile verzi cu niște parcări betonate cu dale prin rosturile cărora nu crește nimic.
9. Grădina de legume – Oferirea de loturi de teren bistrițenilor pentru a-și produce singuri legume bio.
La acestea se adaugă proiecte diverse: cu impact ecologic, vizând creșterea transparenței, îmbunătățirea serviciilor publice și o mai bună administrare a patrimoniului orașului întocmite în perioada 2012-2015 care vor fi reluate.
B. Proiectele propuse în ultimii 4 ani de PER în Consiliul Local care vor fi relansate:
1. Includerea în intravilan a pădurii Codrișor și crearea infrastructurii pentru includerea în zona de agrement extinsă – proiect blocat în Consiliul Local de un an de zile de PSD și PNL din considerente electorale care ar închide definitiv discuția în privința proiectului centurii sud.
2. Ținerea sub control a populației câinilor fără stăpân și sprijinirea populației în vederea aplicării prevederilor legii privind sterilizarea câinilor din rasa comună.
3. Furnizarea serviciilor de deratizare-dezinsecție și dezinfecție pe întreg teritoriul municipiului.
4. Eliminarea în timpul cel mai scurt a tuturor învelitorilor de azbociment.
5. Sistem de despăgubire rapidă a celor care suferă daune în urma ruperii arborilor în timpul fenomenelor natural extreme.
6. Publicarea tuturor studiilor contractate de primărie în vederea creșterii transparentei și a competitivității la nivelul municipiului
7. Biroul cetățeanului – alocarea unui birou în Primărie în care consilierii locali să acorde audiențe în conformitate cu obligațiile prevăzute în legea administrației publice locale.
8. Asigurarea accesului liber pe terenurile de sport aflate în proprietate publică în afara programului școlar, iluminatul acestora în vederea extinderii duratei de utilizare a lor.
9. Introducerea în circuitul public a tuturor clădirilor aflate în proprietate administrației locale – spre exemplu introducerea în circuitul public a cabanelor silvice.
10. Identificarea situațiilor în care municipalitatea ar trebui să intervină pentru achiziționarea unor proprietăți în vederea construirii sau desfășurării de activități de interes public – Ex. Piața Mică.
11. Reînființare unei piețe agroindustriale în Viișoara.
12. Înființarea unei piețe volante în Piața Mică cu program în ziua de sâmbătă.
13. Modificarea regulamentelor privind parcarea autovehiculelor.
14. Alocarea anuală de resurse financiare pentru activitatea sportivă cel puțin la nivelul finanțărilor alocate culturii.
15. Construirea a cel puțin 10 terenuri de sport noi în oraș (baschet, tenis, fotbal) și a unui bazin de dimensiuni olimpice acoperit.
16. Înființarea unor loturi experimentale de plantații energetice de către Ocolul Silvic Municipal.
Toate proiectele prezentate la punctul B nu sunt simple idei aruncate pe ultima sută de metri în campania electorală, acestea sunt proiecte de hotărâri finalizate și argumentate în fapt și în drept în ample expuneri de motive. Proiecte care au fost în dezbaterea Consiliului Local și care au fost respinse din considerente conjuncturale sau politicianiste pe care mi le asum și le voi repune în dezbatere.
Critică proiectelor fantasmagorice aflate în diverse faze de realizare a documentațiilor la Primăria Bistrița:
1 – Centrul intermodal de transport
Să fim serioși – nu păcălim pe nimeni. La fel ca și în cazul centurii ocolitoare care nu ocolea nimic, vorbim despre un centru intermodal de transport fără să avem transport. La limită, dacă chiar vrem să vorbim în termenii pretențioși despre conectarea unei gări prin care trec trei trenuri care se mișca cu viteza melcului cu o autogară care n-are nimic de-a face cu atribuțiile în materie de transport ale Primăriei Bistrița, ele sunt interconectate de pe vremea lui Ceaușescu. Pentru a fi mai „intermodal” legate decât sunt în prezent ar fi suficient să ne propunem realizarea un trotuar rulant de la Gară la Autogară.
Ambițiile Primăriei sunt cu totul disproporționate în raport cu obiectivul anunțat și vizează în realitate realizarea unui pasaj (ca cel de la intrarea în oraș de pe strada Liberații sau cel dintre strada Sigmirului și Liberații) care ar urâți în mod iremediabil zona centrală a orașului. Pentru ca păcăleala să fie completă, publicului i s-a prezentat în permanentă proiectul ca având un rol de decongestionare a traficului în zona Autogării ca și când pasajul ar fi o supapă uni sens. În realitate construirea pasajului va conduce la supra-aglomerarea catastrofala a zonei întrucât în mod inevitabil o parte din traficul de pe strada Tărpiului se va vărsa în infernalele ore de vârf direct în strada Gării. În locul acestui proiect administrația ar trebui să-și concentreze atenția asupra rezolvării intersecției dintre Strada Tărpiului și Drumul Cetății, intersecție care se blochează de câteva ori în fiecare zi.
2 – Reclădirea Porții Lemnelor
La fel de bine am putea să reclădim cetatea de pe dealul Dumitrei. Poarta lemnelor a fost dărâmată într-o epocă în care s-a dorit deschiderea și extinderea orașului. A reconstrui acum un obiectiv fără nicio valoare istorică și practică doar pentru a înghesui zona centrală cu o scenografie de paradă fără niciun rost este stupid. Mai lipsește doar să punem pe proiectat poarta și capul de bour al Moldovei – un alt fals grosolan introdus și în stema Bistriței, pentru că tabloul absurd și mistificator să fie complet. Cu banii alocați acestui obiectiv mai bine s-ar cumpăra „Casa Andreas Bechtel”, pentru a i se aloca o destinație publică și a fi asigurate pe termen lung condițiile conservării a unuia din cele mai valoroase obiective arhitectonice din centru istoric.
3 – Proiectul Linia Verde
Un alt proiect eșuat care se zbate fără o țintă precisă de la linia de tramvai care se dorea să treacă prin curtea primăriei la pistele de biciclete și autobuzele electrice. Lipsesc doar trăsurile și cetele de feciori călare. În condițiile în care orașul este alungit pe axa nord-est, sud-vest între Unirea și Viișoara de-a lungul căi ferate singurul proiect care ar avea sens ar fi cel al introducerii unui tren ușor cu frecvență mare pe traseul căii ferate între Unirea și Viișoara cu câteva opriri în oras și cele doua localitati componente și amenajarea stațiilor și peroanelor în acest scop.
De la posibila stație în Piața Decebal până pe pietonal sunt cinci minute de mers pe jos ceea ce după orice standard se cheamă că ești deja în centru. Transportul public pe axa transversală oricum nu este dezvoltat și nici facilitat în proiectul Primăriei. Reluarea în această formă a proiectării și modificării infrastructurii rutiere, de abia reabilitate este o irosire de bani și de timp. Cu acești bani s-ar putea subvenționa transportul în comun.
În prezent, în loc să subvenționeze costul biletelor pentru transportul în comun pentru toată lumea (mergând, de ce nu până la gratuitate), Primăria asigură unui operator privat un profit garantat de 8% pe bază de contract. Adică în loc să fie subvenționat transportul publicului subvenționăm direct profitul transportatorului privat. Acestea sunt propunerile mele și proiectele ecologiștilor bistrițeni. Așa înțelegem noi să ne raportăm la chestiunile aflate pe agenda publică și acestea sunt punctele de vedere care vor fundamenta în următorii patru ani acțiunea noastră politică.
Sunt argumentele prin sperăm că v-am convins că ecologia este pentru toți, că, ecologia este alegerea perfect[ pentru fiecare bistrițean!”
Ing. Mircea Archiudean, candidat PER la Primăria Bistrița
(PE)
Interesant, dar prea multa vorbarie
pnl si psd = aceeasi mizerie!
Mai pe scurt e filmul: 1′:48″. Bun!
Care e faza cu poarta lemnelor ? Ce se reconstruieste din nou pe bani publici ?
Pai da. Urmariti cele 11 proiecte ale primarului. Unde o inghesuie nu e clar si de ce?
Bistritenii ar trebui sa voteze un om de aici, care cunoaste problemele orasului si care le poate rezolva. Nu vrem actori si pensionari si parlamentari
Categoric, Cretu si Moldovan, NUUUUUUUUUUUUUUUU. Pensionari amandoi.
Asta e noua, vine fericitul posesor de Jeep de 3000cmc si ne vorbeste despre ecologie sau asa ceva. Umerasul lui Toniuc e tare, e cavalerul pe cal alb al ecologiei, dar e cam ipocrit.
Ce legatura are cu ecologia propunerea ta ”Drum ocolitor pentru trafic greu” prin mijlocul orasului? Incalca cele mai de baza principi ecologice numai pentru ati dezvolta afacerea ta din Zavoie.
Ușor domnule Archiudean, nu te tura așa tare.
Lipsesc mai multe puncte neuralgice si concret ecologiste incepind cu pozitia fata de „re-organizare” planificata de centru, fata de zona lac, fata de raul bistrita, fata de Piata Eminescu si fata de aliniamente straziilor cu copaci autohton.
Eliminarea speciilor ne-la locul lor din planuriile de viitor macara fara eliminarea celor existenti.
Si lipseste o pozitie clara fata de statie de epurare care dupa parerea mea pe plan lung nu doar trebuie modernizat drastic ACUM ci si relocat pe termeni lung pentru ca practic se afla deja in centru zonei orasului, cea ce este anormal.
Pe urma ultima mea dorinta este introducerea unui cod de constructie si urbana care sa si aplica. Adica ecologizarea aparentei orasului si scoaterea de industria si a atelierelor mici industriale din centru. Acum se face direct opusul. Leoni s-a extins spre centru intro zona care sa vroia zona rezidentiala mai inainte!
Introducerea regulilor in constructie care dea nu numai autorizatie ci si obligatia de terminarea lor intrun termen inclusif obligatia de ar indeparta complet cladiri care nu sint terminate in termeni rezonabil.
Avem cladiri mai multe si in nucleu orasului in si pe care deja cresc copaci si sa derame inainte se fie terminate. Socializarea monumentelor in caz de neputinta sau ne-supunere obligatiilor posesorilor actuali. Executare silita ca instrument de fortarea aplicarea regulamentelor.
Curatirea aparentei orasului care include si un cod de culori si de materiale folosite.
Sigur ca multe reguli exista, dar lipseste vointa de aplicare.
Se nu uitam defrizarea paduri pentru introducerea un pirte de ski fara zabada si fara sens, cu tot ca ma bucur am primit un nou loc de decolare pentru parapante sau eventual o noua zona downhill pentru bicicletele:)
Zona lac, raul Bistrita, statia de epurare – nu intra in posibilitatile de interventie directa ale primarului. Ar fi demagogic sa vorbesti intr-o campanie in care oamenii asteapta propuneri concrete si lucruri care vor fi si duse la indeplinire despre chestiuni care nu pot fi abordate direct – asa cum fac altii. Fie ca nu exista proprietate fie ca nu exista atributii legale. Cu celelalte, propuneri – urbanism, regului, termene – iesiti din sfera specifica si intrati in sfera generala despre care ecologistii au vorbit deja si vor reveni. Chestiunile privind termenele, regulile si a cea a impunerii gusturilor individuale au fost foarte clari si au singurii care s-au referit la asta. In textul de fata s-a afirmat continuarea proiectelor si propunerilor facute de ecologisti in ultimii 4 ani. Pozitiile si votul ecologistilor in celelalte chestiuni mentionate sunt cunoscute tuturor celor interesati. Ce rost avea sa fie reluate pozitii publice cunoscute de 4 ani. Poate doar pentru a alimenta o falsa polemica intretinuta de alti actori politici care au avut in permanenta o atitudine duplicitara si o agenda ascunsa.
Toate acestea sunt proiecte și propuneri de care trebuie să ținem cont, domnule Born, și vă asigur de faptul că le avem în vedere. Problema stației de epurare este importantă pentru Bistrița, chiar dacă stația de epurare, prin Aquabis, se subordonează instituțional județului, nu orașului. Ne propunem să aducem serviciile ce țin de oraș în subordinea orașului acolo unde se poate. Doar în felul ăsta vom putea avea un control asupra situației.
O altă problemă este aceea a disciplinei în construcții, care numai disciplina nu a fost până acum. Nu ma simt însă confortabil cu executările silite ale caselor monument, cred mai degrabă în motivarea proprietarilor să vândă – în cazul în care nu au posibilitatea de a întreține, a reabilita și de a consolida clădirile monument, dacă este cazul. Nu poți executa silit un om dacă are bunăvoința, dar nu are posibilități. Eu asa simt. În schimb, proprietarii de case care sunt în zona protejată pot fi asistați, pot fi consiliați pentru a avea acces la finanțări. Pe de alta parte, pentru construcțiile neterminate la timp, exista deja legislație care acoperă (nu îndeajuns, ce-i drept) problematica. Același principiu funcționează și aici. Dacă există bunăvoința de intrare în legalitate, chiar dacă amendezi, nu cred că e corect sa demolezi o investiție nefinalizată încă. Legile în construcții în acest spirit sunt concepute. Bineînțeles, în cazuri extreme se poate ajunge și la demolare, există pârghii legislative în acest sens.
Da D-le Walter Born. Lipsesc multe si totul este un ghiveci care nu are nimic comun cu ideea de ecologie. Totusi aceste idei doar verzii lui Balan le au ,manati de experienta acestuia in lupta cu primaria pentru un mediu mai sanatos in oras.
Exista inregistrari din sedintele CL cum ca idea reinfintarii unui obor , piete la Viisoara, si instalarea unei piete volante in Piata Mica, apartine lui Marius Balan. Veniti domnule cu idei originale nu copiate de la altii care macar si-au facut timp si au batut usile consiliului local.
Amice, esti idiot ! (cum ar spune Caragiale). Nu exista un monopol al ideilor.
Evident, minciuni sfruntate!
Aveti dreptate domnule Bistritel. Fara acest minitehnicus de care pomeniti, nici soarele nu s-ar roti pe cer. Totusi a avut o cel putin o clipa cand mirat a stat in loc vazand ghiveciul prezentat drept propuneri ecologiste pentru Buget: 1. Deschiderea circulaţiei auto pe str. Romană – Dimitrie Cantemir.
2. Un bloc de garsoniere şi apartamente cu 2 camere pentru tinerii din MAI şi SRI.
3. Amenajarea unei parcări ecologice Independenţei Nord, nr. 16, 18, 20, 22.
4. Dalarea tuturor locaşurilor pentru arborii de aliniament cu dale ecologice, având în vedere călcarea continuă a acestor perimetre cu roţile maşinilor.
5. Amenajarea unor parcări supraterane pe 2-3 nivele pe str. Alba Iulia (punct termic lângă spital) şi în spatele BCR pe str. Bistricioarei.
… 9. Cumpărarea unui telescop astronomic.
…. 12. Modernizarea toaletelor publice de lânga biserica ortodoxă (Coroana).
13. Amenajarea a încă 2 grupuri sanitare în zona Lamă şi Poşta Veche.
Distrugere de spatii verzi langa casa impricinatului, locuinte pentru politisti din bani publici, parcari pe proprietatile altora si multe toalete publice in jurul casei verdelui. Nu ne indoim insa ca toate aceste idei de pavare, dalare, investitii in politie si multe WC-uri le vor pune in practica energicii pensionari din echipa verde. Vointa se pare ca este, cat despre putirinta, om vedea dupa alegeri.
Centrul intermodal este o tampenie „marca Cretu”, ca atatea altele. O platforma de beton cocotata peste peroanele de tren este o solutie complicata, costisitoare si inutila cu atat mai mult cu cat activitatea feroviara in gara Bistrita este redusa la cateva trenuri de calatori. Pe de alta parte, la cate trenuri si ce fel de trenuri vin sau pleaca, sala de asteptare si peroanele stau mai mult goale. Ce rost are sa mai faci o platforma suspendata sub care nu se intampla nimic. Pe de alta parte nu se rezolva nici problema fluidizarii circulatiei auto in zona garii. Dimpotriva, accesul pe platforma presupune construirea unor rampe care complica si mai mult circulatia, intrucat strazile din jurul garii sunt inguste. De aceea, o solutie mai realista si posibil de realizat ar putea fi eliminarea tuturor liniilor secundare de manevra care ies din gara spre Unirea, astfel incat sa ramana doar linia principala care duce spre Bistrita Bargaului. Operatiunile de manevra feroviara ar putea fi mutate in partea de vest a garii prin construirea unui triaj intre pasarela veche si pasarela noua. Daca se muta si activitatea de transcontainer CFR din gara Bistrita, in locul ramas s-ar putea construi un sir de peroane pentru autogara, fara a mai fi nevoie de platforma suspendata. Astfel, gara Bistrita fiind cap de linie ar putea fi amenajata precum Gara de Nord din Bucuresti in care intra si ies trenurile de calatori. Circulatia feroviara spre Bistrita Bargaului este extrem de redusa si prin urmare legatura intre strada Garii si Tarpiului s-ar putea realiza printr-o trecere la nivel cu calea ferata.
In felul acesta s-ar putea deschide nu doar circulatia auto intre Strada Garii si Tarpiului prin trecere la nivel cu calea ferata peste o singura linie, la fel ca pe strada Cuza-Voda sau Ioan Slavici, dar si in zona strazii Romana, ceea ce ar fluidiza si mai mult circulatia auto in zona de peste calea ferata.
Sergiu are dreptate, iată soluția e simplă și nici nu e costisitoare! Se aude dle primar?
Un mare talmes-balmes… de la lume adunate si in campanie date.
Nici o idee proprie a candidatului.
Încă unul care vrea să aibă cea mai importantă funcție locală cu 5 minute înainte de alegeri… Nimeni nu l-a văzut, nimeni nu a știut de el până acum și el vrea să fie noahmbăr uan. Chiar nu-și dă seama de ridicolul și penibilul situației, chiar nu consideră că sărind așa etapele se descalifică din start!?!…
Da, da, trebuia sa stea sa-i creasca barba cat lui VM, sau sa bata mingea la perete ca altii, sa se ciorovaiasca prin sedinte fara rost, sa faca nimic vreo cativa ani de zile pe terase la cafele si abia apoi sa-si ceara voie de la niste omuleti cu vechime si grade in partid ca sa candideze. Hai ma Vali tu te auzi ce spui? Asa intineriti voi Bistrita, cu dosarul de cadre? Pe Ioannis presupun ca asa l-a ales lumea in 2000 primar la Sibiu. L-a astepta sa candideze vreo 20 de ani pentru tot felul de posturi, începând cu cel de manipulant, si când o vazut ca e calificat pentru post au zis ca „no bine ma, hai ca acuma ti-o venit randul si tie”. Da, da, așa cred ca a o fost.
mai citește odată ce am scris și după aia mai discutăm… am spus eu undeva de partide, de ședințe, de cadre etc?!?… iar în legătura cu Iohannis, deși nu l-am susținut și cu atât mai puțin acum, este un exemplu foarte bun în legătură cu subiectul nostru. Dacă nu ar fi fost primarul Sibiului de atâția ani, dacă nu ar fi fost propus mai întâi în 2012 pentru funcția de prim-ministru, în fine dacă nu ar fi fost prezentat publicului și dacă nu ar fi dovedit că cel puțin dorește să facă ceva atunci cu siguranță că nu ar fi ajuns președinte…
Bagati comentarii sa-i cresteti notorietatea.Omu nici nu trebuie sa se agite ca ii faceti voi treaba.
Foarte intelept din partea pnl-ului sa-i creasca cota, acordandu-i atentie.
TREZITI-VA
și asta e adevărat…
Tov. (marcel) , chiar stiu cine sunteti cu adevarat. In opt ani am reusit sa descifrez cu atentie stilul unor fosti colegi care na au nici curajul sa se semneze . Tot ce ati preluat acolo sunt cu adevarat unele din multele puncte de vedere exprimate in scris de mine cu ocazia dezbaterilor publice pe bugete. Nu este vorba de distrugerile spatiilor verzi din fata casei mele. Aceste spatii nu sunt nici verzi nici parcari. Am cerut cu insistenta amenajarea unei parcari cu dale gaurite pt. copaci si instalarea unui parcometru . Zona este dupa statia de autobuz in dreptul caselor cu nr 14- 26, pana in fata portii spitalului de pe INDEPENDENTEI. Eu stau la curte si nu am nevoie de parcare trasata de la Primarie. Zona este f. aglomerata si s-a depus o cerere semnata de vecini si 25 de agenti comerciali care intretin bugetul, si au cerut o amenajare civilizata. In privinta toaletelor publice; evident este o prostie si un JAF, ca dupa o modernizare din bani publici in suma de 55.000 EURO sa vi tu administratie sa le desfintezi. Aceiasi treaba a fost ceruta si in partea de sus a PIETONALULUI. Astfel populatia care are nevoie de aceste toalete vor putea folosi cu succes pasjele recent modernizate pe bani Europeni, daca nu vor mai avea toalete. Nu va faceti griji in privinta mea, am o mictiune constienta, si ma gandesc la altii cu mult mai batrani decat mine, dar si la turistii pe care-i asteptam declarativ in numar mare. In privinta locuintelor pt. tinerii din SRI, MAI cred ca habar nu aveti de ce au nevoie. Sunt vecinii mei, si am stat de vorba cu cativa dintre ei. Am multe cunostinte acolo. Si in fond Tov( marcel) care-i baiu ca Primaria sa construiasca pt. acesti tineri locuinte de serviciu, ca mai apoi in functie de posibilitati ei sa-si poata cumpara aceste locuinte ? Oare numai o categorie ca cei de la ANL-uri din Viisoara au dreptul la asemenea avantaje ? Tinerii care lucreaza in aceste structuri si ne asigura linistea nu sunt CETATENI ROMANI ? Ba este o mare obligatie a administratiei sa se ocupe de ei. Nu mai dezinformati, cu o rautate de om bolnav, sunteti total pe langa subiecte, si macar aveti decenta sa stati ascuns de tot daca nu sunteti capabil sa va scrieti numele adevarat. Sunteti departe de spiritul civic de care avem atata nevoie.
Domnule funcționar Bistritel, nu știu cu cine ați fost tovarăș si coleg 8 ani. Susțineți in continuare distrugerea unor spații verzi de pe B-dul Independentei, spații verzi pe care eu le-am văzut si fotografiat sâmbăta. Ba mai si mințiți spunând ca nu exista acuzând, tot dumneavoastră de dezinformare. A, mi-am amintit cu cine ați fost si sunteți tovarăș la „scoala” si despre ce fel de civism vorbiți.
Atentiune: „Nu va faceti griji in privinta mea, am o mictiune constienta, si ma gandesc la altii …” Wow!!! Stihial! Astea da preocupari si declaratii de campanie. Incercati totusi, cel putin pana cade zapada, sa nu scrieti cu ea pe pereti sau in subsolul presei online. Si … nu va mai ganditi la nimic in timpul actului sa nu va udati pe bombeuri. Manitou
Dintre ineptiile lui Cretu care au facut de rasul lumii orasul Bistrita, se mai adauga una care le intrece pe toate. Căsuța „de lux” pentru veverițe, devenită cu ajutorul presei naționale, una dintre cele mai cunoscute investiții din Bistrița, a fost scoasă la vânzare, pe OLX. Pentru Voliera veveritelor se cer 1500 de euro, în ciuda faptului că pentru căsuță Primăria Bistrița a cheltuit 14.000 de lei. Construcția a fost amplasată în Parcul Municipal in prezenta primarului Ovidiu Cretu in cursul lunii aprilie.
Vezi: http://olx.ro/oferta/vand-casuta-pasari-veverite-ID6f5VV.html
Idei absurde : ” 4. Eliminarea în timpul cel mai scurt a tuturor învelitorilor de azbociment. ”
Mai nene, aproape toate blocurile din oras sun acoperite cu placi din azociment.
Cine plateste inlocuirea lor ? cetateanul ?; Primaria ? ; Toniuc s-a zbatut cu aceasta propunere facuta de el, dar considerata de CL ca absurda din punct de vedere a finantarii, pentru ca blocurile de locuinte sunt proprietate privata , iar investitiile din banii publici sunt interzise de lege…
Timponline a retinut la momentul respectiv in extenso continutul proiectului si o parte a expunerii:
http://www.timponline.ro/alexandru-toniuc-propune-inlocuirea-invelitorilor-din-azbociment-ale-constructiilor-din-bistrita/
Daca o sa aveti curiozitatea sa cititi veti vedea ca e vorba in primul rand ca sectorul public sa-si indeplineasca oblicatiile care ii revin in privinta cladirilor aflate in proprietate publica, conform legislatiei nationale care interzice azbocimentul. Apoi e vorba de responsabilitatea pe care o are administratia de a informa pe concetatenii nostri cu privire la riscurile la care se expun (cancer pulmonar) si de a-i sprijini in masura in care acest lucru e posibil. Va informez totodata pe aceasta cale ca incepand din 01.06 a.c. este posibil pe masura 3.1 din POR. Daca proiectul depus de mine ar fi fost adoptat, acum documentatiile pentru eliminarea invelitorilor cancerigene si interzise de lege de pe blocurile doritorilor ar fi fost finalizate si bistritenii ar fi fost cu un pas mai aproape de dezideratul unui mediu sanatos. Asa insa cancerul pulmonar va roade in continuare nevazut in plamanii nostri, ca si invidia sau ambitiile politice in unii … altii.
Garda de mediu chiar ar trebui sa se ocupe de aceasta problema cu azbocimentul ., deoarece exista o lege in care este specificat ca aceste invelitori trebuie sa dispara.
Agentia de mediu stie de lege , dar se pare ca doar firmele din oras sunt obligate sa faca lucrul acesta.
NU SE SEZIZEAZA NIMENI IN PROBLEMA ASTA
trebuiau schimbate de cel putin 2 ani
O IDEE INTERESANTA A LUI TONIUC …. CA SA-I VINA DE HAC LUI CRETU :
Publicarea tuturor studiilor contractate de primărie în vederea creșterii transparentei și a competitivității la nivelul municipiului- asta ar insemna sa-l dea in vileag pe primar care a hacuit banii publici pe hartii, planuri studii fara numar.
SA FIE ADEVARAT SAU INCEARCA SA NE PACALEASCA …?
Nu e o idee, e un proiect de Hotarare, care imi apartine asa cum spune si Mircea in program, cu toate anexele de necesare pentru a fi votat in CL, proiect care a fost pus in dicutia CL inca din septembrie 2014. http://www.timponline.ro/sedinta-a-consiliului-local-bistrita-in-10-septembrie-15-proiecte-pe-ordinea-de-zi/
Nu s-a discutat atunci din cate imi amintesc pentru ca, colegii consilieri au plecat pe rand din sala. Pana cand s-a ajuns la proiectele noastre nu mai era cvorum. Ulterior proiectul a fost rediscutat si respins. Pozitia executivului fiind ca furnizorii de servicii ar putea sa reclame drepturi de autor precum cantautorii. Desigur ca la o asemenea enormitate replica mea a fost ca, in cazul asta cei care vor sa vanda studii care sa stea la secret ascunse intr-un fiset la primarie, e indicat sa cante pe la alte mese.
Pai subvenționarea transportului în comun este aplicata si acum, de care profita pensionarii si tiganii….!
Cum ? Toniuc il da in vileag pe primar, dupa ce pesedeul l-o facut om ? As…nu exista asa ceva, sa fim seriosi.
In cel mai fericit caz per va avea un consilier, adica pe Archiudean. Nu va trece anul si Toniuc o sa-i faca vant ca si lui Gagea si Inclenzan, parati la Bucuresti ca s-au dat cu liberalii in Cons. local.
nu ii verosimila presupunerea, CRETINEL , tu ai tradat in tabara liberala pt ca la asta esti cel mai bun.
Insa o sa fii surprins cand archiudean o sa fie cu un loc in fata stapanului tau, cel care te mangaie si te lasa sa te guduri la picioarele lui
intr-adevar pt tine e un caz nefericit. O sa ramai surprins cand cand vei vedea sondajele, pe care stapanii tai le tin ascunse din cauza procentelor , binenteles daca ai acces la ele.
Insa dupa comentariul stupid pe care l-ai facut, nu cred ca ai acces la asa ceva, creti
postaci din toate partidele uniti-va!!!!