Social

Modificări în cumpărarea de vechime, prin noua lege a pensiilor

Cei care au încheiat contract de asigurare socială în baza OUG nr. 163/2020 (cumpărarea de vechime în muncă) trebuie să știe că la data de 1 septembrie 2024 acest tip de contract a încetat de drept, ca urmare intrării în vigoare a Legii nr. 360/2023.

Persoanele care au încheiat contracte de asigurare socială în baza OUG nr. 163/2020 şi care nu au achitat contribuţia de asigurare socială datorată până la data de 1 septembrie 2024 pot efectua plata acestei contribuţii până la data de 21 decembrie 2024.

Doritorii pot încheia un nou contract de asigurare socială cu asigurare retroactivă, în baza art 6 alin. (3) din Legea nr. 360/2023, pentru o perioadă de maxim 6 ani calendaristici anteriori lunii încheierii contractului.

Etichete

2 comentarii

  • Legea 360 din 2023 nu se poate aplica deoarece SOFTUL care o poate pune in aplicare este NEFUNCȚIONAL
    Suntem mii de oameni abandonați de către Casa Națională de Pensii care nu respectă legea. Aceasta prevede ca in 45 de zile de la depunerea dosarului de trecere la pensie, solicitanții trebuie să primească decizia de pensionare. De la începutul lunii septembrie 2024 se adună dosarele de trecere la pensie care nu pot fi prelucrate. Casele teritoriale de pensie sunt cu mâinile legate in lipsa programului operațional. Casa Națională de Pensii arată cu degetul spre firmele de informaticieni care nu au livrat softul iar firmele respective arată cu degetul spre CNP. La mijloc se află miile de oameni aruncați la marginea societății după zeci de ani de contribuție la fondul de pensii.

    30
    1
  • IVANul nostru se tot laudă că deblochează … deblochează prin blocare! Finanțele sunt blocate, ministerul muncii e blocat, agricultura e blocată, primăriile sunt blocate… nicio instituție nu funcționează, din punct de vedere a digitalizării suntem în evul mediu ca să nu zic antichitate!

    24
    2
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.