Politică

Moldovan crede că va candida la şefia PSD, dar ”nu ţine cu dinţii” de funcţie: ”Partidul a dat un restart”

Preşedintele interimar al PSD BN, Radu Moldovan, a declarat că dacă echipa de conducere va considera că este oportună o nouă candidatură a sa pentru funcţia de lider al organizaţiei judeţene, va face acest lucru fără rezerve, dar că, ajuns în al 15-lea an de politică, nu ţine cu dinţii de această poziţie.

Timp de două zile, membrii PSD Bistriţa-Năsăud aleşi să facă parte din Consiliul Naţional al PSD au luat parte la lucrările acestui for de conducere. Din delegaţie au făcut parte preşedintele interimar al PSD BN, Radu Moldovan, preşedintele executiv Nicolae Moldovan, secretarul executiv Romeo Florian, deputaţii Doina Pană, Daniel Suciu şi senatorul Ioan Deneş. De asemenea, la Bucureşti au fost prezenţi şi zece primari.

”A fost un Consiliu Naţional cu o zi mai tristă, nu depăşise toată lumea momentul noiembrie 2014, şi cu o altă parte care a arătat că PSD chiar a dat un restart. Nu este simplu, este o perioadă extrem de complicată şi cred că suntem obligaţi să înţelegem ce vor oamenii de la noi. Partidele care nu înţeleg ce vor oamenii de la ele vor avea o foarte mare problemă la primul test electoral din 2016, alegerile locale. S-au cam punctat la CN motivele pentru care am pierdut alegerile şi s-au adoptat nişte rezoluţii, din punctul meud e vedere, obligatorii, una legată de cea mai mare problemă din România, corupţia. Într-o democraţie consolidată nu cred că un procuror ar trebui să decidă ce se întâmplă cu cariera unui politician, dar populaţia într-o proporţie covârşitoare doreşte astfel de decizii la un partid. Cred că luând act de ce şi-au dorit cetăţenii în 2014 şi făcând modificările de rigoare, avem şanse reale să câştigăm alegerile locale din vara lui 2016, apoi cele parlamentare. Dar există şi riscuri”, a spus Radu Moldovan într-o conferinţă de presă.

El a precizat că până în noiembrie, când va fi congresul partidului, în judeţ vor fi organizate alegeri la toate nivelurile şi că nu ţine cu dinţii de funcţia de preşedinte al PSD BN. ”Referitor la demisia mea de anul trecut din funcţia de preşedinte al PSD, demisia nu este un act de slăbiciune, ci de responsabilitate. Nu-mi pare rău că am făcut-o, cred că trebuia s-o fac. N-am discutat cu colegii mei, dar cred că voi fi unul dintre candidaţi la următoarele alegeri pentru organizaţia judeţeană, dacă echipa va decide acest lucru. Nu ţin cu dinţii de această funcţie. Sunt în al 15-lea an de politică, cu un an în PDSR şi 14 în PSD, mă cunoaşte toată lumea şi cu bune şi cu rele şi nu neapărat trebuie să scrie pe fruntea mea ”preşedintele organizaţiei judeţene”. Sunt Radu Moldovan de la PSD şi dacă varianta optimă pentru organizaţia judeţeană va fi o candidatură a mea, n-am nicio rezervă să o fac, iar dacă se va decide că e mai bine să fie altcineva, n-am nicio problemă, cu precizarea că rămân în această echipă. Sunt interesat de ceea ce fac. Conferinţa judeţeană de alegeri va fi undeva în toamnă. Vom stabili un grafic, urmează şi analizele serioase, şi desemnarea candidaţilor pentru alegerile locale”, a comentat şeful CJ.

Un obiectiv important al şedinţei de Consiliu Naţional a fost adoptarea a trei rezoluţii. Una dintre ele face referire la decizia de a declanşa alegerile în toate structurile locale de tineret, femei şi pensionari. Rezoluţia Consiliului Naţional mai prevede faptul că toate alegerile la nivel judeţean să fie finalizate în aşa fel încât în luna noiembrie să poată fi convocat un congres la care să participe toţi reprezentanţii legitimi ai structurilor PSD. O altă rezoluţie este cea referitoare la persoanele cu probleme de corupţie din PSD. Concret, membrii PSD care fac parte din Guvern sau din conducerea Parlamentului îşi vor pierde funcţia dacă sunt urmăriţi penal în dosare de corupţie, potrivit principiilor de integritate.  Conform rezoluţiei, membrii de partid arestaţi preventiv în cazuri de corupţie îşi pierd automat funcţia politică din PSD. Totodată, membrii de partid trimişi în judecată în cazuri de corupţie îşi pierd funcţia în care au fost numiţi cu sprijinul PSD şi sunt suspendaţi din funcţia politică în care au fost aleşi. Potrivit documentului, membrii de partid condamnaţi în primă instanţă pentru fapte de corupţie îşi pierd automat funcţia din partid şi sunt suspendaţi din calitatea de membru de partid. Cei condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie îşi pierd calitatea de membru al PSD.

”Trebuie să spun că am participat la o şedinţă istorică de Consiliu Naţional, una în care, pe lângă alegerea doamnei Rovana Plumb în funcţia de preşedinte, alegere pe care o salut, partidul nostru a adoptat rezoluţii de importanţă crucială pentru viitorul nostru politic, rezoluţii pe care le aprob şi despre care cred că sunt binevenite. Şedinţa Consiliului Naţional aşează partidul nostru la o nouă linie de start, un nou început, o bornă spre o direcţie cât se poate de clară: câştigarea alegerilor locale din vara anului 2016”, a declarat preşedintele interimar al PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

După alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, Radu Moldovan şi-a depus mandatul de preşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud, ”având în vedere angajamentul asumat şi rezultatul obţinut de filiala judeţeană în turul doi al alegerilor”. În 3 noiembrie, a doua zi după primul tur al alegerilor prezidenţiale, preşedintele CJ anunţa că dacă va pierde alegerile şi în turul doi, îşi va depune mandatul de lider al organizaţiei judeţene PSD. Radu Moldovan a fost ales în septembrie 2007 preşedinte al PSD Bistriţa-Năsăud, filială pe care a condus-o neîntrerupt până la momentul respectiv. La propunerea preşedintelui PSD Victor Ponta, în februarie 2015 Radu Moldovan a fost numit preşedinte interimar al filialei judeţene.

Etichete

7 comentarii

  • Nu pot sa inteleg cum ajung sa ne conduca oamenii de genul acesta si auzi draga la el ca ” nu tine cu dintii”, daca ar fii asa ar lasa atunci pe altcineva sa conduca acest partid.

  • Nu cred ca poate altcineva sa-l inlocuiasca pe Radu Moldovan la sefia PSD BN. Pana una alta a facut ceea ce trebuia sa faca orice lider de organizatie in urma unui esec electoral, adica sa-si asume public acest esec si sa actioneze in consecinta.

  • Oricine e mai bun decat Liviu Rusu. Sa nu uitam de ciuma portocolaie care a condus judetul in 2008-2012 si din cauza careia s-au blocat fondurile europene in toata tara.

    • Gresit in 2008-2012 sau aprobat cele mai multe finantari pentru proecte Europene la noi in judet.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.