Social

Misiunea ingrată pe care au avut-o angajații Serviciului de Pașapoarte

Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Bistrița-Năsăud, prin Compartimentul Restricții, a avut o misiune ingrată în cursul anului trecut: să caute familiile a 17 cetățeni decedați în străinătate și să le dea cumplita veste.

Informația apare în raportul de activitate al instituției, prezentat de comisarul șef Floarea Pavelean, șef serviciu, în ședința Colegiului Prefectural Bistrița-Năsăud.

În cursul anului trecut, instituția a eliberat peste 19.600 de pașapoarte simple electronice și temporare, un sfert dintre acestea pentru românii din Diaspora, a declarat

În ședința Colegiului Prefectural de miercuri, comisarul șef Floarea Pavelean a spus că, din totalul celor 20.210 cereri de eliberare a pașapoartelor simple electronice și temporare, 4.564 au fost cereri preluate pentru cetățenii români care au domiciliul în alt județ, iar 4.483 cereri, prin MAE.

Potrivit sursei citate, au fost emise 19.621 pașapoarte simple electronice și temporare dintre care 215 au fost pașapoarte emise pentru cetățenii români cu domiciliu în străinătate.

În cursul anului trecut, SPCP a fost sesizat de autorități în privința a 547 de persoane cărora li s-a suspendat dreptul la liberă circulație în străinătate. Ca urmare, au fost retrase 37 pașapoarte și au fost întocmite 6 procese verbale de constatare privind lipsa de la domiciliu a posesorilor de documente de călătorie.

Și tot anul trecut, instituția a căutat și anunțat familiile a 17 cetățeni români decedați în străinătate.

De asemenea, s-au dat 264 de sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 248/2005 cu modificările şi completările ulterioare, titularilor de paşapoarte pierdute sau deteriorate, valabile.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS