A rămas mai puţin de o lună până la sărbătoarea Naşterii Domnului. În timp ce magazinele se întrec în oferte, câţiva bistriţeni cu iniţiativă s-au gândit că ar fi cazul să joace rolul lui Moş Crăciun. Aşa că au înfiinţat o pagină de Facebook şi i-au spus simplu Moş Crăciun de închiriat. De aici, aflăm că Moşul e gata de plecat la drum încă din 1 decembrie la grădiniţe, şcoli, firme şi chiar acasă. Între 1 şi 23 decembrie, o jumătate de oră în prezenţa lui Moş Crăciun, acasă, costă 150 de lei, bonus din partea moşului fiind cinci fotografii imprimate pe loc. Între 24 şi 25 decembrie, Moş Crăciun nu mai bate la uşa nimănui fără 200 de lei pentru o jumătate de oră.
În grădiniţe şi şcoli, Moş Crăciun de închiriat e dispus să meargă pentru 200 de lei între 1 şi 23 decembrie şi 250 de lei în ajun de Crăciun şi prima zi a sărbătorii, iar la firme cu 250 de lei în primul interval din lună şi cu 300 de lei de Crăciun.
Fotografiile cu Moş Crăciun costă 100 de lei/ eveniment.
Potrivit Wikipedia, Moş Crăciun este versiunea mai nouă a Sfântului Nicolae care şi-a făcut apariţia în secolul al III-lea. El apare ca un om bătrân prietenos care împarte cadouri tuturor copiilor în noaptea de Crăciun (de 24 spre 25 decembrie). Chiar dacă mitul poate varia de la zonă la zonă, în special în funcţie de clima în perioada Crăciunului (care pleacă de la o iarnă îngheţată în emisfera nordică şi ajunge la o vară călduroasă în emisfera sudică), în general Moş Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roşu, având o barbă lungă şi albă şi locuind într-o ţară nordică (mai frecvent în Finlanda sau în Canada).
Spiriduşii îl ajută la pregătirea cadourilor în atelierul Moşului. El împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, ce este trasă de reni (sau pe o planşă de surf în Australia). Moş Crăciun intră în case prin horn (dacă există unul) şi pune cadourile sub pomul de Crăciun sau în cizmele pregătite special pentru aceasta.
Adaugă comentariu