Consiliul Local Bistrița aprobă în ședința de joi predarea către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administației prin Compania Naţională de Investiţii a amplasamentului pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Construire bazin de înot olimpic, str. Aerodromului nr. 33, Unirea”.
Proiectul a fost inclus pe lista sinteză a subprogramului “Bazine de înot”, aprobată prin Ordinul Ministrului Dezvoltării în octombrie 2021.
Municipalitatea, în calitate de beneficiar, are obligația de a asigura finanțarea pentru racordurile la utilități.
Valoarea investiției din fonduri guvernamentale se ridică la peste 170 de milioane lei și va cuprinde și bazine de antrenament și agrement pentru copii și adulți.
Bazinul de înot olimpic se va face în zona Dealului Cocoș din Unirea, pe amplasamentul unde fosta administrație dorea să construiască un aqua park cu bani exclusiv din bugetul local, proiect considerat utopic de către primarul Ioan Turc. La bazinul de înot olimpic se va merge pe formula de asigurare a energiei electrice și a apei calde din surse regenerabile – panouri fotovoltaice și pompe de căldură.
Ma intreb dupa ce criterii stabileste Ioan Turc ca un proiect e utopic? Oare dupa aceleasi care au dus la abandonul Centrului intermodal din zona garii?
Lasa omul in pace ! Știe el ce face ! Ce știi tu, chibitule Gica-Contra ?🙀🥊🥊
Solutia aleasă de primarul Ioan Turc pentru a putea salva investitia cu bani din bugetul local începută de către vechea administratie la amenajarea unui aquapark în zona Dealului Cocoș este corectă. Se pare ca Ioan Turc a invătat ceva din greselile fostului primar Ovidiu Cretu, cel care la inceputul anului 2020, a demarat lucrările de de construire a unui aqapark pentru pentru care nu exista finantare. Cu toate astea incăpătânatul Cretu a solicitat in Consiliul Local inceperea lucrărilor la aquaparc prin alocarea a trei milioane lei din bugetul pe anul 2020, bani cu care s-au făcut săpăturile si s-a turnat fundaţia, pentru o investiţie evaluată la peste 35 milioane lei. In ritmul acesta investitia putea să dureze 10-15 ani.
Noul bazin respectă prevederile regulamentului Federatiei Romane de Natatie și Pentatlon Modern pentru a se putea realiza realiza de catre Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice și Administratiei, prin Compania Nationala de Investitii. In plus, la baza conceptului pentru noul tip de bazin a stat generarea unei cantitati cât mai mari de energie din surse regenerabile dar și un impact cât mai mic pentru mediu atât pentru perioada de executie, cât mai cu seamă pentru perioada de exploatare. In acest sens, acoperișul cladirii este plan, înclinat fată de orizontală, și decentrat, pentru a oferi o suprafată mai mare pe care să se poată așeza, in mod sustenabil, un număr mare de panouri, termice și fotovoltaice.