Economie Recomandări

Municipalitatea, interesată să cumpere fostul punct termic scos la vânzare

Primăria Bistrița intenționează să cumpere fostul punct termic situat pe Aleea Merilor din zona Petre Ispirescu, scos la vânzare de proprietar, o persoană fizică. 

”Un văzut că un punct termic, cel de pe Aleea Merilor, este de vânzare. I-am rugat pe cei de la Patrimoniu să facă evaluarea acelui punct termic, astfel încât Primăria să poată face o ofertă și să-l cumpărăm, să intre în posesia Primăriei, să-l demolăm și să facem locuri de parcare pentru locuitorii din zona respectivă”, spune primarul Gabriel Lazany.

Fostul punct termic de pe Aleea Merilor are o suprafață de 500 mp, iar suma solicitată pe site-urile de anunțuri este de circa 200.000 de euro.

În 2016, Primăria Bistrița a câștigat în instanță, după ani întregi de procese, 26 dintre cele 32 de foste puncte termice din oraș.

Fostul primar Ovidiu Crețu intenționa ca în fostul punct termic de pe str. Gării să facă un dispecerat operativ al Poliției Locale, în cel de pe str. Nicolae Bălcescu un centru de promovare pentru energie regenerabilă, pe Aleea Trandafirilor un centru multifuncțional pentru activități sociale și centru pentru ONG-uri, iar în cel de pe str. O. Goga un centru de zi pentru persoane vârstnice, obiectiv finalizat și inaugurat. În Ștefan cel Mare a prevăzut sediul administrativ pentru Ocolul Silvic Bistrița, pe str. Cerbului un centru de rugăciune, pe str. Colibiței un centru social cu multiple valențe, iar pe str. Vișinului un bazin de înot școlar. Fostul primar Ioan Turc a avut altă viziune. În 2021, administrația locală pe care a condus-o el a început demolarea mai multor construcții de acest fel pentru realizarea de parcări. Motivarea a fost aceea că, odată cu proiectele de mobilitate urbană, ar fi dispărut peste 3500 de locuri de parcare, inclusiv de la marginea străzilor. Primele demolări s-au făcut în 2021, iar alte opt au fost demolate în 2022. Unele parcări sunt în construcție.

2 comentarii

  • Dorim parcări etajate intre blocuri pentru a mai rămâne teren și pentru locuri de joaca dedicate copiilor, zone de relaxare, terenuri de sport , spatii verzi, etc. În ultimii 35 de ani au apărut foarte multe parcări intre blocuri anulând cele enumerate anterior.

    7
    2
  • Gandul meu se indreapta in mod special la cumpararea imobilului cu suprafata de 1600mp impreuna cu minunata cladire construita in 1904 unde a functionat fosta Biblioteca judeteana de pe str. Garii nr.2.
    Aici a fost Templul cartii unde mii de scolari dar si bistriteni de toate varstele au putut sa imprumute carti sa le citeasca.
    In acele vremuri se citea serios ca nu erau retelele pe telefonul mobil si care de fapt in mare parte se ocupa de nimicuri pline de dezinformari grosolane.
    Asa ca stimati edili, mai ganditi-va cum se poate salva o bijuterie arhitectonica ,ce destinatie se poate da, mai lasati parcarile si demolarile ca numai masina este pe primul loc pe agenda administratiilor trecute si prezente.

    5
    5
Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.