Actualitate

Modernizare în ritm alert pe DJ 172A între Beclean, Nușeni și Chiochiș

Lucrările de reabilitare și modernizare continuă în ritm alert pe Drumul Județean 172A Beclean – Nușeni – Chiochiș, tronson în lungime de 26 km.

Pe 10,5 km se merge deja pe drum bun, iar până la sfârșitul anului se va putea circula pe drum asfaltat, spune președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Modernizarea DJ 172A Beclean – Nușeni – Chiochiș (26 km) face parte dintr-un proiect cu bani guvernamentali prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL 2) și cofinanțare de la Consiliul Județean care cuprinde încă două drumuri județene: DJ 162 Sânmihaiu de Câmpie – Visuia (10,1 km) și DJ 154D Domnești – Nețeni – Albeștii Bistriței (7,5 km).

Se vor realiza: lucrări de terasamente, lucrări de scurgere a apelor pluviale (șanțuri betonate, rigole carosabile, podețe), modernizarea părții carosabile cu îmbrăcăminte bituminoasă, consolidări cu ziduri de sprijin din beton, lucrări de siguranță rutieră (indicatoare rutiere, marcaje, parapet de siguranță), modernizarea acceselor la proprietăți și a drumurilor laterale.

Constructori: firmele Frasinul – lider de asociere, CML.RO, Îndemânarea Prodcom, Dimex 2000 Company.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.