Actualitate

Municipalitatea vrea să reabiliteze Școala Gimnazială nr. 1. Ce modernizări se vor face

Consiliul Local Bistrița aprobă studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiţii ”Reabilitare și modernizare Școala Gimnazială nr. 1, str. Independenței nr. 46” .

Municipalitatea vrea să reabiliteze și să modernizeze cu fonduri europene corpul B și corpul C, precum și să construiască o nouă sală de sport care să permită desfațurarea activităților sportive în condiții optime pentru un număr cât mai mare de elevi.

Investiția este estimată la 18 milioane de lei.

Obiectivul de investiții vizează Corpul B, cu un regim de înalțime P+2E în care funcționează Școala Primară, clasele I-IV (inclusiv clădirea centralei termice și a magaziei care fac corp comun cu clădirea școlii) și Corpul C – Sala de sport incluzând și atelierele cu un regim de înalțime P+E parțial și se propune realizarea unei noi Săli de sport, întrucât cea existentă este improprie desfășurării activităților sportive la nivel de unitate de învățământ.

Din expertiza tehnică și investigarea vizuală a clădirilor s-au evidențiat următoarele degradări: deteriorări ale tencuielilor, degradări ale sistemului de îndepărtare și colectare al apelor pluviale de pe acoperiș, deteriorarea trotuarelor de gardă din jurul clădirii, deteriorarea tâmplăriei, pardoselilor, finisajelor interioare și exterioare, deteriorarea instalațiilor: electrice, sanitare, termice, deteriorarea acoperișului existent, uzura dotărilor interioare, pierderi de energie prin pereţii exteriori, ferestrele din lemn şi planșeele de la ultimului nivel, iar la Sala de sport există reale probleme datorate pierderilor însemnate de căldură în perioada de iarna pe traseul dintre centrala termică (situată în Corpul B) și Sala de sport + aterliere; Totodată se evidențiază deteriorarea amenajărilor exterioare (imprejmuiri, spații verzi, căii de acces, iluminat exterior etc.)

Propuneri generale privind intervențiile necesare asupra construcțiilor
– Asigurarea recompartimentărilor necesare la: sălile de clasa, cabinete, birouri, holuri și grupuri sanitare,
– crearea unui acces facil pentru persoanele cu dizabilități;
– Îndepărtarea și refacerea tencuielilor interioare deteriorate;
– Înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare cu tâmplărie din lemn de calitate superioară ;
– Înlocuirea pardoselilor vechi și deteriorate ținând cont de destinația fiecărei săli și de intensitatea traficului la spațiile de circulație ;
– Reamenajarea grupurilor sanitare și amenajarea unui grup sanitar pentru persoane cu dizabilități conform normativelor în vigoare;
– Executarea de învelitori și șarpante noi inclusiv a elementelor auxiliare;
– Recerea finisajelor la fatade ;
– Termoizolarea pereților exteriori ;
– Refacerea trotuarelor de gardă pe tot conturul clădirii;
– Amenajarea de noi spații (sală profesorală cadre didactice clasele primare ; săli de clasă; grup sanitar; centru de informare și documentare; sală multifuncțională, etc.).
– Integrarea corpului centralei termice și a magaziei din punct de vedere arhitectural în cadrul construcției școlii;
– Refacerea pardoselilor din sala de sport pentru absorbția șocurilor, antiderapare, în vederea reducerii riscului de accidentări ;
– Înlocuirea instalațiilor interioare de iluminat și prize, a tablourilor electrice inclusiv a branșamentului electric;
– Instalație de avertizare sonoră (sonerie pauză), instalatii de curenti slabi, internet, instalatii TV cablu cu toate echipamentele aferente necesare functionarii ;
– Iluminat exterior: arhitectural și de circulație;
– Executarea unui sistem de supraveghere video, atât în interiorul cladirii cât și în exteriorul ei;
– Executarea unor sisteme tehnice de alarmare (antiefracție), conectate în dispecerate de monitorizare și intervenție ;
– Înlocuirea integrală a instalatiilor termice și sanitare interioare;
– Surse neconventionale pentru producerea agentului termic (panouri solare)
– Branșamente și racorduri noi la utilități ;
– Mobilier și dotări adecvate unității de învățământ, pentru fiecare corp de clădire , echipamente IT și didactice ;
– Sistematizare pe verticală, împrejmuiri noi,
– Amenajarea terenului de sport din curte;

Sala de sport va cuprinde sala de sport propriu-zisă, spații de depozitare material didactic, tribune, teren de baschet pe terasa sălii de sport care va beneficia de toate categoriile de instalații interioare, echipamente și dotări.

1 comentariu

  • Ma uit cum in toate satele s-au construit sali de sport,cu rost sau fara rost,iar Gen.1 a ramas atatia ani fara o sala de sport moderna,aici unde era cea mai mare nevoie.Bine ca,in sfarsit,se face ceva.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.