Actualitate

Moș Crăciun a ajuns deja cu daruri la copiii internați la pediatrie, în spital

Moș Crăciun a ajuns deja la copiii care sunt internați în secția de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița. Cel mai mare angajator din județ l-a ajutat pe moș să le ducă celor mici ”un strop de magie și căldură”.

”Astăzi, am avut bucuria de a aduce un strop de magie și căldură copiilor internați în secția de pediatrie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița-Năsăud.

Ne-am transformat în spiridușii lui Moș Crăciun și am încercat, prin gesturi simple, să aducem zâmbete și speranță celor mici.

Zâmbetele micuților și ochii lor sclipitori ne-au amintit ce înseamnă cu adevărat spiritul Crăciunului: să dăruim, să fim împreună și să aducem lumină în viețile celor care au nevoie de ea”, a transmis compania Leoni.

Obiceiul de a oferi daruri a fost inițial legat de solstițiul de iarnă, sărbătorit în preajma zilei de 21 sau 22 decembrie, când vechii romani se închinau Soarelui și altor zeități pentru a le îmbuna. În vechiul Imperiu Roman, la finalul lunii decembrie, solstițiul de iarnă semnifica sfârșitul anului. Romanii sărbătoreau schimbarea anilor și solstițiul printr-o serie de ritualuri și petreceri închinate în mod deosebit zeului Saturn, denumite saturnalii. Cu ocazia acestor sărbători, copiii primeau mici cadouri și păpuși din ceară pe care le aruncau în foc. Dar și adulții primeau daruri și anume dulciuri, fructe, lumânări și sticle cu vin.

La începutul perioadei medivale, chiar dacă saturnaliile erau de mult uitate și popoarele Europei creștinate, obiceiul de a oferi daruri nu s-a uitat. Se spune că în mai multe regiuni din Franța și Italia, călugării sau călugărițele ofereau mici daruri și hrană copiilor nevoiași de ziua Sf. Nicolae, pe 6 decembrie.

Cadourile de Crăciun au devenit cu adevărat o tradiție creștină la sfârșitul secolului al XVIII-lea. Și abia din anii 1820 au început să apară în ziare reclame prin care cumpărătorii erau îndemnați să cumpere cadouri de Moș Crăciun, scrie Libertatea.

Darurile ne amintesc de gestul magilor care au adus la nașterea pruncului Iisus cele mai de preț lucruri din vremurile lor: aur, tămâie și smirnă. Legenda darurilor aduse de magi se contopește și cu legenda Sfântului Nicolae, despre care tradiția creștină spune că este ocrotitorul copiilor.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.