Viceprimarul, care locuieşte în vecinătatea staţiei de epurare de nouă ani, a relatat că sunt zile în care mirosul este insuportabil şi se simte până în centrul oraşului. El a întrebat dacă s-a făcut vreo expertiză microbiologică şi dacă există vreo soluţie în această situaţie, numărul oamenilor afectaţi fiind destul de mare.
Directorul de calitate al Aquabis, Nicolae Simionca (foto), prezent la şedinţă, a spus că instituţia cunoaşte problema, dar nu o poate rezolva şi că de vină sunt cei care au permis să se ridice construcţii pe o distanţă de 500 de metri în jurul staţiei.
„Cunoaştem problema fiindcă ne-a fost semnalată de multă lume. Nu e prima oară când ni se semnalează disconfortul, dar, din câte am observat noi, mirosul nu se simte în fiecare zi. Trebuie să ştiţi că Aquabis epurează o cantitate mare de ape menajere şi că există anumite circuite pe care le urmăm. Fireşte că ar exista soluţii, cum ar fi aceea să fie acoperită staţia, dar nu ni le permitem din punct de vedere financiar”, a declarat Simionca.
În replică, subprefectul Ovidiu Frenţ i-a dat ca exemplu un sistem ecologic folosit de Asociaţia Tăşuleasa Social după model norvegian.
„Ei epurează apa care se poate apoi scurge în izvor. Vă duc eu să vedeţi şi să aflăm dacă nu putem implementa şi noi acest sistem la nivelul oraşului Bistriţa”, a spus Ovidiu Frenţ.
Cristiana Sabău
Prima discuție normală din ultima săptămână. În loc de ba pe-a mătii, mai bine dezbateri pentru a găsi soluții. Asta așteptăm de la ei.
Propunem exploatarea corespunzatoare a statiei, probabail asa cum se face in zilele cand nu pute. Pute si statia de epurare nou constriuita in Sangeorz Bai care nu are de lucru cu multa apa, dar destula sa-ti infunde nasul cand treci pe drum.Tot ei raspund si de Beclean care si ea imprastie miros de levantica. Dar de buna seama nu e cazul sa se ocupe domniile lor. Tehnicul cu ai lui directorasi, inmultiti simtitor au alte treburi portocalii de rezolvat. Ca de, asa au ajuns acolo.