Primarul Ovidiu Creţu a anunţat finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a străzii Sigmirului şi pasajului denivelat peste calea ferată, care face legătura între strada Sigmirului şi strada Industriei, în cadrul unui proiect realizat cu bani europeni.
”Finanţarea a fost asigurată în proporţie de 98% prin Programul Operaţional Regional, 2% fiind contribuţia beneficiarului. Termenul limită de finalizare a proiectului în valoare de două milioane şi ceva de euro era 21 decembrie, deci l-am terminat ”just in time”. Lucrările au fost realizate de SC Antrepriza de Reparaţii Lucrări Cluj. Asigurăm astfel o viaţă prelungită pasarelei peste linia ferată, care începuse să dea semne de oboseală şi, dacă nu ar fi fost această intervenţie, în câţiva ani ar fi trebuit să blocăm traficul în zona respectivă, mai ales traficul greu. Este pentru prima dată când Bistriţa are o parcare pentru TIR-uri, până acum n-a fost un astfel de loc, iar TIR-urile parcau pe unde apucau. Odată cu darea în folosinţă a acestei parcări, o să le dirijăm acolo, sigur că nu va fi posibil pentru toate TIR-urile care intră în Bistriţa, dar o bună parte vor găsi acolo locaţie. Am făcut recepţia lucrărilor, este o lucrare de bună calitate, încă un punct european pentru Bistriţa. Este o lucrare frumoasă, care asigură un grad de confort sporit, o lucrare de care suntem mândri, una de referinţă în agenda anului 2013”, a precizat Creţu.
Proiectul ”Reabilitarea şi modernizarea străzii Sigmirului şi a pasajului denivelat peste calea ferată – legătura dintre DN 17 şi şoseaua ocolitoare a municipiului Bistriţa” a constat în: reabilitarea si modernizarea pasajului rutier denivelat peste calea ferată (154,1 m), inclusiv breteaua pasajului (246 m); reabilitarea părţii carosabile (941 m) şi a trotuarelor (1.238 m); amenajarea unui număr de 12 locuri de parcare destinate autovehiculelor de mare tonaj şi a unui număr de 60 locuri de parcare pentru autoturisme; realizarea iluminatului public şi refacerea sistemelor de semnalizare şi marcaj; asigurarea descărcării apelor meteorice prin construirea a 26 de guri de scurgere. Valoarea totală a proiectului, 8.710.463,58 lei.
Foto: arhivă
Adaugă comentariu