Până în 10 aprilie, la Bistrița se derulează programul ”Curățenia de primăvară”, obligatorie pentru toţi cetăţenii, asociaţiile de proprietari / locatari, agenţii economici, instituţiile şi autorităţile publice.
Primarul Ioan Turc a menționat:
”Curățenia de primăvară, o prioritate a municipalității în această perioadă!
Chiar dacă anul acesta orașul este plin de șantiere, curățenia de primăvară rămâne un obiectiv important al administrației. Implicarea cetățenilor, a asociațiilor de proprietari, a agenților economici și a instituțiilor publice în campania de salubrizare a orașului și de menținere a curățeniei este absolut necesară.
Concret, fiecăruia îi revine obligația de a-și menține proprietatea (clădiri, curți etc.) în stare corespunzătoare prin efectuarea lucrărilor de reparaţii și amenajări. Totodată, trebuie curățate și întreținute fațadele și geamurile/vitrinele locuințelor și a altor construcţii amplasate la frontul străzii, terenurile, locurile de depozitare și căile de acces aferente, trotuarele, carosabilul, spațiile publice și locurile de parcare, şanţurile, rigolele şi podeţele aferente proprietăţii. Construcţiile începute trebuie finalizate, domeniul public nu trebuie să fie ocupat cu vehicule în afara spațiilor marcate, iar reziduurile menajere, industriale, agricole și materialele refolosibile trebuie depozitate corespunzător.
În cadrul ultimei întâlniri cu Supercom și ADI Deșeuri, s-a discutat despre campaniile acestora care vor contribui la ”Curățenia de primăvară”, prin colectarea gratuită a deșeurilor voluminoase și a celor vegetale, inclusiv prin acțiuni organizate de igienizare pe malurile râului și în păduri, în colaborare cu ONG-uri, instituții și elevi, în săptămâna verde.
În același registru, vor fi achiziționate coșuri de gunoi stradale care, pe de o parte, le vor înlocui pe cele degradate și, pe de altă parte, vor completa necesarul în locuri noi. Totodată, spațiile de joacă vor fi dotate cu coșuri de gunoi cu o configurație specială.
De asemenea, am semnalat faptul că șantierele din oraș sunt predispuse depozitării de deșeuri și am solicitat prestatorului de servicii de salubritate să acorde o atenție mai mare acestor zone”.
In Unirea pe când instalați coșuri de gunoi stradale?
Cosurile stradale trebuie golite!
Asta inseamna cheltuieli in plus, trebuie angajați oameni, trebuie mărite taxele pe proprietăți etc,
Asa că fiecare sa ducă ambalajul acasă si sa-l arunce la pubela de gunoi. Sau in pubela Barului etc.
Asta ne mai trebuie? Cheltuieli in plus, si si mai mulți angajați la stat?
Fiecare sa bage pachetul de țigări, ambalajul de la biscuiți in buzunar si sa-l arunce la gunoi …..mai târziu,
Mai demult in trenurile fin Danemarca erau pungi fin plastic, pt gunoi si erau golite in fiecare zi.
Acum pungile au dispărut, iar călătorii sunt îndemnați sa isi ia gunoiul cu ei si sa-l arunce la gunoi când se dau jos fin tren, ca nu are nimeni timp si bani sa golească coșurile de gunoi din trenuri,
Era și cazul, ca erau dezastru, bine ca cineva gândește în primărie, și la periferia orașului ar fi necesar sa se suplimenteze numărul coșurilor stradale, și mai multe patrule ale politie locale, mulți cetățeni își pun punga cu gunoiul menajer în coșurile stradale, trebuie văzut un pic, plus ca politia locale se ocupa și de respectare curățeniei pe cursurile de apa, aici poate lua un ex de la pol locala Reghin, Mureș, care își fac treaba și pe aceasta ramură, în schimb la noi zici ca suntem din lumea a 3 ia
Vad ca e plin orasul de lucrari, da o intrebare, ce se mai stie cu noul PUG al Bistritei, a expirat si ala din 2018…
Sa fie smart .