Actualitate

Municipalitatea va face demersuri de înfrăţire cu Rehovot (Israel), ”oraşul ştiinţei şi culturii”

Consiliul Local şi-a dat avizul de principiu ca Primăria Bistriţa să continue discuţiile cu administraţia oraşului Rehovot din Israel în vederea stabilirii unei relaţii de parteneriat şi pregătirii unor protocoale de colaborare. În Rehovot trăiesc peste 3.000 de evrei de origine română.

Într-o scrisoare adresată municipalităţii, Primăria Rehovot (Israel), condusă de Rachamim Malul, şi-a exprimat intenţia de a semna un acord de înfrăţire cu Bistriţa.

Comunitatea evreilor de origine română din Rehovot cuprinde peste 3.000 de persoane. Iniţiatorul discuţiilor privind iniţierea procedurilor de înfrăţire dintre cele două oraşe este Moshe Marcel Bash, care s-a născut în Bistriţa şi a emigrat în Israel în anii ‘60. El a venit la Bistriţa cu ocazia manifestărilor organizate de municipalitate cu ocazia comemorării a 70 de la deportarea evreilor din judeţ în lagărele naziste.

”Un obiectiv important pentru Bistriţa este realizarea de relaţii de cooperare cu alte oraşe. Noul parteneriat poate contribui la bunele relaţii între cetăţenii celor două oraşe, dar şi la schimburi de bune practici în diverse domenii de interes comun”, se arată în informarea transmisă consilierilor locali în şedinţa extraordinară de joi.

Rehovot este situat în centrul statului Israel, la 20 km de Tel Aviv, şi are o populaţie de 112.700 de locuitori. Datează din 1890 şi este cunoscut ca ”oraşul ştiinţei şi culturii”.

În septembrie a.c., cu ocazia comemorării exodului saşilor bistriţeni, Wels (Austria) va deveni al şaselea oraş înfrăţit cu Bistriţa, după Besancon (Franţa), Zielona Gora (Polonia), Columbus (SUA), Herzogenrath (Germania) şi L’Aquila (Italia). Bistriţa are relaţii de colaborare cu oraşele Cottbus (Germania), Montreuil (Franţa), Forshaga (Suedia), Edinburgh (Marea Britanie), Montecatini-Terme (Italia) şi Kerkrade (Olanda).

Foto Rehovot: Wikipedia

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS