Sport

Moraes cere daune de la Gloria

Într-un interviu apărut în Gazeta Sporturilor sub semnătura lui Ovidiu Ioanițoaia, celebrul avocat belgian Jean-Louis Dupont, care îl reprezintă pe jucătorul Junior Moraes în litigiul de la FIFA, a declarat că brazilianul a solicitat daune de 2,8 milioane de euro de la Gloria Bistrița.

”Cerem ca Moraes să devină jucător liber, ba și să primească o despăgubire importantă din partea Gloriei Bistrița. Noi considerăm că întreaga vinovăție îi aparține Gloriei, care a încurcat lucrurile. Mai exact, președintelui Jean Pădureanu. Domnul Pădureanu i-a spus lui Moraes că poate pleca la Donețk și semna cu Metalurg, ceea ce s-a și petrecut. Intenționat sau nu, a omis însă esențialul. Anume că înțelegerea va deveni valabilă numai după ce clubul ucrainean va achita Bistriței 1,2 milioane de euro pentru transfer. I s-a acordat lui Metalurg un răgaz de 10 zile lucrătoare, dar acesta n-a mai plătit.

Șefii lui Metalurg, alertați de o afirmație publică a domnului Pădureanu, făcută pe un canal românesc de televiziune și preluată de agențiile de presă, au refuzat să-și mai onoreze obligațiile. S-a lăudat că l-a vîndut pe Moraes la un preț bun, deși acesta, citez din memorie, ar fi putred de lovituri! A insistat chiar că se aștepta de la meci la meci ca Moraes să nu mai poată juca! Pe scurt, că ar fi terminat! Domnul Pădureanu a comis o gafă imensă, vorbele lui determinîndu-i pe cei din Donețk să renunțe la transfer. Personal, m-a surprins cu atît mai tare intervenția sa cu cît am aflat că are multă experiență în fotbal. Domnul Pădureanu n-avea voie să spună ce-a spus pentru că s-a dedus că a încercat să-i păcălească pe cei de la Metalurg. Să le vîndă o marfă stricată! Tocmai de aceea, deoarece există riscul ca Moraes să-și fi încheiat cariera, sau măcar să și-o fi compromis, solicităm daune-interese de la Gloria. În total, 2,85 milioane de euro. Ținînd cont de documente, socotind prima de instalare cuvenită lui Moraes, salariul pe 3 ani și jumătate, dar și paguba morală, de imagine, cauzată brazilianului de cuvintele jignitoare ale domnului Pădureanu”, a spus Dupont în interviul acordat GSP.

Moraes s-a prezentat joi la vizita medicală a echipei Steaua București.

La rândul său, Jean Pădureanu a declarat la Sport.ro: ”Nu mă interesează ce spune Dupont și ce vrea Moraes. Azi vom răspunde cu materiale trimise către FIFA. Jucătorul Moraes este bun legitimat la Gloria Bistrița. Îmi pare rău că Steaua nu mi-a cerut voie ca jucătorul să facă vizita medicală cu roș-albaștrii. Sunt sigur că nu îl putem pierde pe Moraes. Voi face plângere împotriva Stelei pentru că a primit un jucător aflat sub contract cu altă echipă și cerere de suspendare pentru Moraes. Steaua ignoră dreptul de proprietate al clubului Gloriei Bistrița”.

Pe site-ul oficial al clubului Gloria au mai apărut următoarele precizări: ”FIFA a facut deja primele verificări în acest caz, analizând documentele trimise de cele doua cluburi și a solicitat clubului nostru comentarii în legatură cu documentația depusă de FC Metalurg Donețk”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS