Social

Mobilier urban nou în piațeta de la intersecția străzii Bistricioarei cu Piața Petru Rareș

În piațeta de la intersecția străzii Bistricioarei cu Piața Petru Rareș s-au amplasat ghivece cu flori și s-au montat bănci cu care s-a umplut spațiul gol din fața magazinelor.

Zilele trecute, Primăria Bistrița a cerut propuneri din partea oamenilor pentru amenajarea piațetei de la intersecția străzii Bistricioarei cu Piața Petru Rareș.

Municipalitatea a spus că vrea atât părerile celor care locuiesc în zonă, cât și ale celor preocupați de aspectul și funcționalitatea noilor amenajări. Propunerile și sugestiile agenților economici sunt de asemenea binevenite, precum și eventualele donații de mobilier urban sau amenajări specifice. Propunerile, însoțite de imagini care să exemplifice conceptul propus, trebuie trimise pe adresa de e-mail primaria@primariabistrita.ro până la data de 15.05.2024.

Municipalitatea anunță că, la finalizarea acestui concurs de idei, va premia propunerea câștigătoare și va face demersurile necesare pentru materializarea acesteia.

23 comentarii

  • ce taranime de mobilier ,urban,, arata ca dracu. nu inteleg, de ce nu puneti banci simple, din lemn.

    51
    11
    • Problema e ca ….S A TERMINAT DEJA SONDAJUL/CONCURSUL DE IDEI…ETC ???????
      PS
      ARATA FOARTE BINE
      DOAR CA SUNT COPIATE
      LIPSA IMAGINATIE PROIECTANT

      19
      11
    • Ce fain e in soare! Mai mare dragul sa stai sa te loveasca soarele in cap…

      46
      4
    • Regele, asta e ideea, să NU fie confortabile, să nu stai mult pe bănci, să lași loc și altor trecători care vor să se odihnească 5 minute sau să se așeze undeva să-și aranjeze dosarul cu acte. Dacă ar fi băncile confortabile, ar da iama hipsterii și pensionarii și le-ar ține ocupate de la 7 dimineața până la10 seara și ar juca table. Pentru asta avem băncile din parc și părculețe.

      5
      10
    • Intr-adevar alt nivel! Alt nivel de prost gust si inutilitate! Plasticul ala se incinge la 50 de grade, pavajul la fel, nici macar un copac sa-ti tina umbra. In loc sa fie o oaza de verdeata si relaxare este o kitchosenie inutila!

      18
      1
    • @ar,
      Păi ce aranjat dosar cu acte? Nu era vorba că totul se face ONLINE? Niste pomi 🌳in ghivece ar fi utili, sa nu ne bată soarele-n tabletă și-n telefon, când stăm să ne revizuim „dosarul digital” la aer .
      „”Totul trebuie să fie la un click distanță”Bogdan Ivan, despre digitalizarea instituțiilor: timponline.ro/bogdan-ivan-despre-digitalizarea-institutiilor-totul-trebuie-sa-fie-la-un-click-distanta/

      10
  • Lipsa de imaginatie, model Colibita, puse in plin soare pe betoane in intersectie… iar magnoliile pe pietonal intre alti copaci… Oare cine-l consiliaza pe primar in amenajari?! A, da! Noii specialisti! Mare disperare!!! Cu disperarea asta o sa consume in ultima luna de mandat tot bugetul anului, ca sa ramana urmatorul primar fara bani. Macar sa stim o treaba: ori la bal, ori la spital!

    35
    5
  • Nu comentez despre bănci, dar uitați-vă la imaginea generală a locului, cât de bine arată așa cum e acum și ce groaznic arăta când era ticsită de mașini, îngrămădite una peste alta, în toate direcțiile. Asta vreți, un oraș transformat într-o parcare uriașă, unde orice locșor, orice petec de pământ este acoperit de o mașină? Este timpul să hotărâm dacă vrem un oraș oriental, ca cele din India, sau un oraș ca cele din Europa de Vest! Știu că e greu, dar trebuie să începem să mergem și pe jos și cu transportul în comun! Primăria ar trebui să dezvolte și să extindă în regim de maximă urgență rețeaua de transport în comun și călătoria să fie GRATIS, să fie subvenționată 100% din taxele de parcare! Doar așa putem convinge cetățenii să lase mașinile acasă!

    31
    10
    • În Bistrița, urbaniștii de canapea doresc transformarea unei piețe istorice în parking și parcarea mașinilor în Biserica Evanghelică dacă se poate. A, și să nu uităm de autogară sub porticele Sugăletelor. Marele noroc al Bistriței este că stimabilii nu se află într-o poziție cu putere de decizie și că singura validare a ideilor crețe ale dânșilor vine prin like-urile celor câțiva care vor transformarea perimetrului istoric în centru de comună din Teleorman.

      21
      6
    • Ai răbdare cu like-urile, imediat apare domnul cu sute de nickuri care se adresează tuturor cu BUEY (bă primare, bă bălane etc) și nu nimerește niciodată numărul de iii-uri și ne dă câte 80 de dislike-uri, apoi scrie că dorința cetățenilor se vede după numărul de like-uri :)))

      12
      7
  • Perfect amplasate pentru a vedea cănd vin și mai ales când pleacă la și de la serviciu înalta funcționărime a Consiliului Județean și a Prefecturii.

    18
  • Oare când vom fi și noi , bistrițenii, mulțumiți?? Dacă se face o schimbare , de ce se face? Dacă nu se face nimic, nici atunci nu este bine! Nu face bine sănătății! Să privim cu bucurie că orașul nostru prinde un contur frumos , o schimbare in bine. Parcul mare , a fost extrem de discutat și condamnată schimbarea, dar a fost în bine. Să ne bucurăm de orașul nostru, de schimbare și de fiecare zi! Doamne ajută!

    7
    8
  • Vai urate sunt!!!!!!!! Asta este mobilier urban într-un orășel cochet cum ar trebui să fie Bistrița???? Doamne ferește! Acolo pe dalele ale fără un copac, fără o floare, monstruozitățile alea pe care dacă te așezi vara îți rămâne carnea lipită??? Cat de …..să fi să girezi o așa monstruozitate???????????? Asta înseamnă modern????? În Bistrița? În loc de fier forjat, lemn, piatră???? Să vină 9 iunie!!!!!

    9
    1
    • Despre ce bun gust vb voi aici, dati o tura prin cartierele de case nou construite, jumatate din proprietari se cred in Portofino, , cum poti sa vb de bun gust cand noi ne coloram casele in roz,portocaliu, galben ,verde … mai punem si invelitori albastre( apropo, eu as interzice de la comercializare tigla/tabla albastra/) . Bunul gust se cultiva, nu te nasti cu el, iar noi suntem prea saraci si vrem sa epatam iar asta se vede in modul in care ne imbracam/ne construim casele, ne “tunam “ masinile samd. Comentariile ar trebui sa nu includa expresia “bun gust” pentru ca majoritatea nu posedam asa ceva, ar trebui sa iinceapa cu imi place/nu imi place, este sau nu este pe gusyul meu .

      3
      1
  • Un altul, ai perfecta dreptate, nimeni nui verifica, iar orașul duce lipsa de viziune care trebuie sa o dea un arhitect adevărat nu unul colorat.
    Se vede câte lucruri se fac fără cap, fără gândire, blocuri pe toate dealurile fără parcări fără amenajări de spatii verzi, fără utilități, case în culorile curcubeului.
    Oare va veni cineva la CJ sau primărie sa verifice ce se întâmplă în orașul asta, sa facă cât de cât ordine, consilieri actuali au fost niște marionete ca și ceilalți, orașul este condus de acești mafioți imobiliari (unii) cu girul primarului și al urbanistilor.
    Oare nu se trezește nimeni sa stopeze aceste abuzuri?
    Dezamăgire, oraș grii, haos, gropi la tot pasul, asfalt și trotuare noi deja sparte.

    4
    0
  • Trăiască asfaltul. Au reușit sa asfalteze tot ce se putea. Un oraș de rahat a devenit. Apropo.. Ce a ptr boschetari din zona Carefor gara puteți? Tot se fura prin magazin și mizerie cât cuprinde.. Cerșetorii din minunata gara renovate.. Asfalt, cerșetori, plin de șomeri. Super. Bine ca avem dale pe trotuare. CV firme aduceți? Companii? Investiții? Scutiri sau facilități ptr afaceri? Desigur nu. Sunteți prea pe furat.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.